Gå til innhold

Z0S0

Medlem
 • Innholdsteller

  99
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om Z0S0

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 074 profilvisninger
 1. Hehe.. Leste posten min en gang til og skjønner den kan virke litt rar.. Sokken ble verken røyka eller lagt på DI-boksen.. Jeg satte selvfølgelig (bar)foten på DI og dermed «ledet» strømmen/støyen vekk slik at det ikke ble noe interference mens jeg spilte. Er i studio i Horten nå og med mitt lille redneck-triks så gikk det i alle fall greit å få brukt bassen.. ;-)
 2. Nå har jeg prøvd bassen på annet utstyr, og den støyer fortsatt (når jeg ikke spiller), til og med gjennom en DI boks med ground lift. Jeg har funnet en (særdeles) midlertidig løsning.. Ta av sokken på den ene foten og legger den på DI-boksen.. Da forsvinner støyen (som ellers er merkbar hvis jeg slipper stengene mens jeg spiller/recorder et track). Bare å levere den på reperasjon? Eller prøve kobbertape-trikset??
 3. Ja, jeg «forsker» i flere retninger. I videoen under, på 1:55 sier de at «it’s not a grounding issue because when you touch the metal on the bass it goes away» (det jeg hører i alle fall).. Så da begynner jeg å lure, for det er sånn min bass oppfører seg. Tar på metallet går støyen bort.. Men jeg trodde det betydde «grounding issue».. Hm...
 4. Ja, det var det jeg tenkte på. Skal innom Claes Olson og kjøpe kobbertape, men føler ikke helt at jeg har «forstått» problemet. Men tusen takk for innspill.
 5. Hei! Jeg satt nettopp inn nye pickuper (Seymour Duncan) i en Squier P-bass, som et ledd i en oppgradering. Etter innstallasjonen syns jeg at jord-støy har tiltatt og på nett finner jeg ulike metoder og forslag for å fikse støy, så ville gjerne høre med forumet om råd før tiltak settes iverk. Er hovedutfordringen å «connecte» de delene hvor det går elektronikk eller? Hjelp mottas med takk!!
 6. Takk for input! Har sjekket at det sitter et 8 Ohms element i, så forholder meg til det. Jeg regner med at når det gjelder watt-styrke, så holder det bare amp’en man skal bruke holder seg godt innafor maksgrensa på elementet?
 7. Hei! I mitt beskjedne hjemmestudio har jeg et Ibanez TSA 1x12» kabinett stående til el-gitarinnspilling. Det sitter et Celestion Seventy 80 element i det fra fabrikk. Ettersom jeg har skjønt er dette i klassen «inngangs/nybegynner» element fra Celestion. Mine spørsmål til de litt mer erfarne blir da: Er det stort forbedringspotensiale i å oppgradere elementet? Er Celestion G12M et step up? Ønsker noe som funker til klassisk jordnær rock n roll. Er det noe man kan begi seg ut på hvis man kan lodde litt? All hjelp mottas med takk!
 8. Z0S0

  Den ultimate trubadur-gitaren???

  Da ble det en Fender PM-1 Deluxe på meg! Kjøpte den hos Backstage i Sandvika, og fikk faktisk pruta den ned til 7.399,- (fra 8.099,-). Superfornøyd så langt. Testa på PA og låter veldig lovende, så da er gigsa fremover redda. Takk igjen Duckling!
 9. Z0S0

  Den ultimate trubadur-gitaren???

  Takk for tips! Tror jeg må få testet den Fender PM-1 saken. Ser veldig fin ut.
 10. Da er tiden kommet for å se på en ny såkalt "trubadurgitar" til gigs på utsteder, events etc. Ser etter en gitar som er: 1) robust stålstrenger (80% strumming/20% fingerspill) 2) har bra mikrofonsystem med eq integrert (helst undersadel kontaktmikrofon) 3) ikke koster skjorta (noen kunne jo komme til å søle litt øl på den...), dvs. 5000-7000 Noen som har ide til hvilken gitar det kunne vært? Har tidligere brukt Washburn og Yamaha-gitarer i nevnte prissjikt, de har gjort jobben sin, men måtte etter hvert pensjoneres..
 11. Ok, tusen takk for råd. Nå skal de ta inn flere Orange heads på Gitarhuset i Oslo i august, så da skal jeg få testet dem ut. :-)
 12. Har kommet litt videre i min research. Victory Sheriff 22 utgår nok. Den har flere fine features, men et gjennomgående ankepunkt er at den håndterer drive/boost pedaler i front svært dårlig + at det er vanskelig å bruke de to kanalene konstruktivt (enten som solo/rytme kanaler eller clean/crunch).. En Fieldman 20-watt er jo det ultimate med tanke på å kombinere portabilitet Vs god gammel marshall-plexi lyd, men koster 18000 ny.. (15000 brukt).. Jimmy Page bruker visstnok en Orange AD30 watt (i tillegg til Marshalls selvfølgelig), men jeg lurer på om de er gått ut av markedet.. Så foreløpig heller jeg til OR15, Dual Terror eller TH30. Noen demoer på YT viser at OR15 og TH30 låter veldig likt (hvilket betyr at kanskje OR15 er mer min gate pga størrelse). Men skulle gjerne testet de og sammenlignet selv. En ting til er jo at det ofte på spillesteder står et 4x12" marshall 1960 kabinett, og min Tiny Terror har lite headroom og driver ikke dem så veldig godt.. Her har jeg skjønt at selv OR15 vil være et godt skritt i riktig retning.. Eller?
 13. Ble litt nysgjerrig på den ja, skal sjekke'n ut!
 14. Takk for råd! Synd d var en kombo, er ikke så lett å fly med..
 15. Hei! Har drasset rundt på en Orange Tiny Terror nå en stund, en amp som egentlig leverer mye av det jeg ser etter (spesielt ifht transport), men drømmen er en 30 watt amp som leverer god, 70-talls rørvreng, og gjerne kan switch mellom 15/30. Noen som har forslag til amp? Orange leverer veldig ulik lyd, så jeg vet ikke om en 30 watt Orange nødvendigvis er "next step". Trenger til 70-talls rock.. Any ideas? Gjerne noe mellom 5-10 lapper.
×

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.