Web Analytics
Jump to content

Beefy bridge-pickup, Telecaster


Duckling

Recommended Posts

Hepp!

Som nevnt i "sist kjøpte" (Jada, NGD kommer snart, evt bare en galleritråd siden jeg har glemt NGD for de siste tre gitarene jeg har kjøpt) så har jeg fått skaffet meg en Squier Classic Vibe Telecaster. Er godt fornøyd med kvaliteten på både elektronikk og pickups, men da jeg ikke er så glad i super-twang brightorama lyd så vil jeg bytte ut bridge-pickupen med noe litt mer beefy. Noen som har tips til hva jeg bør se etter?

Jo billigere, jo bedre, men her er lyd hakket viktigere enn pris, selv om jeg ikke har tenkt å kjøpe Boutique-greier til mange tusenlapper. Som utgangspunkt kan vi sette prisområde fra GFS til Seymour Duncan :)

Link to comment
Share on other sites

Bruker GFS Lil' Punchers i mange av tele'ene mine for feitas-lyd. Medium og hot. Både bridge og neck. Funker fjell til mitt bruk, men jeg har et par tele'er med standard run-of-the-mill telepickups i for de gangene jeg trenger twangen. Og det er ikke ofte.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips så langt, folkens! SD Quarter Pound er vel det som virker mest lovende til nå! Demoer på nett låter bra, og prisen er ikke avskrekkende.

Lindy Fralin blir fort litt dyrt, Broadcaster litt for twangy (praktiserer ikke tonepot, eller noen som helst form for pot forsåvidt), og jeg vil fortrinnsvis ha single coils og ikke rail-stuff. Bare Knuckle var ikke så dyrt som jeg trodde, men litt mer enn jeg vil legge pickups i en Squier. (Ender på ca 1350 ferdig importert, får helt sett av QP til samme prisen).

Uansett, alt settes pris på, og flere forslag er velkomne! Fortrinnsvis da ordentlige singlecoils som ikke trenger bruk av tonepot :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.