Web Analytics
Jump to content

Tips på 7 strengs gitar


ErikKlæptn

Recommended Posts

hei!

Har bestemt meg for å gå til innkjøp av en 7 strenger.

- Budsjettet ligger på opp til 10 000,-.

- Skal ha fast bridge (får utslett av tremolo)

- Skal brukes på et prosjekt der vi skriver låter med type Meshuggah, Fear Factory, Mnemic, Machine Head sound

- Schecter er ikke aktuelt, er lei av gitarer med tykk hals

- Bra byggekvalitet er selvfølgelig et must

- Tror jeg velger å gå for ny gitar på grunn av at det er enklest, Utelukker selvfølgelig ikke brukt, men ser at bruktmarkedet ikke flommer over av brukte 7 strengere. Har lyst å prøve før jeg kjøper.

Har vurdert LTD M-1007, LTD MH-417. Ser at Ibanez har en del 7 strengere, men får liksom ikke noe "kick" av Ibanez desverre :)

Er det noen der ute som har tips på brukbare gitarer?

Link to comment
Share on other sites

Ser man det;

http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=308_400&products_id=30056

http://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/PRS-SE-Custom-24-7-strengers-gitar-kongebla/P7L < Jeg vet ikke om hvor legit denne siden er. Hørt om den før, men vet ikke om noen jeg kjenner har handla der.

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Gear4music sender ifra England, totalpris for Prs`en ca 6800kr.

Er den i nærheten av like god som min Prs SE Tremonti Custom med tanke på spillbarhet og kvalitetsfølelse, så er det et trygt kjøp!

Edited by sveini83
Link to comment
Share on other sites

Matt Heafy 7eren er notert. Henger igjen en viss skepsis til epi ennå, men må vel forsøke rydde unna fordommene;)

Jackson ja, Egentlig favorittmerket mitt....men hvorfor pokker kan de ikke sette på en litt finere headstock på 7erene sine enn den derre "kakespaden"?! :)

takker for tipsene gutter!

Link to comment
Share on other sites

tja...synes explorer head er ganske cool jeg da. Men nå skal det sies at jeg en gang syntes Epi headstocken og reversert explorer så helt jævlig ut...nå synes jeg de er ganske cool:) Tar litt tid å venne seg på noe nytt....konservativ fyr jeg da;) Skal ikke se bort fra ot om noen uker så synes jeg den "kakespaden" ser skikkelig bra ut.

Uansett litt dumt å avskrive en såpass bra gitar som jackson pga headstock....ser den...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.