Web Analytics
Jump to content

Pickupbytte, tone knob?


Recommended Posts

Hei. Jeg har to Agile gitarer som jeg bytte ut pickuper på. Bytte ut til Seymour Duncan Nazgul (bridge) og Sentient (neck). Jeg ser på loddediagrammene at det er mulig å lodde det slik at man ender opp med kun 1 Vol knob og en 3way toggle på to humbuckere, noe jeg er interessert i. Bruker aldri tone knoben, står bare maxet all time.

Men det er her jeg lurer på en ting. Hva slags karakteristikk vil pickupene ha når jeg ikke har en toneknob? Vil de sende samme signal som når jeg har tonen maxet, eller vil den sende samme signal som om har tone på min.?

Link to comment
Share on other sites

Hva med no-load tone pot, da kobler den ut tonekontrollen når den er skrudd helt opp. Med CTS-type pot kan man gjøre det selv ved å åpne potentiometer-huset og kutte over motstandsbanen på rett sted.

Link to comment
Share on other sites

Rent praktisk sett spiller det etter min mening liten rolle. Lyden på gitaren forandrer seg ikke mye, jeg har aldri brukt til på forslaget til SB, men tviler ikke på at det kan høres.

Måtte i såfall være hvis man har en gitar man gjerne skulle ha hatt liiiiitt brightere, men ikke vil skifte pickup, da er det et poeng å fjerne tonekontrollen. Med den rette typen forsterker kan man jo ikke legge til diskant heller. Da er det kun igjen å finne en passende kabel.. :)

Bruker man ikke tonekontrollen, kan man jo bruke potet til å lage en gradvis coilsplit, hvis man vil. Det gir også noen fine muligheter. :)

Link to comment
Share on other sites

50s wiring I en LP type gitar er det jo natt og dag forskjell hele veien fra 0 til 10.

Jeg pleier forsåvidt å bestandig å rolle ned bittelitt på volume, da det passer meg og mine oppsett bedre..

da har jeg også litt ekstra i bakhånd å guffe på med om jeg skulle ønske det :)

Toneknotten kan gjøre mye mer en "madrass foran ampen lyd"

Bare og høre på Clapton og Bonamassa for eksempel det..

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Mange svar her ser jeg! Iløpet av min tid med gitaren, så har jeg alltid hatt tone knob crancked 10, da jeg liker klarhet i lydbildet mitt. Bytter heller til neck pickupen, enn å bruke tone knob.

Men bare for å forsikre meg, om jeg da lodder det opp til at jeg har en bridge og en neck pickup, 1 vol-knob, og 1 3way toggle til å bytte mellom pickupene. Så vil dette resultere i samme sound som om tone-knoben var cranked. (litt klarere var det også en her som sa, om så, genialt). Trenger en kort grei bekreftelse på om det riktig eller galt..

Takk igjen :)

Edited by Metal-FTW
Link to comment
Share on other sites

Det blir det, men som nevnt blir det trolig litt brightere. Om det er så hørbart at du merker forskjell eller ikke uten å kunne raskt bytte over vha en bryter, se det tviler jeg litt på, men jeg har aldri prøvd. Jeg stoler på SB som sier det er hørbart, han har fiklet mye mer enn dette enn meg, og lager blant annet meget bra pickups..

Poenget er at potet fjerner bittelitt diskant så lenge det er der. Uansett er jo ikke dette noe som det er vanskelig å reversere. Det er jo bare å lodde løs en ledning, teste, og så enten lodde den på plass igjen hvis du synes det ble for mye diskant, eller fortsette uten tonepot.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Takk skal du ha. Slike direkte svar er bra. (takk til alle andre også).

Jeg satser da på å lodde opp gitaren slik at jeg ender opp uten toneknob. Om dette fører til litt "mye" diskant, får jeg heller balansere det opp med å trekke ut litt diskant, og legge til litt mid på Axe-FXen. Tror neppe det er et problem, da sounden jeg er ute etter er en high gain, men ekstremt klar og direkte sound. Tror Duncan pickupene kan bli heftige!

Link to comment
Share on other sites

:

Men bare for å forsikre meg, om jeg da lodder det opp til at jeg har en bridge og en neck pickup, 1 vol-knob, og 1 3way toggle til å bytte mellom pickupene. Så vil dette resultere i samme sound som om tone-knoben var cranked. (litt klarere var det også en her som sa, om så, genialt). Trenger en kort grei bekreftelse på om det riktig eller galt..

Én volum pot. Blir ikke det litt ugunstig når/hvis du vil bruke begge pickupene samtidig. Vet ikke hvordan det fungerer på gitarer, men på bassene jeg har vil altid den ene pickupen (neck-pickupen) fortrenge den andre så og si fullstendig dersom begge er på fult volum - er avhenging av å kunne skru ned volumet litt på denne for å slippe den andre pickupen til.

Link to comment
Share on other sites

Behøver vel ikke switch engang. La rommet til elektronikk være åpent og ha ledningen til tonekontroll løs, dytt den til og fra… der hører du forskjellen. Er ikke værre enn det. Når det kommer til hørbar effekt så er det avhengig av impedansen til pickupen. Mine pickups er konstruert for å være svært åpen i topp, og da er det relativt lett å høre forskjell. Men jeg har også testenhet hvor jeg switcher mellom ulike resistansverdier og kondensatorer, så jeg har vel testet de mulighetene som finns.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.