Web Analytics
Jump to content

Lindy Fralin pickups


davez
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg vurderer å bytte ut begge mikrofonene på Telecasteren min. Jeg ønsker meg en tykkere lyd, men samtidig beholde twangen. Er det noen som har forslag til gode telecaster mikker som ikke er så skarpe i lyden?

Jeg har hørt mye bra om Lindy Fralin mikker, spesiellt blues special mikkene..

det er disse jeg har vurdert å bytte til frem til nå.

Håper på svar

mvh David

Link to comment
Share on other sites

Hei David

Jeg hadde samme "problemstilling" som deg. Tok en telefon til Vintagegitar-gutta (vintagegitar.no) og forklarte hva jeg hadde og hva jeg var på jakt etter.

Hyggelige karer og de vil sikkert kunne hjelpe deg i riktig retning.

Ente selv opp med Lollar Special og syns selv det gjorde susen. Låter fortsatt tele, men ikke fullt så kvass diskant som tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Hei David

Jeg hadde samme "problemstilling" som deg. Tok en telefon til Vintagegitar-gutta (vintagegitar.no) og forklarte hva jeg hadde og hva jeg var på jakt etter.

Hyggelige karer og de vil sikkert kunne hjelpe deg i riktig retning.

Ente selv opp med Lollar Special og syns selv det gjorde susen. Låter fortsatt tele, men ikke fullt så kvass diskant som tidligere.

Ja etter det jeg vet, så er det bare dem som importerer Lindy Fralins til Norge.. Skal nok kontakte dem, virker som flinke folk ;) Takk for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg var i kontakt med vintagegitar for å høre om fralin mikker til jazzbass, og de sa det var lang ventetid på fralinmikker. Var snakk om måneder ettersom jeg skjønte. Jeg endte opp med aguilarmikker istedenfor etter å ha snakket med dem. Men ta en tlf til dem, de er hyggelige og kan nok komme med forslag til hva du kan bruke :)

Link to comment
Share on other sites

Fralins, Lollars, Duncan Antiquities, Bare Knuckles, Klein, Vintage Vibe etc... De aller fleste pickupmakere har sine reprovarianter av single coils og humbuckere fra 50, 60 og 70-tallet. Det er grenser for hvor store forskjeller det er mellom Fralins, Lollars og Duncan Antiquities ++ når de prøver å reprodusere "samme" mikrofon fra et gitt tidsrom i den elektriske gitarhistorien. Uansett hva du velger vil jeg tro at du blir fornøyd, med mindre du bommer fullstendig på typen mikrofon.

Jeg hadde Fralin Blues Special i en japantele jeg hadde for noen år siden. Veldig gode pickuper, uten tvil. Eneste 'aberet' jeg hadde var at neckpickupen låt litt for mye strat. Noen liker dette siden en teleneckpickup fort kan låte fryktelig ullent. Selv syns jeg dette er mye av sjarmen. Blues Special kan sammenlignes med Fenders Texas Specials (som den nevnte japantelen ble levert med), men låter litt mer åpent. Litt mer diskant i de enn Texas Specials. Låter rett og slett mer tele.

Når det gjelder bridgepickup har jeg så langt vært mest fornøyd med Duncans Broadcaster-pickup (Seymour Duncan Vintage Broadcaster® Lead STL-1b). Grisete pickup.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.