Web Analytics
Jump to content

Hva burde jeg gjøre?


Crybaby
 Share

Recommended Posts

Den ene skruen til reimen på gitaren min har lenge vært sånn noenlunde løs. Men etter flere måneder med slitasje har den nå gitt etter og falt ut.

Det verste med dette er at gjengesporene inni treverket på gitaren er slitt vekk, dermed kan jeg ikke bare simpelt hen skru den inn igjen.

Så da lurer jeg på hva jeg skal gjøre.

Jeg har lenge tenkt på om jeg bare skal prøve å lime skruen og hullet sammen igjen, men jeg har relativt lite peiling på lim, tre eller metallet som brukes for skruen.

Bilder i vedlegg, kvaliteten er akkurat på topp, men det får duge.

Setter pris på alle svar.

post-9283-0-34698100-1311268502_thumb.jp

post-9283-0-12781400-1311268548_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 31
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det enkleste er å benytte vanlig trelim og f.eks en tandpirker eller to (fliser av relativt hard treverk) Ha litt lim i hullet, smør lim på "flisene" og kil de inn i hullet. Klipp av restene med en neglesaks/avbiter e.l. når det er tørket. Nå har du treverk skruene kan feste i igjen.

Et annet alternativ er å bruke tyntflytende lynlim til å forsterke materialet/treverket, men har du allerede slitt bort mye materiale slik at skruen ikke fester lenger fungerer ikke dette så godt.

En tredje mulighet er å fylle hullet med epoksy-lim, la det tørke og så borre opp et nytt hull. Dette gir en mer solid forankring for en tre-skrue.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner ikke denne fasinasjonen på fyrstikker. Det er vel noe av det dårligste treverket som er laget til andre formål enn til å tenne opp med, og så skal man liksom bruke det, bare fordi det har en hendig fasong? Fyrstikkene er stort sett riktignok laget av ask, men de er blant annet satt inn med parafin og voks. Det betyr blant annet at de limer dårlig, og dessuten brukes man veldig løst trevirke for å lage de. Nettopp fordi de skal brenne lett.

Det er jo fint, men som "filler" i hull i treverk fungerer de elendig. Skal man først reparere, så er det bedre å bruke nesten hva som helst av tre, og selvsagt trelim i tillegg for å få et bra resultat.

Bjørk er fint, det er som regel litt løsere enn treet gitaren er laget av, så da slipper man problemet med at boret heller vil lage hull ved siden av reparasjonen, og har lange, seige fibre som lager fine "gjenger".

En fyrstikkreparasjon blir aldri noe annet enn en "nødrep", og det er jo greit nok hvis man liker at festeskruen for reima løsner med jevne mellomrom.

Trikset Greener nevner, med å skru i skruen, slippe i litt lynlim for å forsterke "gjengene" er gull. Det gjør at reparasjonen holder mye lenger. Tar man seg tid til det, slipper man trolig å gjøre dette flere ganger.

Link to comment
Share on other sites

Tannpirkere og trelim har vært løsningen her også et par ganger, og det har holdt i mange år nå.

Men som Castor sier, du skal ikke gå langt for å finne en cm med noe ordentlig treverk. Et tips er å ikke ta av reima, men å ha den der permanent. Men man får vel også kjøpt diverse mekanismer som gjør livet lettere for dem som absolutt må ta av og på reima hele tiden.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Glemte skrive at låtene er lastet opp på InstaFaceTube kontoene mine… alle under navnet Jks Guitar Cave… om noen gidder følge så har jeg nettopp åpnet for flere følgere 🤪 Første søndag i advent: Let it Snow  
  • Tenkte spille sånn lett inn en ny julelåt hver søndag i advent… laget for morro en liten trailer på det…  
  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.