Web Analytics
Jump to content

Fy søren for en god gitar!


AddiToll

Recommended Posts

Heisann folkens,

jeg stakk innom Stordahl Musikk (Moss) i dag for å kikke litt på gitarene de hadde der. Jeg så ved første øyekast en Gibson J45 som hang og strålte på veggen, og tok den ned for å prøve. Ikke misforstå meg, den var ganske god, men den hadde ikke den gnisten jeg forventer når jeg spiller på en gitar. Etter en stund med spilling på J45en, kom ene butikkmedarbeideren bort og sa han skulle vise meg noe. Han tok frem en Furch D20. Førsteinntrykket av utseende var ikke så bra, men da jeg begynte å spille på den.... oioioi. Fy søren for en gitar! Lyden rommet hele butikken og vel så det, og spillbarheten var det helle ikke noe å si på. Men jeg har ikke sagt det beste med den ennå. PRISEN. Den var nemlig på 6000kr. Jeg trodde ikke mine egne øyne. Da jeg igjen prøvde J45en, var det rett og slett en nedtur. Om jeg skal ha en akustisk gitar i fremtiden, vil nok denne stå høyt på lista :)

Er det noen andre som har erfaring med denne?

Link to comment
Share on other sites

He, he! Hadde akkurat samme opplevelsen da jeg kjøpte min Furch for noen år tilbake. Fantastiske gitarer. Skal godt gjøre å finne noen andre som gir like mange tonn kvalitet per krone :-)

Har en jumbo. S-42-sf tror jeg den heter.

lut212350.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også blitt blåst over ende av Furch. Stor og åpen lyd, og jeg var søkkimponert. Hadde ikke opplevd det siden jeg testet en veldig veldig dyr sak som jeg ikke husker merke (tror det var Taylor). Men det har en pris, og jeg har også sustain som ett kriterie. Disse gitarene som har mye volum kan ha noe kort tone, det har jeg også erfart. Kan være verdt å ta med i vurderingen. Jeg pleier stemme E til D, så kjøre på med litt LedZepaktig noodling mens basstonen bare ligger i bunn. Merker raskt om man må slå an tonen ofte…

Edit: ble Guild på meg.

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

He, he! Hadde akkurat samme opplevelsen da jeg kjøpte min Furch for noen år tilbake. Fantastiske gitarer. Skal godt gjøre å finne noen andre som gir like mange tonn kvalitet per krone :-)

Har en jumbo. S-42-sf tror jeg den heter.

lut212350.jpg

Flott gitar! Hvor mye måtte du ut med?

Link to comment
Share on other sites

Furch er knallgreier det.

Fikk en Guild M125 i henda for et par uker siden, og fikk litt samme reaksjonen. Kanon fjøl, spesielt i forhold til prisen.

Er på utkikk etter en bra kassegitar selv for tiden, og det er med blandede følelser jeg sier at det eksemplaret gjorde skam på endel gitarer i D28/J45-klassen.. :)

Har alltid hatt lyst på en ordentlig D28, men har problemer med å cashe ut 15-20 lapper for en akkert som hverken låter eller spiller mer enn middels bra. Jobba en liten stund i ei musikksjappe, og det er veldig overraskende hvor stor forskjell det kan være på to tilsynedlatende identiske gitarer, selv i høy prisklasse.

Edited by KristianF
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.