Web Analytics
Jump to content

Strengeerfaringer


bublemark

Recommended Posts

Jeg bruker stort sett 0.10 - 0.46, men har benyttet forskjellige tykkelser opp gjennom tidene. Rundt 1980 var jeg helt nede i 0.08-sett på elgitar. Jeg var en periode innom både 0.09 og 0.11 før jeg havnet på 0.10 som standard. Denne tykkelsen gir, etter min vurdering, en fyldig lyd og den er behagelig å spille på.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

D'Addario XL 11-49 i standard tuning, også har jeg en i C# standard som har 13-62 (det lette baritonsettet til D'Addario) kjører jeg 45-105 eller 50-110 avhengig av hvilken bass, og en 135 H-streng på 5'eren. Generelt så liker jeg "hva som er vanligst, "men et hakk opp"". For løst er verre for spillbarhet for meg enn motsatt, tightere strenger flopper ikke rundt så mye, og er ergo kjappere for meg og/eller lettere å kontollere.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 11 months later...

På studio gitarene mine har jeg Elixir 0.11-0.52. Rett og slett fordi at jeg kan kjøre mindre gain på ampene som gjør at gitaren bryter bedre igjennom miksen da høy gain komprimerer mer, samt at gitaren blir ikke sur når jeg spiller hardt. Har en liten uvane men å spille litt hardt 🙄

På live gitarene går det stort sett i 0.09-0.46. Ikke fordi at det låter best, men etter en 4 timers spille jobb, så har jeg blitt ødelagt i fingrene hvis jeg skulle ha spilt i 4 timer med 0.11-0.52 strenger. Har jeg levd av gitar og øvd hver dag, har jeg kanskje gådd opp ett hakk eller to:)
 

Link to comment
Share on other sites

Har alltid brukt Ernie Ball, men har i det siste gått over til Elixir Nanoweb på de to gitarene jeg bruker mest (Ibanez RG560 og Charvel San Dimas) siden de føles mye bedre å spille på. Bruker 09-42 på alle, til og med den som står satt opp i drop D. Jeg spiller vel litt pusete. 

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd litt forskjellig; Slinky i forskjellige utførelser, Paradigm, Elixir, m.fl. - men har etter hvert endt opp med D'addario NYXL som min favoritt. Bruker for tiden 11-49 både i E og Eb tuning. :) 

Link to comment
Share on other sites

Standard D'addario EXL 110 for det meste her, med unntak av et par gitarer der jeg har litt tykkere strenger. D'addario det også, vel og merke. Bruker også D'addario på mine akustiske. Hvorfor? Fordi de er veldig gode strenger til en meget akseptabel pris.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.