Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Airbrusher

Medlem
 • Innholdsteller

  349
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

18 Good

Om Airbrusher

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 07. juni 1977

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.crazypaint.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger
 • Interesser
  Motorsykkel, Custompaint, Musikk, Gitarbygging ++++

Nylige profilbesøk

4 105 profilvisninger
 1. Åh... Det var den siste av disse ja... Den er jo ferdig, omsider... Den ble stående en lang stund uten at den ble gjort helt ferdig. Jeg lakkerte den i matt sort. Sort vannbasert base, og 1K klarlakk fra belton. Den ga en veldig fin og "smooth" finish. Jeg byttet ut dysa med ei fra en annen type lakk jeg bruker, siden den orginale på disse boksene var dritt. Har ikke noen bilder av den med strenge på...
 2. Ristet du boksen GOD før du lakkerte? Slik lakk på boks må ristes i flere minutter før en begynner å lakkere, og under veis. Lakk med såpass mye og grov metallic bør hvert enkelt lag sprayes i en retning, neste lag i en annen retning. Og gjevnest mulig tykkelse på hele laget. Minst mulig skjolder.
 3. Okei, høres ganske fornuftig ut dette. Hva med bredden på halsen, ved nut og 12. bånd? M.t.p. spacing mellom strengene...
 4. Dette ser jo veldig bra ut. Jeg driver selv å bygger ett par akkustiske nå, og den ene skal bli 12-strenger. Det jeg kom til å tenke på nå var bracingen i lokket... Bruker du standard bracing der, eller noe kraftigere/forsterket, siden den skal ha 12 strenger? Og dimensjonene på halsen. Gjør du den noe breiere, eller samme som for en 6-strenger?
 5. Ja, borr opp. Jeg har også dradd av flere skruer, pga at jeg ikke har borret dypt nok.. Jævla kjedelig, masse bannskap og unødvendig ekstra arbeid.
 6. For en tid siden lakket jeg denne... Jeg brukte gull metallic billakk, så det er ikke som noen Gibson gold top med bronsepulver i lakken, men en gullfarget gitar. Jeg blandet ut fargen med en del klar base (fargeløs lakk), slik at gull-lakken ikke ble helt dekkende. På det viset kan man se flammene i treverket igjennom lakken fra enkelte vinkler og i riktig lys.
 7. Stilig. Vakkert bygd. Men hadde vært kjekt med litt flere bilder fra byggingen
 8. Da var denne ferdig (nesten) Må bare gjøre noen små finjusteringer på inntonering og strengehøyde i kveld. Så er den klar for levering. Martin er navnet på eieren (for ordens skyld )
 9. Hvilke porefyllere bruker du? Jeg har den vannbaserte fra Stewemac (den gamle typen), og er serdeles missfornøyd med den.. Kliner på både 5 og 6 runder av den på en mahoganykropp med sliping imellom hver omgang, men det er fortsatt masse porer å se når jeg lakkerer... Ser på sidene til Stewemac at de har en annen type vannbasert filler nå. Den jeg har fikk ikke mye skryt på sidene dems heller..
 10. Mange takk for kommentarene Ja, det burde la seg gjøre å teste en germaniumkid Kristoffer, på denne brukte jeg herdins beis. Av den typen som man kjøper i poser i pulverform og blander ut med vann. Klarlakken er av typen 1-komponent på sprayboks som jeg kjøper hos en lakkleverandør her i Stavanger. Husker ikke merket, men det er av grei kvalitet, drygt 100kr for en boks. På gitarer med dekkende farge bruker jeg oftest "billakk", den er litt mere kostbar... Ca 1000 kr og mere for literen, alt etter hvilken farge en vil ha og om det er mye fancye effekter i den. Lakk kan koste mange tusen f
 11. Geværkolber er vel ganske ofte laget i valnøtt om jeg ikke tar helt feil.
 12. Heheh.. Tja.. Antall timer byggetid aner jeg ikke.. Men når man har alt for mange prosjekt på gang samtidig tar det noe tid ja Jeg er ikke så flink til å gjøre ferdig ett prosjekt før jeg begynner på neste..
 13. Etter ett ukjent antall runder med grain filler ble det litt lakkering på den ene av disse. Jeg valgte å bruke Herdins beis på denne, som jeg sprøyter på med en SATA mini jet. Først gul. Så en runde med 50/50 gul/rød. Og en omgang med sort, med en liten desj rød og gul i. Og så en runde med klarlakk. Baken har nå blitt sort, og det ble ikke nok runder med grain filler denne gangen heller. Så det blir ett par ekstra runder med klarlakk og sliping i mellom... Jækla vanskelig å vite når en har klart å bli kvitt alle porene med grainfilleren.. Helt umulig å se før lakken kommer på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.