Web Analytics
Jump to content

Er Ovation SÅ dårlig?


Rifflars
 Share

Recommended Posts

Etter at jeg oppdaget Joan Armatrading tidlig på 80-tallet har jeg drømt om en Ovation-gitar. Tøff lyd og tøft utseende. Nå i sommer fikk jeg endelig testet en. På besøk hos min yngste sønn var det samlet noen gitarkamerater. Min gitarspillende sønn med kjæreste og ny Takamine til 6000 (og min gamle Terada i skapet til en drøy tusenlapp på slutten av 70-tallet), gitarkamerat 1 med samboer og Ovation (kjøpt brukt for 7000, påstått å ha kostet 12 000 i 93/94) og gitarkamerat 2 med Gibson (fra 2011. Kjøpt brukt for 9500). I tillegg meg som har spilt el-gitar i 45 år, kone og eldste sønn. 4 gitarer og 8 mennesker, alle over gjenomsnittet kjent med gitarlyder.  Gutta spilte gitar og stakkars Ovation klarte ikke helt å trenge gjennom og hørtes litt ut som om den var pakket inn i et ullpledd. Vi fant ut at den trengte nye strenger og det var da jeg fikk den strålende ideen: kjøp fire nye strengesett og ta en blindtest av alle gitarene. Handlet fire sett GHS 012-054 hos Clas Ohlson som hadde kveldsåpent og snart var testen i gang. Junior spilte gjennom alle gitarene mens vi andre satt med ryggen til og neste gang spilte jeg. Oppdraget var så enkelt som å rangere lyden fra best til dårligst.

Resultatet ble uavgjort på toppen mellom Takamine og Gibson, Terada bak der og Ovation i bunnen med 14 av 14 mulige stemmer. Jeg fikk endelig prøve en Ovation. Den runde og glatte formen gjorde at den levde sitt eget liv på kulemagen og var helt umulig å ha på låret, og lyden var rett og slett skrøpelig i forhold til de andre. Plusset var at den hadde en nydelig og lettspilt el-gitarlignende hals, sånn sett kanskje den beste akustiske gitaren jeg har spilt på.

Nå fikk vi ikke prøvd med forsterker. Jeg regner med at lyden ville vokst betraktelig da, men med oppmicking ville nok de andre duge også, og alle er vel i utgangspunktet akustiske gitarer som bør levere uten strøm. Med min gode kjennskap til el-gitarer vurderte jeg oppsettet på gitaren som absolutt innenfor. Jeg drømmer ikke om Ovation lenger, og spørsmålet er: Er Ovation virkelig så dårlig, eller er det bare denne.

Link to comment
Share on other sites

Ovation skal helst plugges inn. En annen fordel er at gitarene ikke er så sensitive i forandringer i temperatur og fuktighet. Videre var stolen konstruert slik at balansen medllom strengene var jevn ved endring av sammensetning i strengesettet (med en pickup pr streng). Dette gjorde Ovation til ypperlige turnegitarer. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Rottenikken
   https://youtu.be/xdT-uIQujXU
   Denne var lærerik og det er sju ting som har kritiserer GFS sin for som nå fortid på GFS. GFS har skjepet seg
   1: ikke hull til strengene - det har blitt standard på GFS nå. 
   2: Vekten er resusert mens før var den tyngre. (annet treverk)
   3: Hull til ledninger fra pickups er nå borret på samme måte som Warmoth.
   4: Ingen skjevheter i treverket. (mlte på egen kropp på samme måt som på videoen
   5: Den er like riktig i tykkrelse over hele som den fra Warmoth. (jeg har målt) 
   6: Den har fått like runde kanter som den fra Warmoth.
   7: Min body er maks satt sammen at tre trestyker hvis ikke enten en planke eller tre planker.
    
   Dette kan jeg si fordi jeg har målt alt han gjorde på min egen kropp.
   Disse seks (og særlig fem) av tingene var det som gjorte at Warmoth vant men dette er nå fortid at er unøyaktigheter på GFS.
   GFS er like strøken på dette som Warmoth og dt kan jeg garantere for siden jeg har målt på min egen GFS-body.
   Angående det at Warmoth viser hvordan det blir som han skryter av så gjelder det bare på fire typer gitarkropper - Telecaster, Telecaster vintage, Stratocaster og Stratocaster vintage.
   Resten får man håpe blir bra.
   GFS er ablosutt verdt pengene da mener jeg.
   Min konklusjon er at man kjøper ikke Warmoth hvis ikke man har american Tele/Strat. Jeg tror det er en stor forandring/tilbud/oppgradering for gitarer til 1000-1500kr. (Squire Bullet feks?)
  • By cantus
   For en stund tilbake lagde jeg en video sammen med assistent teknikeren min i studioet mitt. Tenkte det kanskje var av interesse.
   Her har jeg 13 forskjellige mikrofoner på nøyaktig samme kilde/plassering. For å få samme lyd brukte jeg en Akai HeadRush pedal til å loope signalet, deretter satt jeg samtlige mikrofoner fra samme avstand, rett på høyttalerelementet (on axis). Gitar er Les Paul Jr og amp er BadCat Panther.

   Hva syns dere låter best? Er det noen som skiller seg ut ekstra mye?
   Om dere har noen ønsker til lignende tester så gi beskjed
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.