Web Analytics
Jump to content

Hva burde jeg gjøre?


Crybaby
 Share

Recommended Posts

Den ene skruen til reimen på gitaren min har lenge vært sånn noenlunde løs. Men etter flere måneder med slitasje har den nå gitt etter og falt ut.

Det verste med dette er at gjengesporene inni treverket på gitaren er slitt vekk, dermed kan jeg ikke bare simpelt hen skru den inn igjen.

Så da lurer jeg på hva jeg skal gjøre.

Jeg har lenge tenkt på om jeg bare skal prøve å lime skruen og hullet sammen igjen, men jeg har relativt lite peiling på lim, tre eller metallet som brukes for skruen.

Bilder i vedlegg, kvaliteten er akkurat på topp, men det får duge.

Setter pris på alle svar.

post-9283-0-34698100-1311268502_thumb.jp

post-9283-0-12781400-1311268548_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det enkleste er å benytte vanlig trelim og f.eks en tandpirker eller to (fliser av relativt hard treverk) Ha litt lim i hullet, smør lim på "flisene" og kil de inn i hullet. Klipp av restene med en neglesaks/avbiter e.l. når det er tørket. Nå har du treverk skruene kan feste i igjen.

Et annet alternativ er å bruke tyntflytende lynlim til å forsterke materialet/treverket, men har du allerede slitt bort mye materiale slik at skruen ikke fester lenger fungerer ikke dette så godt.

En tredje mulighet er å fylle hullet med epoksy-lim, la det tørke og så borre opp et nytt hull. Dette gir en mer solid forankring for en tre-skrue.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner ikke denne fasinasjonen på fyrstikker. Det er vel noe av det dårligste treverket som er laget til andre formål enn til å tenne opp med, og så skal man liksom bruke det, bare fordi det har en hendig fasong? Fyrstikkene er stort sett riktignok laget av ask, men de er blant annet satt inn med parafin og voks. Det betyr blant annet at de limer dårlig, og dessuten brukes man veldig løst trevirke for å lage de. Nettopp fordi de skal brenne lett.

Det er jo fint, men som "filler" i hull i treverk fungerer de elendig. Skal man først reparere, så er det bedre å bruke nesten hva som helst av tre, og selvsagt trelim i tillegg for å få et bra resultat.

Bjørk er fint, det er som regel litt løsere enn treet gitaren er laget av, så da slipper man problemet med at boret heller vil lage hull ved siden av reparasjonen, og har lange, seige fibre som lager fine "gjenger".

En fyrstikkreparasjon blir aldri noe annet enn en "nødrep", og det er jo greit nok hvis man liker at festeskruen for reima løsner med jevne mellomrom.

Trikset Greener nevner, med å skru i skruen, slippe i litt lynlim for å forsterke "gjengene" er gull. Det gjør at reparasjonen holder mye lenger. Tar man seg tid til det, slipper man trolig å gjøre dette flere ganger.

Link to comment
Share on other sites

Tannpirkere og trelim har vært løsningen her også et par ganger, og det har holdt i mange år nå.

Men som Castor sier, du skal ikke gå langt for å finne en cm med noe ordentlig treverk. Et tips er å ikke ta av reima, men å ha den der permanent. Men man får vel også kjøpt diverse mekanismer som gjør livet lettere for dem som absolutt må ta av og på reima hele tiden.

Link to comment
Share on other sites

Tannstikker eller flis fra et solid treverk sammen med trelim er nok beste veien å gå, for det treverket som er i den kroppen kan jo ikke være hardt nok til å holde på skruene for deg. Større skruer vil muligens kun føre til at du får et større hull å forholde deg til om det her gjentar seg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.