Web Analytics
Jump to content

Er Ovation SÅ dårlig?


Rifflars

Recommended Posts

Etter at jeg oppdaget Joan Armatrading tidlig på 80-tallet har jeg drømt om en Ovation-gitar. Tøff lyd og tøft utseende. Nå i sommer fikk jeg endelig testet en. På besøk hos min yngste sønn var det samlet noen gitarkamerater. Min gitarspillende sønn med kjæreste og ny Takamine til 6000 (og min gamle Terada i skapet til en drøy tusenlapp på slutten av 70-tallet), gitarkamerat 1 med samboer og Ovation (kjøpt brukt for 7000, påstått å ha kostet 12 000 i 93/94) og gitarkamerat 2 med Gibson (fra 2011. Kjøpt brukt for 9500). I tillegg meg som har spilt el-gitar i 45 år, kone og eldste sønn. 4 gitarer og 8 mennesker, alle over gjenomsnittet kjent med gitarlyder.  Gutta spilte gitar og stakkars Ovation klarte ikke helt å trenge gjennom og hørtes litt ut som om den var pakket inn i et ullpledd. Vi fant ut at den trengte nye strenger og det var da jeg fikk den strålende ideen: kjøp fire nye strengesett og ta en blindtest av alle gitarene. Handlet fire sett GHS 012-054 hos Clas Ohlson som hadde kveldsåpent og snart var testen i gang. Junior spilte gjennom alle gitarene mens vi andre satt med ryggen til og neste gang spilte jeg. Oppdraget var så enkelt som å rangere lyden fra best til dårligst.

Resultatet ble uavgjort på toppen mellom Takamine og Gibson, Terada bak der og Ovation i bunnen med 14 av 14 mulige stemmer. Jeg fikk endelig prøve en Ovation. Den runde og glatte formen gjorde at den levde sitt eget liv på kulemagen og var helt umulig å ha på låret, og lyden var rett og slett skrøpelig i forhold til de andre. Plusset var at den hadde en nydelig og lettspilt el-gitarlignende hals, sånn sett kanskje den beste akustiske gitaren jeg har spilt på.

Nå fikk vi ikke prøvd med forsterker. Jeg regner med at lyden ville vokst betraktelig da, men med oppmicking ville nok de andre duge også, og alle er vel i utgangspunktet akustiske gitarer som bør levere uten strøm. Med min gode kjennskap til el-gitarer vurderte jeg oppsettet på gitaren som absolutt innenfor. Jeg drømmer ikke om Ovation lenger, og spørsmålet er: Er Ovation virkelig så dårlig, eller er det bare denne.

Link to comment
Share on other sites

Ovation skal helst plugges inn. En annen fordel er at gitarene ikke er så sensitive i forandringer i temperatur og fuktighet. Videre var stolen konstruert slik at balansen medllom strengene var jevn ved endring av sammensetning i strengesettet (med en pickup pr streng). Dette gjorde Ovation til ypperlige turnegitarer. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.