Web Analytics
Jump to content

Sennheiser e609 vs. e906?


Aphelion

Recommended Posts

Tenkte å handle en AmpClamp og en Sennheiser-mikk etterhvert. Har lest litt forskjellige meninger om hvor stor forskjell det faktisk er på e609 og e906, så jeg lurte på om noen her har erfaringer med disse? :)

Link to comment
Share on other sites

e906 er jo nesten en bransjehemmelighet, virker det som. Låter bedre enn SM57 til absolutt alt, spesielt oppmikking av gitar. Den koster mer enn e609, men låter også fullere/bedre. Med mindre inhouse har en SM7b (noe de sjelden har), står det i ridern vår at det SKAL være e906 på til gitarene.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd lit forskjellig og synes e906 er veldig bra på vreng og highgain. Liker best sm57 på clean, men den er ikke bra på highgain etter min mening. men alt er avhengi av amp gitar spillestil og hviken sjanger man spiller i, samt hvilken PA man spiller på.

Her må man nesten prøve ut de forskjellige og vege det man selv synes er best... Jeg har slutta å høre på dem som sier du MÅ ha ditt og datt... det er ingen fasit på noe..

Link to comment
Share on other sites

Fikk anskaffet en e609 rundt juletider og har gjort noen få gigs med den.

Har mikket opp både en liten 1-rørs 12W amp (Kustom Tube12), en AC30 og en Valvetronix 30 med denne micen bare hengende foran med litt posisjoneringshjelp fra gaffa-tape.

Må si meg godt fornøyd med lyden i alle tilfellene.

Bør legges til at jeg nok ikke speller med mest mulig vreng, kanskje heller nærmere break up punkt på ampene.

Har ikke savnet noen mulighet for å endre karakter på lyden (presence) som e906 har, ei heller den litt bedre følsomheten (2,2 mV / Pa, mot e609s: 1,5 mV / Pa)

Etter min mening er e609 et riktig godt kjøp :)

Seek no further,

____

GAu

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

e906 er jo nesten en bransjehemmelighet, virker det som. Låter bedre enn SM57 til absolutt alt, spesielt oppmikking av gitar. Den koster mer enn e609, men låter også fullere/bedre. Med mindre inhouse har en SM7b (noe de sjelden har), står det i ridern vår at det SKAL være e906 på til gitarene.

Hva synes du SM7b gjør bedre?

Link to comment
Share on other sites

Tja, hvis den gir ønsket resultat så er den vel kanskje bedre... Hvilke elementer emulerer den? Skjønner at Oslo Ess heller bruker den der enn å mikke opp Behringer-kabinettet til Åsmund, men hvordan blir det om man skal bruke den med en amp man normalt kjører f.eks. Greenbacks eller V30 på? :P

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.