Web Analytics
Jump to content

Nitrolakk i Norge


Crossroad

Recommended Posts

Noen som vet om det selges nitrolakk i Norge, og eventuelt hvor får man tak i dette? Er det importrestriksjoner?

Skulle gjerne hatt et par spraykanner med klarlakk og Amber. Er også interessert i å høre om folk har tips til rødfarge for klassisk Gibson/Mahogany look. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener å huske at Vektoyas.no selger nitro klarlakk for bruk i sprøytepistol. 

Mener å huske at @MAa har brukt å bestille fra Rothko & Frost i England, også til sprøytepistol. Om han blander farger selv vet jeg ikke, men han kimer nok inn etter hvert.

Du får ikke kjøpt nitro på sprayboks her til lands etter hva jeg vet. 

Link to comment
Share on other sites

Hobbylakken fra Biltema skal være nitro. Det er flere som ikke liker dysene på dem så godt, men hvis du legger boksen i varmt vann en stund blir det mindre "spytting". For den røde Gibson-fargen ville jeg gått for StewMac "red mahogany" stain.

Link to comment
Share on other sites

Den hobbylakken har jeg personlig dårlig erfaring med, men det var riktignok på stål. Der flerret det rett av igjen. MAa har bestilt fra R&F ja, men hvordan det går seg til vet jeg ikke siden slikt ikke fraktes med fly.
Jeg har kjøpt bokser med nitrolakk fra Musik-Magazinet i Bergen da de kunne ta inn fra Boston ettellerannet. Ser også at gitarist.no har fått inn noe i nettbutikken sin. Vær dog obs på at disse sistnevnte her blir ganske dyre per boks!

Om det stemmer at Biltema sin lakk er nitro skal jeg gi den noen nye forsøk, den koster jo 59,90,- :P Skulle gjerne hørt fra @MAa hvordan lakkhandlingen foregikk i praksis.

Link to comment
Share on other sites

Om du vil slippe billigere unna med stains er Stewmac sine bare omdøpt. Trans Tint er det opprinnelige merket (noe jeg ikke visste når jeg kjøpte samtlige farger :P). Ellers har man jo Herdins lakkbeis hos de fleste norske jernvarer eller om du vil være ekstra spenstig så har Crimson Guitars akkurat begynt å selge sin egen serie med stains :)

 

Link to comment
Share on other sites

Har kjøpt nitrolakk fra R&F i England flere ganger ja. Kjøper lakk og tynner for å blande ut selv. Anbefaler å kjøpe både amber, lysebrun, mørkebrun. Iallfall hvis målet er få til et "gulna" toppstrøk.

Aldri bestilt spraybokser, men en kompis har gjort det, så det funker iallfall. 

 

Prøvde å få fatt på nitrolakk gjennom et par bilsjapper her til lands, men de skjønte ikke hva jeg snakka om hehe. De hadde aldri hørt om slik lakk før :)

 

Når det gjelder farge så pleier jeg å bruke dupli-color (akryl) som jeg bestiller fra Torshov Bilrekvisita. De har veldig fine farger, og ganske like de klassiske Fender custom fargene. 

Og ikke minst så er det helt kompatibelt med nitro. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bra tips! Om noen har fargekoder på de forskjellige produktene (f.eks. Herdings), som går godt til gitarlakkering, er det også interessant å høre. Jeg tror egentlig at vanlig akryllakk (Biltema) fungerer fint til solide farger, men skal man ha finish som aldres så er det vel nitro som gjelder.

Tar det lang tid å bestille fra R&F?

Link to comment
Share on other sites

Fender brukte både akryl og nitro til fargestrøket, men stort sett nitro som klarlakk. (iallfall frem til slutten av `60tallet).

 

Husker ikke helt, men mener det tok et par uker. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Apropos stains og slikt: Jeg tror Liberon er ganske undervurdert av oss alle. Jeg brukte finishing oil på en hals en gang og antikkvoksen etterpå og man får nesten ikke bedre hals å spille på enn med en slik behandling. De har akkurat de samme fargene på beis/stain som Herdins og de fleste andre også. Beklager semi-offtopic!

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Crossroad skrev:

Takk for tips! Ser at Rothko & Frost har nitrocellulose, og Stewmac ser ut til å være stedet for stains. Sealer og metallic hos Biltema inneholder faktisk nitro, men ikke klar og solide farger. 

Hvor har du dette fra? Det står "NC-kombilakk" (nitrocellulose) på alle boksene, også klar og solide farger :)

Link to comment
Share on other sites

Tviler litt på at Biltemas lakk er "ekte" nitro. Min gamle far, bilakkereren, kjøpte for mange år siden et lakklager i Sandnes(brannskadet faktisk), og deriblant var det endel bokser med nitrocellulose. Lakken var ifølge han elendige greier og ikke noe han hadde bruk for. Han sa finishen ble blank og fin, men trengte altfor mye vedlikehold.

Den "effekten" gitarister er ute etter er egentlig bare degenerert lakk.

Edited by Carpal67
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.