Web Analytics
Jump to content

Z0S0

Medlem
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

About Z0S0

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,435 profile views

Z0S0's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

16

Reputation

 1. Jeg har både en CAB sim (Two Notes Torpedo CAB), samt MXR Bass Pre DI. Der jeg føler jeg trenger en upgrade er i kompressor/drive området, og da tenkte jeg likesågodt å gå for en alt-i-ett løsning a la TC Electronic Spectradrive. Problemet er at ingen norske butikker har noen deal med TC for øyeblikket, så jeg får ikke testet den selv.. Jeg har sett delte meninger om Battalion (f.eks. at ikke kompressoren er all verden). Så er ikke helt i mål enda.. Men tusen takk for innspill!!
 2. Hei! Ønsker en ok, ikke altfor dyr, bass preamp/eq/compressor/drive til hjemmestudioet. Har sett litt på Spectradrive og Battalion. Noen som kan anbefale den ene eller andre? Evt har andre «alt-i-ett» tips i 1500-2000,- kr område?
 3. Spiller på Herr Nilsen i Oslo på torsdag 8.11.18 kl 21.00 som support for gitarlegende Preston Reed (Simon Sigurdson). #akustiskfingerstylegitar
 4. Hei! Jeg bruker Guitar Pro (v6) for å legge inn noter til sanger jeg jobber med, og har kommet over et problem jeg ikke finner løsning på.. Og det er når man bruker repreats og "tied notes", altså hvis for eksempel en takt avsluttes med en synkope, hvor noten/tonen henger over i neste takt (tenk "Enter Sandman-riffet"), MEN hvor det kommer en repeat rett etter sykopen, over der hvor tonen henger. [Se vedlegg] Problemet kommer når den delen som skal gjentas returnerer til der hvor Repeat-tegnet starter, hvis takten avsluttes med samme synkope (som skal henge over i neste takt), så gjør den IKKE det.. Her skjønner ikke Guitar Pro hva den skal og bare "muter" lyden når den går inn i "sløyfa" for andre gang.. Veldig irriterende.. Noen som vet hva problemet er og om det fins noen løsning (annet enn å droppe repeats og bare skrive samme parti flere ganger, og drite i regnskogen om man skulle printe ut greiene..) ??
 5. Ja, det er jo flere muligheter, og å editere alt på data før det lastes opp noe sted er jo mulig og jeg har gjort det før, men jeg har ikke gitt opp helt å lete etter en enkel løsning for å fange lyden i real-time og ha alt klart etter et take. Jeg vurderer tanken på å bare bruke et MONO signal. Da trenger jeg enten en stereo til mono converter (koster noen hundrelapper), eller jeg kan for eksempel mikse alt i en kanal på recorderen (for eksempel LEFT), og så bruke en stereo-split kabel ut fra mikser og feste den enden med LEFT-lydsignalet i til iphonens mikrofoninput.. Det skulle vel også gå..
 6. Hei! Jeg kunne tenkt meg å filme noen enkle videoer hvor jeg spiller gitar til backing tracks. Det er jo praktisk å bruke en iPhone, som gjør det lett å laste opp på for eksempel Insta. Men hvis man bare filmer med audio i rommet, så låter det jo ikke så bra. Og siden jeg har tilgang på god mikrofon, gitarforsterker samt en liten harddisk-recorder hvor jeg har backing tracket lagret, så skulle jeg ønske jeg heller kunne "mate" iphonen med dette audio-signalet mens jeg filmer. Så da er utfordringen.. kan iPhone ta imot et eksternt stereo signal? Må jeg ha en iRig eller noe? Har noen noe tips til løsning/produkt jeg mangler?
 7. Hehe.. Leste posten min en gang til og skjønner den kan virke litt rar.. Sokken ble verken røyka eller lagt på DI-boksen.. Jeg satte selvfølgelig (bar)foten på DI og dermed «ledet» strømmen/støyen vekk slik at det ikke ble noe interference mens jeg spilte. Er i studio i Horten nå og med mitt lille redneck-triks så gikk det i alle fall greit å få brukt bassen.. ;-)
 8. Nå har jeg prøvd bassen på annet utstyr, og den støyer fortsatt (når jeg ikke spiller), til og med gjennom en DI boks med ground lift. Jeg har funnet en (særdeles) midlertidig løsning.. Ta av sokken på den ene foten og legger den på DI-boksen.. Da forsvinner støyen (som ellers er merkbar hvis jeg slipper stengene mens jeg spiller/recorder et track). Bare å levere den på reperasjon? Eller prøve kobbertape-trikset??
 9. Ja, jeg «forsker» i flere retninger. I videoen under, på 1:55 sier de at «it’s not a grounding issue because when you touch the metal on the bass it goes away» (det jeg hører i alle fall).. Så da begynner jeg å lure, for det er sånn min bass oppfører seg. Tar på metallet går støyen bort.. Men jeg trodde det betydde «grounding issue».. Hm...
 10. Ja, det var det jeg tenkte på. Skal innom Claes Olson og kjøpe kobbertape, men føler ikke helt at jeg har «forstått» problemet. Men tusen takk for innspill.
 11. Hei! Jeg satt nettopp inn nye pickuper (Seymour Duncan) i en Squier P-bass, som et ledd i en oppgradering. Etter innstallasjonen syns jeg at jord-støy har tiltatt og på nett finner jeg ulike metoder og forslag for å fikse støy, så ville gjerne høre med forumet om råd før tiltak settes iverk. Er hovedutfordringen å «connecte» de delene hvor det går elektronikk eller? Hjelp mottas med takk!!
 12. Takk for input! Har sjekket at det sitter et 8 Ohms element i, så forholder meg til det. Jeg regner med at når det gjelder watt-styrke, så holder det bare amp’en man skal bruke holder seg godt innafor maksgrensa på elementet?
 13. Hei! I mitt beskjedne hjemmestudio har jeg et Ibanez TSA 1x12» kabinett stående til el-gitarinnspilling. Det sitter et Celestion Seventy 80 element i det fra fabrikk. Ettersom jeg har skjønt er dette i klassen «inngangs/nybegynner» element fra Celestion. Mine spørsmål til de litt mer erfarne blir da: Er det stort forbedringspotensiale i å oppgradere elementet? Er Celestion G12M et step up? Ønsker noe som funker til klassisk jordnær rock n roll. Er det noe man kan begi seg ut på hvis man kan lodde litt? All hjelp mottas med takk!
 14. Da ble det en Fender PM-1 Deluxe på meg! Kjøpte den hos Backstage i Sandvika, og fikk faktisk pruta den ned til 7.399,- (fra 8.099,-). Superfornøyd så langt. Testa på PA og låter veldig lovende, så da er gigsa fremover redda. Takk igjen Duckling!
 15. Takk for tips! Tror jeg må få testet den Fender PM-1 saken. Ser veldig fin ut.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.