Gå til innhold

Thunderbird_V

Medlem
 • Innholdsteller

  135
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Thunderbird_V

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 14. okt. 1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 1. Jeg er endelig fornøyd med min Epiphone Tunderbird pro V - etter at jeg flyttet reimfestet og byttet ut alt av elektronikk og mekanikk
 2. Idag, som alle andre dager: Paul McCartney.
 3. Joda, det er artig å eksperimentere med pickuper og strenger og bokser. Men til slutt hadde jeg kjøpt nok bokser til å kjøpe ny forsterker to ganger, så jeg burde kanskje tatt til vettet tidligere ,-) Ellers opplevde jeg at Ashdown-forsterkeren hadde mye bunn, men fint lite annet på hovedbassen. TC har mer definert lyd over det hele, og passer veldig bra til meg og min bass. Men min sist innkjøpte "bass", en Gretsch Baritone, stemt som bass, hørtes helt flott ut på Ashdown-forsterkeren, men låter spinkelt som en eggdeler på TC'en.
 4. For noen år siden, da jeg begynte å basse litt mer enn bare til husbruk, kjøpte jeg meg en forsterker som jeg skulle bruke i bandsammenheng. Valget endte på en Ashdown med en 15 tommers høyttaler og en oppgitt effekt på 307(?) watt. Det måtte da være nok lyd tenkte jeg den gang. Joda, nok lyd var det, men god lyd var det absolutt ikke. Så begynte feilvurderingene: - Nye strenger - Nye pickuper - Et lass med effektbokser - Ny bass - Nye pickuper og strenger på den - Enda flere effektbokser Etter å ha spilt på tre forskjellige basser på forsterkeren og alle bassee hørtes like (dårlige) ut på den, innså jeg - endelig - at det var forsterkeren det var noe galt med. Jeg burde jo skjønt det, da jeg var ute og gigget og brukte lydmannens bassforsterker på de forskjellige stedene - da låt det jo knall. Så tre basser, to pickupsett, ørten strenger og en armada av effektbokser senere, er jeg nå tilbake på den første bassen, uten effektbokser, og med mye og GOD lyd - i mine ører. Moralen? Tja, prøv flere forsterkere med DIN EGEN bass. Forsterkeren jeg ikke bruker er denne: http://ashdownmusic.com/products/1/Bass-Amplification/3/MAG/33/MAG-C115300-EVO-III-/ Forsterkeren jeg bruker er denne: http://www.tcelectronic.com/bg250/ Og bassen er denne (men da med EMG-pickuper): http://www.epiphone.com/Products/Bass/Thunderbird-Pro-V.aspx
 5. Hei. Jeg har en BassVI (ikke Fender) som jeg trenger nye strenger til. Er det noen her som vet om noe sted man kan få ta i det til en OK pris. Har forsøkt stikker.no men uten resultat. Strengene jeg er på utkikk etter er D'Addario XL156 Jeg vet at det finnes en hel rekke utenlandske nettbutikker, men så er det frakt som ofte gjør at prisen blir ugrei. Alle tips mottas med takk.
 6. Selv sitter jeg på en Marshall Reflector. Den gjør jobben godt nok for meg. Den er ofte på tilbud i diverse norske nettbutikker. Sist sett under 400 kroner på sound1 - til den prisen er den et knallkjøp i mine ører.
 7. Jeg har alltid trodd at min 5-strenger har en litt slapp H-streng. Men etter at jeg for noen timer siden byttet fra Ernie Ball til Rotosound RS 665LD fikk jeg en helt ny bass. Det er mulig jeg må ta en kvart tørn på trussrod'en etterhvert, men du verden for en forskjell! Deilig med spenstig H-streng som ikke lengre klirrer fra 5. bånd og oppover. Strengene var en hel del "hardere" å spille på, det skyldes nok at de er strammere en de forrige. Men jeg likte lyden de gav meg, og som sagt, kan jeg nå bruke H-strengen litt mer fornuftig.
 8. Har ikke så mye innspill om gitarlyden, men dette var kult og veldig annerledes. Liker! Det varmer for en eks-tubaist å se at det brukes til noe mer avansert enn ompa-ompa. Tuba er et fantastisk instrument.
 9. Hvorfor må alle interessante prosjekter være i Oslo. Noen ganger er det trist å bo i bartebyen.
 10. Jeg kunne stemt et flygel mens vokalisten i bandet mitt pratet pisspreik
 11. Bytter 5-6 ganger i året på hovedbassen - Ernie Ball roundwound Bytter 1/2 gang i året (annethvert år altså) på fretlessen med flatwound. Det kommer også kanskje av at den spilles sjeldnere.
 12. En liten anekdote om hvordan jeg kjøper halvdyrt/halvbillig utstyr, og oppgraderer det til å bli bra (nok). Etter en hel del krøll, og frem og tilbake, har jeg endelig funnet oppskriften på "Hvordan få en Epiphone Thunderbird Pro-V til å låte bra". 1. Røsk ut de fabrikkmonterte pickupene 2. Sett inn EMG35CS "foran og bak" 3. Installer ekstra batteri for 18V - og mere headroom 4. Plukk av fabrikkmontert strengestol, og sett på noe annet. For min del ble det en Schaller. 5. Kjøp en aktiv DI - f.eks. MXR M80. 6. Sett på Ernie Ball-strenger 7. Juster truss-rod 8. Juster intonasjonen Først da blir det en lyd som jeg kan leve med. En ganske stor investering, og for totalprisen kunne jeg nok kjøpt en mye dyrere bass. Men halve moroa for meg er å starte med noe halvgreit, for så å fikle og tukle til det blir så bra som jeg vil ha det. Selv om jeg underveis har vurdert å gi opp hele greia, kaste hele bassfaen på skrothaugen, eller selge skiten, så har jeg nå kommet i mål: Jeg smiler hele veien til øvingslokalet.
 13. Det som jo er ganske irriterende, er jo at det stort sett bare er bassisten selv som hører om det er godlyd i bassen. Men så er det en smule mer behagelig å spille når det er godlyd
 14. Også finnes denne http://www.ehx.com/products/germanium-od Classic '60s Germanium transistor overdrive and more. In addition to a Gain control, the Electro-Harmonix Germanium OD allows the user to control Bias for attack and the circuit Volts for that sweet spot found when a battery's voltage dips. Dial up that slightly torn speaker sound OR dial in total Germanium "Satisfaction."
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.