Web Analytics
Jump to content

Låter du kjenner igjen, bare på bassen


CastorFiber
 Share

Recommended Posts

Som tittelen sier, her kan det postes sanger der bassen har en framtredende rolle. Jeg er ute etter sanger der man kun ved å spille bass-stemmen kan høre hvilken sang det er. Det er faktisk ikke slik at det er like lett på så mange sanger, men noen bassister og band utmerker seg.

Jeg er egentlig ikke ute etter "bass- soloer" eller slike ting, men en bassist som gjør jobben sin i kompet, og lager en gjenkjennelig basslinje. Låter der bassisten bare "dubber" biter av gitarriff er heller ikke godkjent. Eksempel- "Downhill racer" med TNT. Flott låt, tøft, men ikke godkjent.

Jeg har flere på lager, men starter opp med en meget undervurdert kar. Han er helt sikkert ikke verdens mest dyktige fyr rent teknisk, og har et ego som er større enn Jupiter, men han har bidratt med ganske mange nydelige bassganger, helt vesentlig for sluttresultatet.

Jeg tenker på Gene Simmons. Her en av mine yndlingskisslåter, rett og slett på grunn av bass-stemmen:

http://www.youtube.com/watch?v=5p6gEr8POBc

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 91
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tror denne bør med på førstesiden. Det er vel bassisters "Smoke on the water", i hvert fall for oss som er noen år gamle.

http://www.youtube.com/watch?v=nQDfMqLlFPU

Og han her, fryyktelig å velge en, altså. Ikke min favoritt, men veldig typisk.

Og enda en. Nok en gang, nesten umulig å finne bare en sang, så da tar jeg en litt ukjent en, ikke favoritt toalt sett, men poenget er meget klart til stede:

http://www.youtube.com/watch?v=AK9QVN0bpa4

Link to comment
Share on other sites

Orsvend- det er egentlig ikke sånn akrobatikk jeg er ute etter, altså. Det er mulig jeg kjenner min Mr. Big for dårlig, men bortsett fra der "bassisten dubber gitaristen", og showoffen til å begynne med, er da bass- stemmen relativt anonym. Ikke noen egen "melodi" eller noe annet. Kun harving på en tone. Ta vekk resten, og start et par minutter inni, så er det bassing som passer til nær som helst hva som helst. Synes jeg. En egen "melodistemme", eller et riff som går kun i bassen er det jeg er ute etter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.