Web Analytics
Jump to content

Korinary stratocaster (5. update: LOOK AT WHAT I HAVE CREATEEEED!)


Recommended Posts

Kommer til å oppdatere denne posten etterhvert som jeg jobber med gitaren. Det er eksamenstid nå, så det spørs hvor mye jeg får knotet med den de neste to-tre ukene. Vi får se hvor lenge jeg klarer å holde meg unna, hehe.

Det er mulig jeg skal jobbe litt med fretsene, men det vet jeg ikke før jeg har fått tatt en nærmere kikk. Det ser overaskende bra ut i forhold til leveling, men synet kan bedra! Skal nok runde av litt i kantene. Til nå har jeg bare fått pakket ut delene, tatt bilder og slengt de sammen for å se sånn ca hvordan sluttresultatet blir. Nyt bildene så lenge! :)- Quartersawn Canary Neck (raw)
- 22 frets
- 10-16" compound radius
- Standard thin
- Fret size 6150
- Cream face dots
- White side dots
- Vintage style tuner rim (for vintage style Gotohs)
- GraphTech Black TUSQ XL - Standard Nut


IMG_1368.jpg
IMG_1369.jpg
IMG_1370.jpg
IMG_1371.jpg
IMG_1372.jpg
IMG_1374.jpg


- Chambered black korina
- SSS (Duncan SSL-5, custom shop '69, fat '50)
- Tummy cut + forearm contour
- Hardtail (vintage chrome Fender)
- Clear gloss finish
- Chrome jack plate/ neck plate/ strap holders. Black string ferrules
- Planet Waves Stereo Jack, Gold Plated.

3484ab09-be7d-4bf3-bc91-5099654cdc0d.jpg
IMG_1376.jpg
IMG_1377.jpg
IMG_1378.jpg

Ryggen. Interessant mønster
IMG_1379.jpg
IMG_1381.jpg
IMG_1382.jpg

Sniktitt inn i fremtiden
4a777f61-f2f6-451a-a81b-207d57ba69c2.jpg

Edited by UglyCasanova
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Har vært borte og tafset på delene i hele dag, selv med eksamen på dør i morgen tidlig. Spilt rundt på nakken for å få følelsen av den. Sånn halvveis luftgitar, haha, for et nek.

Greenman: Har bare alltid spilt med fast bro. Hadde en strat for noen år tilbake med trem, men den ble aldri brukt og var egentlig bare i veien :P

Link to comment
Share on other sites

Har vært borte og tafset på delene i hele dag, selv med eksamen på dør i morgen tidlig. Spilt rundt på nakken for å få følelsen av den. Sånn halvveis luftgitar, haha, for et nek.

Greenman: Har bare alltid spilt med fast bro. Hadde en strat for noen år tilbake med trem, men den ble aldri brukt og var egentlig bare i veien :P

De små gleder er veldig viktige å ha, tommel opp! :)

Link to comment
Share on other sites

Det er kjekt å se så mange meninger! Jeg syntes personlig at Strats ser best ut med et fullt plekterbrett, så det blir nok stående :)

Fikk noen timer bak arbeidsbenken i dag, så jeg kan legge ut en aldri så liten oppdatering. Starter med et lite stemningsbilde

n1.jpg

Sikret halsen så godt det lot seg gjøre

n0.jpg

Til å begynne med brukte jeg en relativt spiss brosj til tuning machine hullene

n2.jpg

Så en fancy justerbar brosj for å gjøre hullet perfekt

n3.jpg

So far so good

n4.jpg

Teip + linjal

n5.jpg

Da jeg følte at alt var rett kløp jeg det hele sammen (pust rolig, har lagt gummi mellom klemmen og halsen)

n5b.jpg

Markerte med blyant, tok ut tunersene og lagde små hull hvor jeg mente skruehullene skulle være

n5c.jpg

Drillet begynnelsen manuelt, byttet til el-drill da jeg mente at det ikke var mulighet for at drillen skulle skli ut

n6.jpg

Siden toppen av skruen var bredere, borret jeg 2mm ned i alle hullene med et bredere borr (selv om det ser ut som at jeg har teipet for lavt på borret, så må man huske å regne med høyden på tuning machinesene)

n7b.jpg

Gikk over med en forsenker for å fjerne skjegget (selv om ingen ville ha kunne se det uansett....)

n8.jpg

Godsaker til skruene

n8b.jpg

Så var det gjort!

n9.jpg
n9a.jpg

Et par ujevne bånd. Hele halsen var litt buet, så jeg vil ha den så rett som mulig før jeg begynner å jevne ut båndene

n9b.jpg

Justerte truss rod. Siden jeg ikke har eller gidder å lage en jig/surrogatkropp for å se hvordan nakken reagerer på spenningen fra strengene, bestemte jeg meg for å feste den direkte på kroppen.

Her er pasienten (refleksjon, ikke riper)
o1.jpg

Brukte en bunntapp for å få riktig størrelse for string ferrulesene (bunntappen er 50+ år gammel og passet ingen av drillene, så det ble manuelt igjen)

o2.jpg

Avsluttet med forsenkeren før jeg slo de ned

o3.jpg
o4.jpg

På med broen

o5.jpg
o6.jpg
o7.jpg

Splittet kobberrør med påtredd gummi = ferdigstrenget gitar på 5 min

o8.jpg
o9.jpg

Da skal babyen min få kose seg i noen dager medan jeg har eksamen :blush::wub:

o9b.jpg

Edited by UglyCasanova
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.