Web Analytics
Jump to content

Pickupbytte, tone knob?


Recommended Posts

Hei. Jeg har to Agile gitarer som jeg bytte ut pickuper på. Bytte ut til Seymour Duncan Nazgul (bridge) og Sentient (neck). Jeg ser på loddediagrammene at det er mulig å lodde det slik at man ender opp med kun 1 Vol knob og en 3way toggle på to humbuckere, noe jeg er interessert i. Bruker aldri tone knoben, står bare maxet all time.

Men det er her jeg lurer på en ting. Hva slags karakteristikk vil pickupene ha når jeg ikke har en toneknob? Vil de sende samme signal som når jeg har tonen maxet, eller vil den sende samme signal som om har tone på min.?

Link to comment
Share on other sites

Hva med no-load tone pot, da kobler den ut tonekontrollen når den er skrudd helt opp. Med CTS-type pot kan man gjøre det selv ved å åpne potentiometer-huset og kutte over motstandsbanen på rett sted.

Link to comment
Share on other sites

Rent praktisk sett spiller det etter min mening liten rolle. Lyden på gitaren forandrer seg ikke mye, jeg har aldri brukt til på forslaget til SB, men tviler ikke på at det kan høres.

Måtte i såfall være hvis man har en gitar man gjerne skulle ha hatt liiiiitt brightere, men ikke vil skifte pickup, da er det et poeng å fjerne tonekontrollen. Med den rette typen forsterker kan man jo ikke legge til diskant heller. Da er det kun igjen å finne en passende kabel.. :)

Bruker man ikke tonekontrollen, kan man jo bruke potet til å lage en gradvis coilsplit, hvis man vil. Det gir også noen fine muligheter. :)

Link to comment
Share on other sites

50s wiring I en LP type gitar er det jo natt og dag forskjell hele veien fra 0 til 10.

Jeg pleier forsåvidt å bestandig å rolle ned bittelitt på volume, da det passer meg og mine oppsett bedre..

da har jeg også litt ekstra i bakhånd å guffe på med om jeg skulle ønske det :)

Toneknotten kan gjøre mye mer en "madrass foran ampen lyd"

Bare og høre på Clapton og Bonamassa for eksempel det..

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Mange svar her ser jeg! Iløpet av min tid med gitaren, så har jeg alltid hatt tone knob crancked 10, da jeg liker klarhet i lydbildet mitt. Bytter heller til neck pickupen, enn å bruke tone knob.

Men bare for å forsikre meg, om jeg da lodder det opp til at jeg har en bridge og en neck pickup, 1 vol-knob, og 1 3way toggle til å bytte mellom pickupene. Så vil dette resultere i samme sound som om tone-knoben var cranked. (litt klarere var det også en her som sa, om så, genialt). Trenger en kort grei bekreftelse på om det riktig eller galt..

Takk igjen :)

Edited by Metal-FTW
Link to comment
Share on other sites

Det blir det, men som nevnt blir det trolig litt brightere. Om det er så hørbart at du merker forskjell eller ikke uten å kunne raskt bytte over vha en bryter, se det tviler jeg litt på, men jeg har aldri prøvd. Jeg stoler på SB som sier det er hørbart, han har fiklet mye mer enn dette enn meg, og lager blant annet meget bra pickups..

Poenget er at potet fjerner bittelitt diskant så lenge det er der. Uansett er jo ikke dette noe som det er vanskelig å reversere. Det er jo bare å lodde løs en ledning, teste, og så enten lodde den på plass igjen hvis du synes det ble for mye diskant, eller fortsette uten tonepot.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Takk skal du ha. Slike direkte svar er bra. (takk til alle andre også).

Jeg satser da på å lodde opp gitaren slik at jeg ender opp uten toneknob. Om dette fører til litt "mye" diskant, får jeg heller balansere det opp med å trekke ut litt diskant, og legge til litt mid på Axe-FXen. Tror neppe det er et problem, da sounden jeg er ute etter er en high gain, men ekstremt klar og direkte sound. Tror Duncan pickupene kan bli heftige!

Link to comment
Share on other sites

:

Men bare for å forsikre meg, om jeg da lodder det opp til at jeg har en bridge og en neck pickup, 1 vol-knob, og 1 3way toggle til å bytte mellom pickupene. Så vil dette resultere i samme sound som om tone-knoben var cranked. (litt klarere var det også en her som sa, om så, genialt). Trenger en kort grei bekreftelse på om det riktig eller galt..

Én volum pot. Blir ikke det litt ugunstig når/hvis du vil bruke begge pickupene samtidig. Vet ikke hvordan det fungerer på gitarer, men på bassene jeg har vil altid den ene pickupen (neck-pickupen) fortrenge den andre så og si fullstendig dersom begge er på fult volum - er avhenging av å kunne skru ned volumet litt på denne for å slippe den andre pickupen til.

Link to comment
Share on other sites

Behøver vel ikke switch engang. La rommet til elektronikk være åpent og ha ledningen til tonekontroll løs, dytt den til og fra… der hører du forskjellen. Er ikke værre enn det. Når det kommer til hørbar effekt så er det avhengig av impedansen til pickupen. Mine pickups er konstruert for å være svært åpen i topp, og da er det relativt lett å høre forskjell. Men jeg har også testenhet hvor jeg switcher mellom ulike resistansverdier og kondensatorer, så jeg har vel testet de mulighetene som finns.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.