Web Analytics
Jump to content

Din drømmebass.


Thunder Fingers

Recommended Posts

Enkelt og greit, føler det er på tide med en ny runde med akkurat det her, for å få liv i forumet igjen, hehe.

Personlig så har jeg falt ganske hardt for Fender Urge II bassen, men min ultimate versjon av den ville sett slik ut:

Kropp: Ask eller lønn, kanskje en av hver. (orginalt har den or)

Farge: Sort

Speil plekterbrett.

Chrome dome Knotter.

Sort Badass II stol.

Sorte Hipshot Stemmeskruer.

Heldekkende pickuper.

LaBella HRS M45B1 Strenger.

Er sikker på at dere klarer å finne de resterende spesifikasjonene til denne bassen selv, hehe. Kan få tonen i denne ganske nært til en god, gammel Spector tone, så det er absolutt favoritten av de bassene jeg har eid oppigjennom.

Holder på å oppdatere min selv fortiden, den er dog Dark Sapphire Blue (veldig mørkelilla), men ellers skal jeg få fikset den til mine spesifikasjoner.

Link to comment
Share on other sites

abii_le_quilt_joey_shot_web_size_151.jpg

Dingwall Afterburner II 5-strengar

Valnøtt hals

Valnøtt kropp

Quilt lønn topp

Dingwall FD-3 mikrofonar

Dingwall-stol, laga av Hipshot

Eller ein Dingwall Z2. Einaste bildet eg fann av raudfargen eg vil ha, var på eit bilde av Lee Sklar (og David Paich, Toto)...

80430701.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=77BFBA49EF8789215ABF3343C02EA548952503220C4741329D3C70AA8C6B9A5A7BA32FD28E8EABB0E30A760B0D811297

To Dingwall FD-3 humbuckers i stol-posisjon

Metallic raud

5-strengar

Dual density or (engelsk: Alder) kropp

etc.

Resten av spesifikasjonane på begge fins her.

Edited by ErlendDL
Link to comment
Share on other sites

Muligvis er det fordi jeg er nøktern og realist, og kanskje delvis fordi jeg kun har basset seriøst i 2-3 år, og muligens fordi jeg idag har en litt under middels dårlig bass, og fordi jeg har tro på å anskaffelse uten å overskride alle budsjetter, og samtidig ødelegge husfreden, og muligens fordi jeg som hobbymusiker strengt tatt ikke trenger proffenes verktøy. (For en merkelig setning). Jeg har følgende drømmebass for tiden:

Ibanez ATK-305 (av noen kalt Stingray-erstatning for den ukresne og gjerrige)

50266_l.jpg

Link to comment
Share on other sites

Min drømmebass må vel være en av modellene til mitt idol. Fordi jeg ikke er "proff" på bass har jeg ikke så strenge ører på lyd og fingre på spillbarhet.

Her er den ene, den har jeg faktisk i miniatyrmodell:

10oct1007_pic04.jpg

Her er den andre:

Metallica+In+Concert+-bKDVM2klA-l.jpg

Men disse, hvertfall den siste, finnes det kun èn av. Men dette er jo tråden for drømmebasser, og disse kan jeg bare drømme om.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.