Web Analytics
Jump to content

Yamaha Studio Lord SL500


OsamaFetLaden

Recommended Posts

Har option på en japansk 'Lesboa' (som en kompis en gang omtalte en Les Paul jeg hadde som) av denne typen. Den er fera tidlig åttitall. Noen som vet noe/mener noe om den? Treverk, kvalitet, osv.

Har fått serienummeret på den også. Dette er en gitar fra '81, IIRC. Fins det nettdatabaser eller fora man kan finne ut noe om en konkret Yamaha SL ut fra serienummeret?

Link to comment
Share on other sites

Har havna på mylespaul tidligere, v/ googling, men etter å ha registrert meg der---i dag---fant jeg en e-postadresse man kan henvende seg til Yamaha gjennom, så takk for tipset.

Ang. kvalitet på modellen er det veldig mye forskjellig som skrives der ute, fra at det er drit til at det er bedre enn Gibson CS, akkurat som når man generelt googler MIJ-kopier av ikoniske amerikanske gitarer. Det som er rimelig sikkert, så langt, er at modellnumrene sier en del om konstruksjon og materialer. De lavere modellene har bolt on-hals og billig tre, mens de høyeste har mahogny og ibenholt der Gibson har mahogny og ibenholt. Men når det gjelder SL500 står det noen steder at den er i mahogny der en GIbson er det, mens det andre steder står at de har lønnehals og agathiskropp.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Har en 1978 Yamaha sl500s studio lord, helt orginal og syns selv den er like god som Gibson les paul standarden som han jeg spiller i band med har. Holder stemmingen like bra, solid detaljert lyd fra mikkene. Alt i alt en kjempegitar :) Hatt masse gitarer de siste 25 årene også Gibson, Fender, ESP og dette er en av de beste så den blir i samlingen. Får du tak i en vil du garantert ikke bli skuffet :) Deesuten er det en sl500s er den også sjelden så du kan gjøre en god handel. Ligger på rundt 7500 kroner på ebay. Kroppen er laget av agathis, det er derfor den er så tung som den er :) Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.