Web Analytics
Jump to content

radio signal i rør amp


Recommended Posts

Neida, dette har ingenting å gjøre med at rørene kan plukke opp radiosignaler. Det har seg nemlig slik at rørforsterkere har en "mer levende lyd" enn transistorforsterkere, så det du hører er småpraten til de små grønne vesenene som bor i ampen :P (Det finnes også små vesener som bor i effektpedaler - disse småtassene er røde eller blå, noe som mange feilaktig tror har med LED'en å gjøre...)

Første gang jeg opplevde at jeg tok inn østeuropeisk radio på ampen visste jeg ikke om jeg skulle tro mine egne ører (dvs at jeg hadde et teknisk problem), eller om jeg burde ringe legen ("jeg hører stemmer...") ;)

Link to comment
Share on other sites

Se på gitaren og gitarkabelen som ei antenne(inkludert det som er i mellom innput på amp og gitar)

1. Dårlig skjerma kabel (bruker som oftest å være dette)

2. Kondis som er gåen i inputen på ampen din (brukes for å filtrere vekk signaler med uønskede frekvenser, som f.eks RF), men vet ikke hvor ofte dette forekommer.

Aller oftest er det snakk om dårlig skjerming en plass mellom innput og gitar, hvor noen pedaler også booster dette signalet...

Link to comment
Share on other sites

Det her problemet er enhver roadie sitt største mareritt. Endel vanlig rig design og gound loop fixes øker sjansen for å ta inn radio. Greit på øving ikke så kult på stadion med 50 mann som kikker på deg å lurer på hva i helvete som kommer ut av riggen din. To ord - Pete Cornish. Det er en av hovedgrunnene til at folk bruker Cornish. Du får aldri sånne problemer med en Cornish rig.

Link to comment
Share on other sites

som nevnt er det signallederen som fungerer som en antenne, og rør og transistorer forsterker signalet som kommer inn, uten å bry seg om det er radio eller gitarlyd.

bedre kabler hjelper på den delen av antennen som er utenfor ampen, og på JCM800 med horisontale inputs (som jeg antar det er snakk om her?) er det et par enkle modifikasjoner som kan gjøres på det første gaintrinnet for å gjøre selve ampen mindre sensitiv for RF. etter det første trinnet er ampen lite følsom for RF.

her er en eldre 2203 med vertikale inputs som viser hva som skal til:

312158175.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.