Web Analytics
Jump to content

Yamaha Studio Lord SL500


OsamaFetLaden
 Share

Recommended Posts

Har option på en japansk 'Lesboa' (som en kompis en gang omtalte en Les Paul jeg hadde som) av denne typen. Den er fera tidlig åttitall. Noen som vet noe/mener noe om den? Treverk, kvalitet, osv.

Har fått serienummeret på den også. Dette er en gitar fra '81, IIRC. Fins det nettdatabaser eller fora man kan finne ut noe om en konkret Yamaha SL ut fra serienummeret?

Link to comment
Share on other sites

Har havna på mylespaul tidligere, v/ googling, men etter å ha registrert meg der---i dag---fant jeg en e-postadresse man kan henvende seg til Yamaha gjennom, så takk for tipset.

Ang. kvalitet på modellen er det veldig mye forskjellig som skrives der ute, fra at det er drit til at det er bedre enn Gibson CS, akkurat som når man generelt googler MIJ-kopier av ikoniske amerikanske gitarer. Det som er rimelig sikkert, så langt, er at modellnumrene sier en del om konstruksjon og materialer. De lavere modellene har bolt on-hals og billig tre, mens de høyeste har mahogny og ibenholt der Gibson har mahogny og ibenholt. Men når det gjelder SL500 står det noen steder at den er i mahogny der en GIbson er det, mens det andre steder står at de har lønnehals og agathiskropp.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Har en 1978 Yamaha sl500s studio lord, helt orginal og syns selv den er like god som Gibson les paul standarden som han jeg spiller i band med har. Holder stemmingen like bra, solid detaljert lyd fra mikkene. Alt i alt en kjempegitar :) Hatt masse gitarer de siste 25 årene også Gibson, Fender, ESP og dette er en av de beste så den blir i samlingen. Får du tak i en vil du garantert ikke bli skuffet :) Deesuten er det en sl500s er den også sjelden så du kan gjøre en god handel. Ligger på rundt 7500 kroner på ebay. Kroppen er laget av agathis, det er derfor den er så tung som den er :) Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Pledrik
   Er mitt ansvar bevisst og lager en tråd på denne krembollen. Er da en evig sucker for LP Special i TV yellow, og har hatt et par stk tidligere. Hadde nå egentlig endelig bestemt meg for å prøve å finne en original en, og var for å teste en '59 for noen uker siden. Var en fryktelig fin sak, og spilte og låt bra. Sjappa hadde også akkurat fått inn en helt ny CS 1960 Special i aged utgave, og bestemte meg for å prøve å ta en objektiv sammenlikning. Kort fortalt så var det eneste feltet hvor gammer'n gruste ungdommen på mojo og muuuuligens halsprofil - på alle områder var CSene like bra eller bedre. Til og med på lyd, faktisk. I tillegg så hadde gamla et (forholdsvis vanlig for disse) lett brudd i halsfestet, og ettersom hun her da kostet halvparten av bestemor så ble det fornuften som seiret. Dæsken.
   Det som egentlig er mest spesielt her er hvor flinke gutta hos Gibson begynner å bli på ageing. Det var faktisk ikke helt enkelt å se forskjellen på ny og gammel ,og den føles ut som en gammel gitar. Spiller og låter også heeeeelt herlig. Love it. Specials er virkelig noe spesielt.

  • By Soundmannen
   Heisann!
   Har en Gibson Les Paul VOS R8 som jeg vurderer å fjerne pickups coverne på. Noen som har prøvd? Vil lyden bli mer åpen og få mer topp?
  • By Ballis
   Hva synes folk om pickguard på Les Paul? Jeg er ikke no fan, men hva er egentlig mest populært her på forumet?
   Har du eller har du ikke pickguard på din(e) gitar(er)?
   mine er nakne
    

  • By iblis
   Hei, 
   Jeg har en veldig pent brukt Gibson Les Paul Robot Guitar (Limited Edition 1st Production Run) som jeg kunne tenke meg å selge.
   Er det noen her som vet sånn ca verdi på en slik gitar i dag?    
   Takker for svar  
  • By Soundmannen
   Hei!
    
   Da har jeg endelig fått bygget meg et studiorom på garasjeloftet og fått leket meg en del med mic-plassering, stemming av slagverk osv. Men nå har jeg hatt ett par trommiser på besøk får å prøve å "temme" slagverket, men vi ble enige om at slagverket jeg har er ikke egnet til mitt bruk.
   Jeg har i dag et Tama Superstar sett med 10x6,5," 12x8" og 16x14" tammer. Jeg ønsker rockelyd og det klart vi ikke å få til. Stemte jeg så mørkt så jeg ville ha det, ble det bare papp lyd. Har prøvd alt av skinn osv.
   Så kommer alternativene til løsning:
    
   1: Kjøpe nytt slagverk komplett. F.eks Tama Starclassic (10x10", 12x11", 14x14" og 20x16") eller Yamaha Maple Custom Absolute (10x9", 12x10", 16x12" og 22x16") Har en kollega som skal selge dette som jeg vurdere å kjøpe av.
   2: Kjøpe nye tammer til det settet jeg allerede har. Skarpen og stortromma er jeg stort sett fornøyd med (kan sikkert skru til jeg blir helt fornøyd).
    
   Noen tanker? 
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.