Web Analytics
Jump to content

Strømforsyning til pedaler


Madrugada
 Share

Recommended Posts

Jeg har nå 7 pedaler på brettet mitt og foreløpig har jeg brukt 1spot, nå som jeg fikk enda fler lånte jeg en til 1spot kabel å koblet på, altså en adapter med 10 (?) utganger. Det bringer opp det første spørsmålet om dette går bra? Å ha så mange pedaler på 1 adapter?

Det andre er at jeg har sett litt på strømforsyninger, da denne dukket opp:

http://www.gitarhuset.no/product/3008271/morgan-ps-1-multi-str%C3%B8madapter-8x9v-2x18v

Det er av merket "Morgan", jeg syntes ikke noe særlig om Morgan (gitarer, forsterkere) Det er dårlig. Men vill denne strøm-adapteren funke bra? eller blir det stor forskjell i lyden kontra en dyrere strømforsyner, f.eks. Fuel Tank ?

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke farlig å koble mange pedaler i "Daisy-Chain" som det heter, så lenge ikke styrken på pedalene tilsammen overstiger Amperestyrken til adapteren. 1Spot har veldig stor styrke, så jeg regner ikke med at du kverker den, med mindre du har syv megapedaler som krever enormt. Problemet med en adapter er at når du daisy-chainer mange, blir det ofte litt støy, noe du ikke vil ha. det er fordi utgangene ikke er isolert. Hvis jeg skulle kjøpt, hadde jeg kjøpt en med isolerte utganer, som Vodoo Lab Power 2 eller lignende. disse koster flesk, men holder i mange år. Musicstore hadde en Fame forsyning med en haug isolerte utganger, men den har på mystisk vis forsvunnet.

Den du linker til har så vidt jeg vet ikke isolerte utganger, og det blir akkurat det samme som å daisy-chaine 1spot. Håper det løste litt, Håvar

Edited by MrHåvar
Link to comment
Share on other sites

Vel, om du finner opp alle pedalene dine på nettet ser du hvor mye de trekker, som regel i mA (miliampere), en vanlig 9v adapter er 500mA eller 1A (1000mA), Så det er helt trygt så lenge de ligger litt under hva adaptere dit har.

Men som nevt over kan mange pedaler i en daisy chain ofte gi deg litt støy, men ikke alltid, kommer veldig an på pedalene.

Om det er Morgan eller kids R us adapter vil det ikke påvirke lyden i det heletatt, strøm inn har kun påvirkning i form av støy, ikke noe annet.

Så om du først skal kjøpe noe så lønner det seg å kjøpe med isolerte utganger, noe annet i rundt samme pris er bortkastet da du heller kan bruke adaptere til 10dollar fra ebay som fungerer like fint.

Så om du sliter mye med støy, eller spiller i band å tar med pedalene rundt omkring så tjener du på isolerte utganger, selv så har jeg ikke noe problemer med støy i det hele tatt med mine 10usd adaptere, kjører 8 pedaler delt på 2 adaptere uten noe støy, men det har litt å si på hva som står rundt pedalene, om det er ting som kan gi de støy.

Så om du ikke har problemer med støy å bruker det bare hjemme, er det ikke noe vits å betale i dyre dommer for en med isolerte plugger, men spiller du i band, eller har tenk det, eller sliter med støy nå er det mye å hente på det :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.