Web Analytics
Jump to content

Anngående innspillinger som blir lagt ut...


kruneh
 Share

Recommended Posts

Hvorfor må nesten alle som legger ut innspillinger unnskylde seg i øst og vest?

-dårlig tid

-trøtt

-feil på mixern

-kan mye bedre (???)

-sent

-gjort på ti minutter

-litt tid til overs

-mye feil

-litt surt

osv etc

Den mest brukte endingen:

-menmen...

Spesielt i blues "føljetongen" har man sett dette.

Om man er så misfornøyd får man vente til man er opplagt og klar for noe man synes blir bra.

De aller fleste vil nok tross alt ha litt skryt når de legger ut musikk her vil jeg tro.

Dette er ikke for å rakke ned på noens innspillinger, men man er da vitterlig ikke bedre enn det man presterer til enhver tid.

Jeg er ikke interesert i en skittkastingstråd, det er ikke det dette skulle være.

Bare spill inn det dere klarer og legg det ut, men slutt unnskyldningen, det ser bare patetisk ut.

Og ikke be meg om å legge ut musikk, for jeg trenger unnskyldninger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ikke helt det store poenget. Og dessuten, såvidt jeg ser har ikke du lagt ut noen innspillinger selv enda...

Det kan være mange grunner til at man gjør det. Gjerne fordi man selv føler en kunne gjort det bedre om man hadde hatt bedre tid, ikke kastet opp natta før, ikke blitt operert for blindtarmbetennelse samme dag etc...

Det virker også distanserende og derfor betryggende for den som har spilt inn, man føler seg ikke så utsatt.

Link to comment
Share on other sites

Okei, for å være mer presis og seriøs.

Det jeg mener er at man ved å unnskylde seg prøver å gi seg ut for å være bedre enn det man er, for man er jo ikke bedre enn det man presterer er man?

Men jeg skjønner poenget ditt Gnome, man stiller seg ikke så til hugg.. Helt korrekt og sikkert lurt nok, men hold dere iallefall for gode til å skylde på utstyret eller si at dere kan så mye bedre.

Men jeg skjønner ikke hvorfor folk må spille inn akkurat den natta de er i dårlig form eller når gitaren låter drit osv.

De fleste her er glade amatører, la oss ikke late som noe annet.

Patetisk var kanskje et feil ord ja, sorry.

Link to comment
Share on other sites

Okei, for å være mer presis og seriøs.

Det jeg mener er at man ved å unnskylde seg prøver å gi seg ut for å være bedre enn det man er

Ikke nødvendigvis. For eksempel, så skrev jeg "bla, bla, menmen..." som var en av frasene du gikk i rette med. Underforstått i det jeg skrev lå "jeg er ikke elektrisk blues-mann, men prøver allikevel". Jeg ser ikke hvordan det kan tolkes som: "Jeg er egentlig flinkere på elektrisk blues, men klarte ikke helt nå", som vil være å gi seg ut som bedre enn man er.

Mitt utsagn gikk nettopp ut på å innrømme at jeg ikke kunne det, slik at folk ikke forventet så himla mye når de var så greie å laste ned og lytte til det. Streit sak, det vel?

Link to comment
Share on other sites

Ja, streit sak.

Selv om du brukte "menmen" betyr ikke det at jeg hadde deg i tankene.

Men det finnes de som med rette kan ta min kritikk mot seg.

Jeg er selvfølgelig ikke interesert i å gi eksempel da dette ikke er ment som personangrep.

Jeg ble bare lei av å lese alle unnskyldningene "hver" gang jeg åpnet en inspillingstråd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal faenmeg begynne å legge ut gamle barnesanger, samt en drøss med unnskyldninger kun for å irritere deg.

Vil man ikke bruke lenger tid på et opptak for å få det perfekt, så vil man ikke det.

Hva er galt med å vise folket hvordan man spiller hvis en setter seg ned med en gitar for bare å spille? Uten å bruke 4011 forsøk?

Og du kan jo selvfølgelig drite i å lese alt sammen.

Menmen...

Link to comment
Share on other sites

Menmen...

Hehe, bra..

Jeg er ikke ute etter det perfekte opptaket etter nitidig øving, det er ikke det det er snakk om.

Jeg har selv sittet og terpet og terpet en solo og plukket vekk alle unødvendige toner og følt at jeg perfeksjonerte det til fingerspissene. Kun for å høre på opptaket at soloen ble fullstendig ødelagt. Ingen flyt, ingen følelse osv. Soloen tone for tone var nok langt bedre enn første opptak, men spontaniteten og feelingen uteble totalt.

Man trenger ikke spille perfekt, bare være fornøyd med det man legger ut, det virker det som om noen ikke er her.

Da skjønner ikke jeg vitsen med å legge det ut, for så å unnskylde seg om det er så dårlig. Satt på spissen dog..

Forøvrig er jeg så rolig anlagt at dette ikke på noen måte tar knekken på meg så dine barnesanger er hjertelig velkomne.

Amen

Link to comment
Share on other sites

Forøvrig er jeg så rolig anlagt at dette ikke på noen måte tar knekken på meg (...)

Hm...

Jeg irriterer meg ikke over IDOL eller Backstreet Boys, men dette irriterer meg ja. :twisted:

Da skulle man jo tro at dette plager deg skikkelig? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Mange legger ut "halvferdige" arbeider i håp om kritikk, f.eks. i håp om å finne ut hvorvidt det er noe å arbeide videre med. Om absolutt alle du spiller det for misliker det kan det rett og slett hende det ikke er noen vits i å forsøke å skape det "perfekte" opptak, og et forum som dette burde være en plass der man kan lufte ideene sine for "fremmede". Ofte kan det hende (og burde være) det er musikk i utvikling, og ikke teknikken som står i fokus, og da er det greit å si ifra at det ikke er en ferdig innspilling, men snarere et "work in progress".

(ble visst rotete dette, men tror budskapet når frem :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Det jeg mener er at man ved å unnskylde seg prøver å gi seg ut for å være bedre enn det man er, for man er jo ikke bedre enn det man presterer er man?

Du prøver å si at enkelteksempler alltid er representative for resten, hvilket er feil. Spiller man ellers bedre, så gjør man det, uansett hvor dårlig det ene opptaket måtte være.

'One will always be one's own worst critic'. Å være kritisk til seg selv bidrar til at man alltid jobber mot å bli bedre, hvilket i mine øyne er en svært positiv ting. Av egen erfaring vet jeg at de dyktigste musikerne som oftest er kritiske til, og gjerne til og med misfornøyde med spillet sitt. Jeg har betydelig dårligere erfaring med dem som ser seg svært fornøyde med det de har prestert.

Til tross for noen retoriske feil har du likevel et poeng--det er ikke nødvendig å komme med unnskyldninger. Jeg ser derimot ikke hvordan dette blir grobunn for slik bitter irritasjon.

Link to comment
Share on other sites

Bitter irritasjon synes jeg ikke du bør tillegge noen.

Skjønner forøvrig poenget til kruneh...Har lett for å gjøre det samme selv, og det er TEIT! Man bør kunne stå for det man gjør...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.