Web Analytics
Jump to content

Prosjekt goldcaster


Recommended Posts

Har hatt en Squire Affinity Tele liggende relativt ubrukt noen år. Kjøpte den for en slikk og ingenting i USA for noen år siden.For noen dager siden fant jeg ut at det var på tide å bruke den til noe :-)

Gitaren var ikke så gal å spille på. Halsen er overraskende ok til å være en billiggitar, men lyden var litt tam og elektronikken var litt hanglete. Den hadde også fått seg en del smeller i butikken før jeg kjøpte den.

Min første tanke var å kjøre en runde med relic behandling. Jeg satte igang med pussemaskin, kjemikalier, gassbrenner, naturkrefter mm. Men etterhvert fant jeg ut at...næh.... Jeg måtte gjøre noe mer ut av den. Så jeg fant ut at jeg heller skulle gå andre veien - blingbling! Planen er å pusse ned(kroppen er i or), olje, for så å kjøre på med alt nytt av hardware, og da snakker vi gull, goldcaster :-)

Jeg hadde et sett med Gotoh stemmeskruer og en jackplate, alt i gull, liggende, resten må skaffes. Så nå er følgende bestillt på ebay:

- Rødt tortoise plekterbrett

- wilkinson pickups(neck pu i gull seff)

- Mighty mite bridge i gull

- switch control plate med knotter i gull

- "custom shop" engraved backplate i gull(høy harryfaktor på denne)

Bilder https://www.icloud.com/photostream/no-no/#A55oqs3qGe9HO4'>her

Ikke så mye enda, men kommer mer etterhvert :-)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Når jeg handla alt anna på ebay, så var det bekvemmelig å kjøpe olja der også. Ble ca samme pris som her til lands(tilsendt).

Har fått lagt tre lag nå, og det ser bra ut.

Neste steg etter oljinga blir å borre hull til strengene. Er litt spent på det - har sett litt på forskjellige teknikker for å få det fint, men er nok for lat til å gjøre en kjempejobb ut av det. Tror jeg ender med en kloss med et hull i som jeg bruker som "retningsmal" for at borret skal få samme vinkel i alle seks hullene. Om hullene blir skjeive så vil de allikevel ikke se så gale ut på baksiden da alle blir like skjeive :-)

Link to comment
Share on other sites

Har desverre ikke tilgang på en benkmaskin. Er redd jeg går mot katastrofe :-)

Tenkte jeg skulle forsøke å safe litt med å først borre de to ytterhullene igjennom og så(om avstanden mellom dem stemmer) borre de resterende halvveis fra begge sider. Om det blir litt jalla inni hullene er ikke så nøye(selv om det jeg vil tro det kan gjøre tredningen av strengene litt kjipt) så lenge det ser litt ok ut på baksiden...

Vi for se - blir ikke før til uka, men bilder kommer uansett :-)

Link to comment
Share on other sites

Det må da være en snill møbelsnekker eller noe lignende som kan hjelpe deg med dette.

Slike fagpersoner pleier å være som smør hvis du kommer med en flott trekropp som bærer preg av masse stell, puss og arbeid. Du skal ikke se bort fra at det blir ordnet oppunder gratis.

Som sagt har jeg prøvd dette før, med jig, utstrakt skyvelærejobbing og så videre, og sitter igjen med en gitarkropp laget av ett trestykke der de hullene ser ut som om de er boret av en alkoholisert møbelsnekker, godt etter lunsjtid.

Nå skal ikke jeg insistere på at du er like fomlete som meg, men vil bare advare. For min del ble denne gitarkroppen, som burde ha vært stas, en nedtur etter dette. Den har vel ligget her i over ti år uten at jeg har orket å gjøre noe med den.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm... Kanskje jeg må vurdere å ta den med til min gamle bestefar som har fullt møbelsnekkerverksted. Er bare at jeg har lyst til å ha det gjort nå og det er en stund til jeg skal til de trakter.

Men jeg kan jo toploade enn så lenge... Tror faktisk jeg går for den.

Takk for at du deler din (dyrkjøpte) erfaring :-D

Link to comment
Share on other sites

Nå er alle delene kommet bortsett fra elektronikken.

Jeg er ferdig med å olje og ser nå at jeg nok hadde foretrukket et par lag færre(ble 8 tror jeg) sånn at den ikke ble fullt så blank. I tillegg har jeg også fått skjermet alle hulrommene med koppertape(en overraskende enkel jobb).

Utover kvelden håper jeg å få montert pickups, pickguard, bridge og hals :-) ligger et bilde i galleriet som gir et hint om hvordan resultatet vil bli, ser veldig bra ut synes jeg!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.