Web Analytics
Jump to content

Trompet - enlighten me


Pledrik

Recommended Posts

På barneskolen spilte jeg trompet i korpset i et par år før vi flyttet utenlands (ja, jeg har alltid, og kommer alltid, til å være stolt nerd). Var jo temmelig ræva, men tenker nå at en trompet er litt kult å ha på båttur slik at man kan ta en liten fanfare ved flagghal (tok den på elgitar i smögen med 12 i promille til bølgen fra hele havnen for noen år siden...). Gikk inn på finn.no og sjekket, og trompet er jo faktisk relativt kostbart. MEN; noen som vet hva man bør se etter? Er det noe poeng i å kjøpe en brukt trompis til rundt 1000-lappen eller er dette bare skrot?

Ser frem til å høre fra fellow nerdlings:) 

Link to comment
Share on other sites

En trompet er et instrument som er omvendt proposjonal med en gitar, det vil si at den blir dårligere jo eldre den er.

Har du tenkt deg et instrument som skal brukes før du hiver innpå vimpelknerten, har jeg to forslag.

1- kontakt det lokale skolekorpset og sjekk om de har noe de vil kvitte seg med

2- Kjøp deg en plasttrompet. De er forbausende brukbare å spille på. Koster en tusenlapp, omtrent.

Link to comment
Share on other sites

takk for tips! Må innrømme at plasttrompet høres merkelig ut, men skal ta en titt:). 

Ser forvørig at en annen trompet på finn.no ble beskrevet som "lettblåst". Minner meg en jente i klassen på videregående:).

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det er noen som til vanlig spiller på  ganske dyre instrumenter som bruker disse til gatemarsj og denslags. De veier ikke stort, og sammen med prisen er det mer enn godt nok til gatemarsj. Det blir også mer og mer vanlig å bruke de til opplæring. Selvsagt kan ikke lyden måle seg med en Bach Stradivarius, men det er bra nok til mange ting.

 

Link to comment
Share on other sites

Tror disse plasttrompetene er mer lettspilte enn vanlig messingtrompet. Jeg spiller gehørbasert kamikaze-euphonium (også kalt baryton på lavt nivå), men har ymse forsøk på trompet og kornett. De gangene jeg har prøvd meg trompet har jeg vært glad for at jeg hadde vært på do og gjort bommeli-bom først, for makan til pust dette lille instrumenter krever....

Link to comment
Share on other sites

Det er enorm forskjell på hvor lett det er å få "lyd" i en trompet, altså hvor mye som skal til for å få instrumentet til å vibrere. Dessverre er det slik at trompeter som "nesten spiller av seg selv", koster masse penger.
Videre er det slik at jo mer man spiller på den, jo hardere blir messingen, og den blir mer og mer tungblåst, rett og slett fordi den vibrerer. Derfor finnes det ikke noen flere hundre år gamle veldig fine trompeter.
I riktig gamle dager, da man spilte barockenroll, var det ikke uvanlig at de som spilte på små messinginstrumenter tapet opp kinnene sine, slik at de ikke skulle sprekke..

Jeg hadde testet ut en sånn plastsak. Når det er sagt, er for eksempel den Yamahaen et kurant instrument.

Link to comment
Share on other sites

Da kan jeg informere om at jeg fikk testet en trompet, og kom raskt frem til at jeg ikke trenger ennå et instrument jeg ikke trakterer. Takk uansett for gode og morsomme råd:). 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.