Web Analytics
Jump to content

Sending av el gitar i posten


GlobalRider

Recommended Posts

Posten har nok ikke noen passende esker, men stikk innom en lokal musikksjappe og spør om de har en tomeske du kan få. Så putter du bare gitaren oppi esken, og sørger for å polstre GODT med skumgummi, chips, avispapir eller andre ting så gitaren ikke har mulighet til å flytte seg inni kassa, samt at belastning utenfra ikke vil skade gitaren. Husk å slakke strengene før du sender.

Edited by Duckling
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun sendt et fåtall gitarer, men stiller meg skeptisk til å slakke strenger. :-) Ande innspill?

Hvorfor det?

Jeg har mottatt to gitarer i posten og en amp det siste året. Straten var demontert, fire skruer og gitaren var perfekt igjen. Den andre var en tele i hel form i gigbag oppi en eske med polstring. Begge gitarene overlevde helt fint.

Link to comment
Share on other sites

Har faktisk mottatt en gitar som sender kun hadde puttet i en kjip gigbag. Jeg var ikke særlig fornøyd da jeg hentet den på Posten. Heldigvis var den uten en skramme da jeg pakket den opp! Posten kan tydeligvis være forsiktige om de vil. Men dette er ikke en anbefalt sendemetode!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har faktisk fått flere gitarer fra både USA og Japan i gigbagger.

Bare de er pakket slik at gitaren ikke kan bevege seg inni pappesken går det som regel bra!

Har aldri motatt en gitar med strengene slakket som jeg kan huske, så det er ikke nødvendig.

Mange av de store Amerikanske forhandlerne/fabrikkene jeg har motatt gitarer fra sender de ferdig stemt opp(bla Suhr)

Link to comment
Share on other sites

Det å slakke strengene er ikke nødvendig. Som GPM er inne på, kan det være en Gibsonsak, da de gitarene er feilkonstruert i forhold til holdbarhet oppe ved hodet.

Jeg har vel sendt og motatt 50+ gitarer ila de siste to årene, og har vært uheldig en gang. Kofferten passet ikke helt til kroppen, og gitaren fikk seg et "stuk", et slag oppe på hodet, og dermed sprakk det. Pass på at hodet er bekyttet mot en smell rett ovenfra. Det kan man se at gitarfabrikkene er nøye med, selv om gitaren ellers bare kommer i en pappkasse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var veldig opptatt av at man skulle slakke strengene, men har gått bort ifra det.

Har også mottatt dårlig pakkede gitarer, men det går stort sett bra.

Gigbag funker veldig bra, siden den er lettere enn en kasse. Jo tyngre en pakke er, dess hardere faller den kan man si..

På den annen side er det jo stor forskjell på gigbagger og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.