Web Analytics
Jump to content

Gibson SG 1971


CaptainSexy

Recommended Posts

Hallo folkens. Er en som selger en 71 Gibson SG her i byen min, men jeg kan da ikke så mye om disse. Noen her som har mer erfaring? Hvordan er disse å spille på med tanke på Vibrola systemet?

Skal også være mulig å se forskjell fra en 68 til en 71, men jeg vet ikke hvordan :wacko:

Er det bedre å byttet ut vibrola med stoptail?

Den er ikke 100% original.

- Halsbrudd som er fikset av en proff.

- Stolmikken er bytett til 490R

- Stemmeskruer er byttet ut, orginale følger med

Jeg er jo kanskje verdens største AC/DC fan så for meg er dette er utrolig stor mulighet.

Må vell spørre noen snille besteforeldre om ett lite lån :P

Slenger ved noen bilder.

wvr8t1.jpg

9011fr.jpg

2dbl6is.jpg

5a3vx2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg holdt på å kjøpe en 72 SG som var nydelig å spille på. Hadde ikke Vibrola, men var mye bedre lyd og spillbarhet enn den nye SG std jeg endte opp med. Er stor forskjell fra gitar til gitar fra denne perioden, så prøv før du kjøper - men muligheten er der for noe langt bedre og særegent enn noe nytt. Personlig syntes jeg Vibrola er møkkfett, så jeg hadde latt den være. Så denne selv på finn, så her må du være kjapp;).

Link to comment
Share on other sites

Eg har ein fra 1967 som ser lik ut (med unntak av den dingsen/klumpen på baksiden av headstock/overgang til hals. Er ein vannvittig god gitar, min har kanskje den tynneste/smaleste halsen eg noensinne har vore borti på ein Gibson, kan sjå ut som denne er tykkere/breiere? Eg har ingen problemer med vibrolaen og stemming, dvs. eg brukar jo ikkje vibben så det kan jo ha ein samanheng... hehe :-) Kva skal vedkommende ha for herligheten då?

Link to comment
Share on other sites

Hadde lenge en Custom Shop med vibrola. Så lenge du lar den være i fred går det greit. Problemet mitt var en lavere break angle over abr1, noe som gjorde at jeg med min spillestil hele tiden slo av e-strengen. Sikkert ikke noe problem om man man har en mer kontrollert spillestil. Byttet den tilslutt ut med en ididentisk med stop tail.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.