Web Analytics
Jump to content

radio signal i rør amp


 Share

Recommended Posts

Neida, dette har ingenting å gjøre med at rørene kan plukke opp radiosignaler. Det har seg nemlig slik at rørforsterkere har en "mer levende lyd" enn transistorforsterkere, så det du hører er småpraten til de små grønne vesenene som bor i ampen :P (Det finnes også små vesener som bor i effektpedaler - disse småtassene er røde eller blå, noe som mange feilaktig tror har med LED'en å gjøre...)

Første gang jeg opplevde at jeg tok inn østeuropeisk radio på ampen visste jeg ikke om jeg skulle tro mine egne ører (dvs at jeg hadde et teknisk problem), eller om jeg burde ringe legen ("jeg hører stemmer...") ;)

Link to comment
Share on other sites

Se på gitaren og gitarkabelen som ei antenne(inkludert det som er i mellom innput på amp og gitar)

1. Dårlig skjerma kabel (bruker som oftest å være dette)

2. Kondis som er gåen i inputen på ampen din (brukes for å filtrere vekk signaler med uønskede frekvenser, som f.eks RF), men vet ikke hvor ofte dette forekommer.

Aller oftest er det snakk om dårlig skjerming en plass mellom innput og gitar, hvor noen pedaler også booster dette signalet...

Link to comment
Share on other sites

Det her problemet er enhver roadie sitt største mareritt. Endel vanlig rig design og gound loop fixes øker sjansen for å ta inn radio. Greit på øving ikke så kult på stadion med 50 mann som kikker på deg å lurer på hva i helvete som kommer ut av riggen din. To ord - Pete Cornish. Det er en av hovedgrunnene til at folk bruker Cornish. Du får aldri sånne problemer med en Cornish rig.

Link to comment
Share on other sites

som nevnt er det signallederen som fungerer som en antenne, og rør og transistorer forsterker signalet som kommer inn, uten å bry seg om det er radio eller gitarlyd.

bedre kabler hjelper på den delen av antennen som er utenfor ampen, og på JCM800 med horisontale inputs (som jeg antar det er snakk om her?) er det et par enkle modifikasjoner som kan gjøres på det første gaintrinnet for å gjøre selve ampen mindre sensitiv for RF. etter det første trinnet er ampen lite følsom for RF.

her er en eldre 2203 med vertikale inputs som viser hva som skal til:

312158175.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
  • Lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg 😊 og eventuelt tiltenkt sjanger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.