Web Analytics
Jump to content

Sennheiser e609 vs. e906?


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Tenkte å handle en AmpClamp og en Sennheiser-mikk etterhvert. Har lest litt forskjellige meninger om hvor stor forskjell det faktisk er på e609 og e906, så jeg lurte på om noen her har erfaringer med disse? :)

Link to comment
Share on other sites

e906 er jo nesten en bransjehemmelighet, virker det som. Låter bedre enn SM57 til absolutt alt, spesielt oppmikking av gitar. Den koster mer enn e609, men låter også fullere/bedre. Med mindre inhouse har en SM7b (noe de sjelden har), står det i ridern vår at det SKAL være e906 på til gitarene.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd lit forskjellig og synes e906 er veldig bra på vreng og highgain. Liker best sm57 på clean, men den er ikke bra på highgain etter min mening. men alt er avhengi av amp gitar spillestil og hviken sjanger man spiller i, samt hvilken PA man spiller på.

Her må man nesten prøve ut de forskjellige og vege det man selv synes er best... Jeg har slutta å høre på dem som sier du MÅ ha ditt og datt... det er ingen fasit på noe..

Link to comment
Share on other sites

Fikk anskaffet en e609 rundt juletider og har gjort noen få gigs med den.

Har mikket opp både en liten 1-rørs 12W amp (Kustom Tube12), en AC30 og en Valvetronix 30 med denne micen bare hengende foran med litt posisjoneringshjelp fra gaffa-tape.

Må si meg godt fornøyd med lyden i alle tilfellene.

Bør legges til at jeg nok ikke speller med mest mulig vreng, kanskje heller nærmere break up punkt på ampene.

Har ikke savnet noen mulighet for å endre karakter på lyden (presence) som e906 har, ei heller den litt bedre følsomheten (2,2 mV / Pa, mot e609s: 1,5 mV / Pa)

Etter min mening er e609 et riktig godt kjøp :)

Seek no further,

____

GAu

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

e906 er jo nesten en bransjehemmelighet, virker det som. Låter bedre enn SM57 til absolutt alt, spesielt oppmikking av gitar. Den koster mer enn e609, men låter også fullere/bedre. Med mindre inhouse har en SM7b (noe de sjelden har), står det i ridern vår at det SKAL være e906 på til gitarene.

Hva synes du SM7b gjør bedre?

Link to comment
Share on other sites

Tja, hvis den gir ønsket resultat så er den vel kanskje bedre... Hvilke elementer emulerer den? Skjønner at Oslo Ess heller bruker den der enn å mikke opp Behringer-kabinettet til Åsmund, men hvordan blir det om man skal bruke den med en amp man normalt kjører f.eks. Greenbacks eller V30 på? :P

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.