Web Analytics
Jump to content

Iron Maiden


leopard9
 Share

Recommended Posts

Siden du er ny maiden fan bør du styre unna X factor, Virtual XI og No prayer for the dying (som alle er kule skiver, men er greit å være litt inni maiden først).

Min favoritt er Seventh son, men number of the beast og piece of mind er jo obligatoriske enten man liker maiden eller ikke.

Link to comment
Share on other sites

Synes folk er litt for negative til No Prayer... Herregud, platen har jo både Holy Smoke og Bring Your Daugther (deres største hit ever). Det er ei skikkelig kul plate.

Angående Blaze-perioden er jeg enig. Styr unna, selv om det er et par sanger som er kule.

Brave New World er jo ok, men langt fra fantastisk. Er kanskje noen år eldre enn enkelte her (og har fått Maiden inn med morsmelka) så jeg har ikke samme forholdet til denne plata som muligens enkelte andre her har.

Piece of Mind er min personelige favoritt. Løp og kjøp. :)

Number of the Beast er jo også bra og kanskje Powerslave. Har litt vanskeligheter for å bestemme meg. Om du er glad i punk (gammelmanns punk) så passer kanskje lydbildet på Iron Maiden og Killers bedre (platene er ikke punk hvis noen tror jeg sikter mot det...).

Egentlig så er det vel bare å begynne å kjøpe plater og samle opp hele perioden... :D

Link to comment
Share on other sites

helt enig. kjøp alt. Men siden jeg først må si noen, så må jeg si Brave New World som en av mine favoritter, men du bør også få tak i noe fra det Bruce Dickinson har laget selv. (Det er alså han som synger i Maiden) Han lager utrolig bra musikk. Han kom ut med nytt album for noen månder siden. Bør kjøpes.

Link to comment
Share on other sites

enig med Fist of Fury når det gjelder bruce dickinson

jeg syns du burde kjøpt deg Rock In Rio som er en live plate der de spiller 19 av deres klassiske sanger. men viss det er gammel maiden du har fått sansen for, før 90 tallet vill jeg anbefale:

Iron Maiden

Peice Of Mind

seventh son of a seventh son

eller er du nye etter de albumene etter 1990 vil jeg anbefale:

Fear of The Dark

Brave New World

Dance Of Death

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.