Web Analytics
Jump to content

Da var neste tele også ferdig...


MAa

Recommended Posts

Har holdt på med 3 tele`er i det siste, og den andre ble ferdig for litt siden.

Denne er mer inspirert av 50tallet; svart tynn nitrolakk med en del krakkeleringer. Ble veldig fornøyd med hvordan de ble på denne.

Altså ikke noe sandpapir- og/eller barberblad-relicing :P

Halsen er magisk, den er en ganske eksakt replika av en mid50s soft V hals, og har 6125 bånd - uten tvil mine favorittbånd. Og ikke minst, den er håndlaget!

Pickupene er custombestilte Nocasters fra Onamac (K. Learned ) - låter kanonbra! Ellers så har alt fått en middels aging.

Ps, legg merke til switchtipen :)

01_zps75e8a86d.jpg

4_zps4cf07f26.jpg

3_zps60d970f8.jpg

2_zps786ac65f.jpg

5_zps7cc8a8c6.jpg

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk folkens :) Når det gjelder relicing, så har jeg et par gitarer som jeg tar utgangspunkt i. Det handler i stor grad om "less is more" og å tenke litt logisk.

F.eks. jeg syns personlig ofte mange av Fender CS relic kropper ser fine ut, men skjønner ikke hvorfor de ikke fikser en bedre halsfinish, spesielt på baksiden. Det ser nesten ut som om de har brukt maskeringstape eller noe av og til, ser helt feil ut i mine øyne.

Og hardwaren, enkelte deler er krom og enkelte er nikkel, og de eldes helt forskjellig. Jeg bruker nesten like mye tid på å studere bilder som på selve finishen tror jeg ;)

Blir nok ikke mer lakkering før til våren, fordi jeg må lakkere ute. Muligens jeg skal starte på et par Paisley prosjekter, får se etterhvert. Men Ralph, bare si ifra så finner vi ut av noe. Denne tele`en er også laget til en annen fyr, så beholder den ikke selv.

Link to comment
Share on other sites

Det har jeg absolutt full forståelse for. Men for meg handler det først og fremst om "feel" og ikke nødvendigvis bare utseende. Skikkelig innspilte gitarer passer meg mye bedre enn helt nye, og det jeg prøver å få til er å nærme meg "feel`en" av gamle gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.