Web Analytics
Jump to content

Gitarbasert musikk


Guns N' Roses

Recommended Posts

Heisan,

I det siste har jeg blitt mer og mer glad i å høre på sanger med hovedfokus på kun gitar, uten at sangen skal ha et vanvittig klimaks. Litt jazz feel, trenger ikke være rock n roll liksom, har jo vært innom Malmsteen og Steve Vai fra før.

Jeg lurte på om dere har noen gode forslag.

Et eksempel på det jeg leter etter:

Liker forsåvidt også Grant Green hvis det er til noe mer hjelp. :)

Link to comment
Share on other sites

John Scofield og Steve Lukather er jeg godt kjent med, fantastisk flinke gitarister! :D

Har hørt om mange av de du nenver, PerA, men ikke hørt særlig mye på dem. Er det noen bestemte album du anbefaler?

Sisteplata til Scofield er super, men du kommer langt med "The Best of John Scofield". :)

"Incredible Jazz Guitar" av Wes M. er selvskreven.

Følgende Metheny-album er favoritter her: "Bright Size Life", "Speaking of Now", What's It All About" og "Question and Answer".

"Blow by Blow" av Jeff Beck er fin å starte med. Når det gjelder Jim Hall er det greit å starte med en samleplate, f.eks. "The Complete Jazz Guitar".

The Shadows har jeg ikke oversikt over - der har jeg bare blitt eksponert for musikken via pappa.

Link to comment
Share on other sites

Du må jo sjekke ut noen countrygitarister! Det er jo de som er best!

Chet Atkins er nevnt. Min store favoritt er vel kanskje Jerry Donahue eller John Jorgenson. Sammen har de telecastersupergruppen The Hellacasters! Lars Haavard Haugens soloplate er jo også fantastisk!

En stor jazzfavoritt for min del er Kurt Rosenwinkel. Kanskje litt sær, men spiller veldig fint!

Link to comment
Share on other sites

Er en hel haug fete gitarister å sjekke ut. Ikke direkte jazz, men kanskje litt mer i fusion jazz/rock gata. Regner med at Guthrie Govan ikke har gått forbi deg? Greg Howe, Eric Johnson, Kiko Loureiro, Andy Timmons, Brett Garsed og Richie Kotzen. Blant mine mange favoritter hvertfall, sånn bortsett fra de som allerede er nevnt :) The Aristocrats er jo et konge band å sjekke ut også. (Med Guthrie Govan)

Edited by Nameless
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.