Web Analytics
Jump to content

Tips til loddebolt


Recommended Posts

Skal man lodde litt i all enkelhet i ny og ne, er en god loddebolt på gjerne tretti watt mer enn bra nok. Man trenger ikke loddestasjon. Vent til bolten er skikkelig varm før det brukes, så går det så fint, atte. Vær litt forsiktig med kondensatorer, så blir det så bra, atte.

Men han er vel ikke interessert i å lodde litt i all enkelhet.. Skal en lodde større gods (jord til fjær plate til eksempel), vil en slite med en enkel 30w bolt, uten kaldlodding... Det samme går for star grounding på en større pot uten å ødelegge de andre jordpunktene. For å nevne noe.

Edited by tronni
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uansett hvilken løsning du velger, så kjøp et stabilt stativ til å plassere loddebolten i når den ikke er i hånda di. Loddestasjoner har slikt innebygget. Det er veldig lett å "lodde" noe du ikke vil dersom du ikke har det.

Jeg vil også anbefale noe med ganske spiss tupp. Det er sjelden du trenger å varme opp digre områder.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv en billig loddebolt på 15W som jeg bruker når jeg fikser opp i gitarstæsj. Loddet mye før, men ganske lite i det siste. denne fungerer fint til alt, bortsett fra jord mot potmetre ol.

Men personlig så ville jeg heller valgt en billigere loddestasjon enn en dyr loddebolt. Dette er nettopp fordi man veldig ofte setter fra seg bolten og gjør andre ting i forbindsele med lodding i mellomtiden. Da er det MEGET greit å ha en stabil stasjon å sette fra seg bolten på. Dette går på både tid, irritasjon, komfort og sikkerhet.

Weller er hvertfall gode greier. Kjøp en god stasjon når du først oppgraderer, denne kommer du sikkert til å ha i 10-20 år og da er det helt grei å investere i en skikkelig. Selv om man selvsagt klarer seg med billigere alternativ, hvis man ønsker det :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.