Web Analytics
Jump to content

Oppgradering av gammel Jackson JT-6 Floyd?


Aphelion

Recommended Posts

Jeg har en Charvel Model 3 fra 1988 som jeg nå i dag har fått i spillbar stand igjen med en GFS VEH i bridge :) Pickupen låter overbevisende som pokker, men jeg merker at gitaren er ganske død, det er veldig lite sustain med mindre jeg cranker ampen til øving/gig-volum. Gitaren har en Floyd Rose av typen Jackson JT-6. Er det muilg å gjøre noe med denne for å forbedre sustainen, som f.eks. å bytte til en feitere blokk? Blokka som sitter på er muligens det skraleste jeg noensinne har sett... Er det verdt det, eller er det bedre å bytte ut hele skiten med en ny og bedre Floyd? Eller er slike systemer rett og slett tonekillers uansett kvalitet? Jeg har ingen erfaring med Floyd bortsett fra denne, så jeg må nesten spørre :P

Bortsett fra sustainproblemet så er denne gitaren helt sjef å spille på, så jeg kan absolutt være villig til å legge litt penger i å gjøre den enda bedre :)

Floyden ser slik ut btw, en litt uvanlig løsning:

JT6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bytt Floyden.

Billige dårlige systemer er tonesuckers, gamle originale Floyder og Gotoh sin nye er det ikke!

Gotoh sin har litt mer mellomtone og låter sånn sett litt mer "klassisk" enn OFR.

Men hvis gitaren i seg selv er død er den kanskje ikke verdt oppgraderingen..

Link to comment
Share on other sites

hvis tremmen's knife-edges er slitte så kan dette føre til at mer av vibrasjonene/tonen forplanter seg i trem-postene og videre.

den ser jo godt brukt ut, og om så er tilfelle så er det ikke sikkert at et blockskifte hjelper så mye.

Gotoh er safe, jeg har ikke testet den som germaniumkid linker til, men alltid stas å prøve nye saker.

dette kommer fra en som tilogmed syns Kahler spyder er artig å ha med å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt og montert et par stykker av de som germaniumkid linker til, og de har vært helt topp!

Men jeg har aldri hatt de lenge før gitaren de ble satt i ble solgt..... Så hvordan de slites eller ikke over tid aner jeg ingenting om!

Link to comment
Share on other sites

Er forresten litt avhengig av at en eventuell ny Floyd er å få i lefty-versjon... ;)

Bildet jeg posta er ikke av min, bare noe ræl jeg fant på Google siden det er så ufattelig tiltak å ta et bilde :D Min er, som resten av gitaren (unntatt den RÆVA lakken som tidligere eier har klint på) så godt som strøken. Kan umulig ha blitt mye brukt denne fjøla her :)

Kanskje det er greiest å begynne med å bytte til en feitere blokk? Sustainproblemet er jo ikke noe problem på gigvolum, så det er bare når jeg klimprer hjemme det er irriterende...

Link to comment
Share on other sites

Jeg bytta ut den Jackson "stampa" floyden på min dk2 med en Gotoh, det ble ENORM forskjell...Men føler også at den mangler litt sustain.. Nå skal det sies at jeg ikke er vant til floyd gitarer. Detta er den eneste jeg har( og har hatt) Er mer vant til Set-neck og neck-thru gitarer med tunomatic style fixed bridge.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.