Web Analytics
Jump to content

Ny forsterker - men hvilken? Og hva med effekter..


tommy_sn
 Share

Recommended Posts

Hei

Har idag en fender strat og en fender roc pro 1000.

Har planer om å kjøpe en ibanez til ca 10k og en ny forsterker til Max 10k - men hvilken. Trenger noen innspill. Er ute etter en litt allsidig sak meg litt heftig, varm, tung vreng..gjerne rør.

Har også et eldgammelt effektbrett så er på utkikk etter noe nytt her å - men usikker på hva. En form for od, dist, delay og reverb er et must kanskje? Og volumpedal. Eller kan jeg la forsterkeren ta seg av mye av det?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker rørvreng og reverb på forsterkeren (ingen pedaler til dette), og har gjort det i veldig mange år. For min del er Mesa Boogie et førstevalg, men har også hatt noen Marshall forsterkere (Mosfet og Silver Jubilee) og en Engl Screamer combo. Sistnevnte har fire kanaler og ligger på ca kr 10000,- ny (5000,- brukt).

Av Mesa Boogie forsterkere innenfor ditt budsjett, bør du sjekke ut Studio 22, Calibre 50 og Mark IV. De to første får du brukt for rundt kr 5-6000,-, mens den siste ligger litt i overkant av 10k (da er den kanskje uaktuell, men nevner den allikevel).

Link to comment
Share on other sites

Hva slags stilart plasserer du deg innenfor?

Et wild guess, eh, metal? Blackstar har dugelige saker til slikt, og Mesa Boogie er allerede nevnt. Det ligger noen. Laney-amper ute for salg nå som også er verdt å sjekke ut. Disse har monstervreng og ganske bra cleanlyd til å være flerkanalsamper (VH100r). GH50L låter også veldig bra, men er per definisjon ingen flerkanalsamp, men enkanals med ekstra gainsteg/boost. Marshall JVM kan også fås innen ditt budsjett.

Er du langt utenfor metal-verden, styr unna disse forslagene, kjøp deg en strat/tele/les paul og en Fender Deluxe Reverb/Princeton. ;)

Link to comment
Share on other sites

Stilart glemte jeg å skrive i farten..men det er absolutt ikke metall. Lydønsket er kanskje litt dårlig beskrevet sånn sett, men det går mest i rock.

Dire Straits, Gary Moore, Deep Purple o.l.. Skulle gjerne hatt lyden Knopfler får til på Money for Nothing f.eks..

Hva er "gode" vreng og delay pedaler?

Har tatt opp gitarhobbyen igjen - og er litt ute av infostrengen her merker jeg..

Link to comment
Share on other sites

Mye bra på markedet, så her er det vanskelig å gi gode råd egentlig, men til 10 lapper skulle det være ganske greit å få en kurant amp. Spesielt hvis du kjøper brukt. Hva som er gode vreng-pedaler, er også veldig avhengig av hvilken amp du ender opp med. I forhold til de gitaristene du nevner, ser jeg i hvert fall for meg en "britisk" type amp alà Marshall. Truckstop Chuckie nevner JVM og det er kanskje ikke så dumt, men den er vel ikke kjent for å ha den beste clean-kanalen kanskje...

Så kommer det også an på hvor du skal bruke ampen. Hvis det kun er hjemme, er det ingen fordel at ampen er så kraftig som mulig. Selv har jeg en liten forkjærlighet for Marshall sin Haze- serie når det gjelder litt billigere amper. Spesielt synes jeg Haze 15 er en knall forsterker til prisen. Den har to kanaler og innebygde effekter som reverb, delay og chorus, så da slipper du å tenke på det. Haze 40 som er combo-versjonen, har i tillegg en boost-funksjon som gir den enda en "kanal", men jeg liker som sagt Haze 15 bedre. Den funker også ganske greit på lavere volum. Eneste grunn til at jeg ikke har en lengre, er at den ble litt for veik på litt større scener.

Når det gjelder pedaler, er Boss RE-20 en vinner hos meg i og med at jeg har en amp som til og med er uten reverb. På vreng-siden er stort sett noe i TubeScreamer-land noe som de fleste bør ha. For mer vreng på en clean amp, kjører jeg pedaler fra Radial. Det finnes dog atskillig billigere pedaler som er gode. Det meste fra Boss er faktisk helt kurant, og veldig overkommelig med tanke på pris. Boss BD-2 (BluesDriver) er f.eks. veldig bra. Marshall sine vrengpedaler, er også greie. Spesielt Bluesbreakeren.

Det her er jo bare noen få eksempler, og en liten promille av de valgene du har, så det er ikke enkelt. ;)

Hvis du har ei musikksjappe i nærheten, kan det jo være smart å ta en tur og teste litt forskjellig. Husk bare på at de som jobber i musikksjapper ofte har en egen tendens til å fortelle deg hva du skal ha, selv om mange selvsagt har mye fornuftig å komme med, men stol mer på dine egne ører! :)

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke prakke på deg noen forsterker, men har selv en Peavey Deltablues, som jeg er kjempefornøyd med. Det er den samme som den litt mindre Peavey Classic 30, men med større høyttalere og mer effekter. Fin både til clean-lyd og rock/blues med vreng. Hadde lyst p en mer dynamisk vreng (les: vrenger først når jeg spiller sterkt), så jeg har lett etter en pedal som er lett å finne knekkpunktet på. Havnet på en Boss DA-2. Den kan både kombineres med clean-kanal og vreng-kanal, og klarer alt fra helt subtil vreng bare når du er voldsom på strengene, til å høres ut som om du får Dovrefjell over deg. Bør testes, meget spesiell. Jeg har testet andre pedaler som gjør noe av det samme, men de har vært enten litt kompliserte eller veldig mye dyrere (betalte ca. 1100 kr).

Link to comment
Share on other sites

Det høres veldig rart ut. På Mesa Boogie sine hjemmesider har de en oversikt over artister som bruker (edit: er sponset) forsterkerene, og der finner man representanter for de fleste stilarter. Det er ikke en overvekt av metallband så vidt jeg kan se.

Edited by nikotro
Link to comment
Share on other sites

Det stemmer helt sikkert, men hvis du spør FOLK FLEST er det nok en klar overvekt som forbinder Mesa med metall.

On topic: Jeg har en Marshall DSL40C som jeg er meget fornøyd med. Skal sies at jeg sjeldent spiller HELT clean og reverben er shaite, men det visste jeg om førjeg kjøpte. Funker bra på alt fra "sshhhh!!! Unga sover"-nivå til "Øy du bassisten! Skru ned ellers blåser jeg øra av deg!" :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.