Web Analytics
Jump to content

PRS-SE Mike Mushook, Omlakkering.


Recommended Posts

Det er litt rart å måtte pusse opp og synd å begynne å slipe på en nesten ny og strøken gitar, men jeg tåler ikke sølvgrå, så det blir godt å komme i gang med dette prosjektet.

Planen er å slipe bort all fargen på forsiden av kroppen og bare lakkere med klarlakk. Eventuelt flambere og/eller beise først, for å få fram strukturene i treverket, samt å få en dyp mørk sherry rød farge. Treverket er mahogny.

Jeg skal også frese ut for underarmen. Detr kan bli vanskelig uten at binding og lakk flises opp. Kanskje jeg må skjære ut med baufil og slipe med 40 papir med plansliper etterpå. Jeg er usikker på om jeg lakkerer underarms utfresninga svart, gitaren har jo allerede en utfresning v. 22 bånd som er svart.

Baksiden, hals og hode beholder jeg svart.

Sluttfinishen er ikke helt perfekt så jeg skal gå over endene på bånda. Jeg tenkte å lagre den noen uker i et relativt tørt miljø, for å provisere fram litt "sjegg" på endene. Noen som har tips til sliping?

post-5322-0-77114100-1390892951_thumb.jp

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Jeg spår mye pussestøv i framtiden din... :) Du må nok begynne med å få av litt lakk og se hvilken farge det er på porefylleren under. Hvis det er type hvit sparkel har du en del jobb foran deg, men hvis den er mørk kan det se bra ut med klarlakk og evt. en cherry red beis.

Tror det er lite å hente på flambering av mahogny siden det ikke har spesielt synlig struktur.

Link to comment
Share on other sites

Tror det er lite å hente på flambering av mahogny siden det ikke har spesielt synlig struktur.

Tenkte meg det.

Går det helt galt så ender jeg bare opp med enda en svart gitar <_< cherry red beis er notert.

Han fyren her har en "spalted" maple top, er det noen som vet hvordan man får denne strukturen?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Spalted maple-struktur er, vel, spalted maple :)

Utseendet skyldes en soppinfeksjon i treet.

Shit, men kanskje jeg kan lage noe slikt med en slipemaskin?

Takk for opplysningen.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Shit, men kanskje jeg kan lage noe slikt med en slipemaskin?

Det måtte i såfall være å simulere utseendet ved å skjære ut tynne striper i toppen og fylle dem med mørk porefyller, eller noe.

Jeg tror du får 76512764512764% bedre resultat av å beise mahognyen og klarlakkere.

Link to comment
Share on other sites

Hm, mulig du misforstår, jeg har nok formulert det feil. Jeg mener ikke de sprekkene i i denne Lp, men selve strukturen som går på tvers av de vanlige linjene i treverket. Kanskje det heter qilted eller plain top?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil ha quilt eller flammetopp er den beste løsningen å lime på en tynn lønnefiner, men det blir i beste fall ganske omfattende. Da må du av med binding, plane ned kroppen et par mm, lime på ny topp og så lime på ny binding. Det funker dårlig å simulere mønster i treverket på andre vis.

Personlig likte jeg best ideen din med cherry red beis på mahognyen :)

Link to comment
Share on other sites

Fjernet fargen, siste slip med 180 papir.

Det andre bilde viser et område ved bru pickup det var brukt porefyller, som jeg slipte bort. Området bare utvider seg når jeg sliper mer, selv med 320 papir. Kanskje jeg kan prøve med 800 papir, eller bare la det være.

post-5322-0-54608400-1390987873_thumb.jp

post-5322-0-45811000-1390988074_thumb.jp

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Det ser ut som sealer/porefyller. Hvis du skal beise bør du få av alt.

Den overflaten jeg hadde slipt meg ned til var veldig glatt og ville ikke trekke beisen. Så jeg måtte til å slipe med 40 papir en gang til, da ble det bra.

Har også fått sagd bort for underarmen, det gikk fint med kantlist og lakk.

Nå driver jeg å eksprementerer med beis og lakk også flambering. Dette krever mye prøving og feiling og tolmodighet.

Det grommeste hadde vært å fått til noe slikt:

.http://schecterguitars.com/guitars/banshee-6-active-2013-12-19-detail

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.