Web Analytics
Jump to content

Billigere alternativ til Mesa Boogie Mark V


NCWP
 Share

Recommended Posts

Halla, hallois, hei, god kveld, etc.

På utkikk etter ny amp. Tenker det er på tide etter å ha spilt el-gitar i tre år, og er fortsatt på en Roland Cube 30X. Vurderte sterkt å kjøpe en Mesa Boogie Mark V fram til jeg så at den koster rundt 25 000 kr.

Det jeg liker med Mark Ven er at den visstnok er utrolig allsidig. Jeg spiller alt fra Muse til Tool til Franz Ferdinand og Sigur Rós. Jeg spiler jazz, metal, pop, indie, rock, og bruker mye effekter.

Jeg er derfor ute etter noe med nøkkelordene allsidig, tube, effects loop, og combo-amp. Jeg er interessert i en kvalitetsamp som jeg kan ha lenge, og som kan gi meg myke og varme toner, samtidig som den skal være god til tunge riff.

Forslag?

Edited by NCWP
Link to comment
Share on other sites

Det må da være noen allsidige amper som er klassen under Mesaen?

Hei.. Jeg betalte 7k for min Marshall JVM, brukt. Er meeeget fornøyd mtp allsidighet.

Imo trenger den en god booost/overdrive forran. Ikke for å få mer vreng, men for å gi den "det lille ekstra"

Utrolig allsidig til alt fra blues, rock og metal.

Hvis jeg var deg ville jeg gått for to rimelige rørtopper og et bra kabinett.

Eks:

Marshall JVM/Marshall JCM800/Orange Rocker30

Fender/Vox Ac15/30

+ et bra 2x12 kabinett ala Orange, ENGL eller annet..

En brukt Marshall JVM/JCM800 + en god cleanamp ala fender/Vox + et kabinett kan komme deg på rundt 16-18k hvis du handler rett.

Finnes myye bra amper til bra peng der ute.. men jeg syns fortsatt at du ofte får mye mer allsidighet ved å kjøpe 2 amper.

Eventuelt en Axe-Fx? =p

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Ett billigere alternativ - men likevel av absolutt høyeste kvalitet - er Laboga.

En Laboga Alligator topp låter knall til nesten allt (trenger en boost/overdrive i front for "go all the way metal").

Vil du ha en amp som er knall til metal er Laboga Mr. Hector et alternativ - den har også en veldig god clean kanal. Sjekk Kristoffers mini-review.

Alligator (head: 9.990 - 2x12 kombo: 14.490 - 1x12 kombo: 12.990):

5200-2EQbig.jpg

Mr. Hector (kun head: 12.990):

Mr_Hector.jpg

Edited by rocktrond
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.