Web Analytics
Jump to content

Oppgradering av gammel Jackson JT-6 Floyd?


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Charvel Model 3 fra 1988 som jeg nå i dag har fått i spillbar stand igjen med en GFS VEH i bridge :) Pickupen låter overbevisende som pokker, men jeg merker at gitaren er ganske død, det er veldig lite sustain med mindre jeg cranker ampen til øving/gig-volum. Gitaren har en Floyd Rose av typen Jackson JT-6. Er det muilg å gjøre noe med denne for å forbedre sustainen, som f.eks. å bytte til en feitere blokk? Blokka som sitter på er muligens det skraleste jeg noensinne har sett... Er det verdt det, eller er det bedre å bytte ut hele skiten med en ny og bedre Floyd? Eller er slike systemer rett og slett tonekillers uansett kvalitet? Jeg har ingen erfaring med Floyd bortsett fra denne, så jeg må nesten spørre :P

Bortsett fra sustainproblemet så er denne gitaren helt sjef å spille på, så jeg kan absolutt være villig til å legge litt penger i å gjøre den enda bedre :)

Floyden ser slik ut btw, en litt uvanlig løsning:

JT6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bytt Floyden.

Billige dårlige systemer er tonesuckers, gamle originale Floyder og Gotoh sin nye er det ikke!

Gotoh sin har litt mer mellomtone og låter sånn sett litt mer "klassisk" enn OFR.

Men hvis gitaren i seg selv er død er den kanskje ikke verdt oppgraderingen..

Link to comment
Share on other sites

hvis tremmen's knife-edges er slitte så kan dette føre til at mer av vibrasjonene/tonen forplanter seg i trem-postene og videre.

den ser jo godt brukt ut, og om så er tilfelle så er det ikke sikkert at et blockskifte hjelper så mye.

Gotoh er safe, jeg har ikke testet den som germaniumkid linker til, men alltid stas å prøve nye saker.

dette kommer fra en som tilogmed syns Kahler spyder er artig å ha med å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt og montert et par stykker av de som germaniumkid linker til, og de har vært helt topp!

Men jeg har aldri hatt de lenge før gitaren de ble satt i ble solgt..... Så hvordan de slites eller ikke over tid aner jeg ingenting om!

Link to comment
Share on other sites

Er forresten litt avhengig av at en eventuell ny Floyd er å få i lefty-versjon... ;)

Bildet jeg posta er ikke av min, bare noe ræl jeg fant på Google siden det er så ufattelig tiltak å ta et bilde :D Min er, som resten av gitaren (unntatt den RÆVA lakken som tidligere eier har klint på) så godt som strøken. Kan umulig ha blitt mye brukt denne fjøla her :)

Kanskje det er greiest å begynne med å bytte til en feitere blokk? Sustainproblemet er jo ikke noe problem på gigvolum, så det er bare når jeg klimprer hjemme det er irriterende...

Link to comment
Share on other sites

Jeg bytta ut den Jackson "stampa" floyden på min dk2 med en Gotoh, det ble ENORM forskjell...Men føler også at den mangler litt sustain.. Nå skal det sies at jeg ikke er vant til floyd gitarer. Detta er den eneste jeg har( og har hatt) Er mer vant til Set-neck og neck-thru gitarer med tunomatic style fixed bridge.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.