Web Analytics
Jump to content

GSF med ny floyd rose laget av Ping


HvitRavn
 Share

Recommended Posts

GFS selger nå floyd rose-kopier som blir produsert av Ping. Dette er akkurat samme type som sitter på f.eks de gode dyre Peavey EVH-gitarene. Jeg eier selv tre gitarer med denne tremmen og synes de er skikkelig tighte og knallgode. Både baseplaten og boltene er i skikkelig knallhardt herdet metall, og sustainblokken er laget i messing.

Krom: http://store.guitarfetish.com/nehedudulofl.html ($74.95)

Svart: http://store.guitarfetish.com/neblsuhedufl.html ($79.95)

Gull: http://store.guitarfetish.com/negoheduflro.html ($84.95)

Link to comment
Share on other sites

Og disse funker,og holder stemminga bedre enn f.eks licensed FR?

Disse er jo også Licensed FR, akkurat som Ibanez Edge Pro, Kahler, etc. LFR betyr bare at de betaler for å lage en trem som fungerer på samme måte som OFR, og betyr ikke nødvendigvis verken bra eller dårlig. Med bakgrunn i HvitRavns post vil jeg imidlertid tro at Ping-LFR'en er bedre enn mye annet.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, messing sust. block, veldig interesant. Men bare 31mm dyp (for å passe alle står det). Den burde vel vært i allefall 37mm. så får de med tynnere planke høvle av litt. De burde vel hatt 3 forskjellige rett og slett.

Link to comment
Share on other sites

De der ser helt identiske ut som de som sitter på de dyrere Dean-gitarene fra Korea/Kina (FBD, CFH/DFH, Razorback etc.). Ikke spesielt overraskende, siden de også er laget av ping. Det er gode stoler, som holder stemminga godt, men ikke helt på linje med OFR likevel. Jeg mener nok at sistnevnte gir noe bedre klang og mer spiff/sprett/twang/whatever. I tillegg er det et par visuelt observerbare forskjeller: Ping-floyden har vib-arm som er gjenget og skrus inn. Den er helt ubrukelig. Enten er den alt for fast, ellers må du skru den løs slik at den blir skikkelig wobbly. Man kan kjøpe en OFR-erstatningsarm til en hundrings+frakt for å fikse dette, dog (kjøp en med feste. Det passer rett nedi hullet etter at du har fjernet festet som sitter på ping'en). En annen ting er den øverste kniven på stolen, som er avlang og ganske flat i kanten i stedet for buet og skarp. Jeg vet ikke om det har noen innvirkning positivt eller negativt, men det er nå en forskjell i forhold til originalen. Hvis du kjøper en erstatningsarm fra original floyd (dvs. Schaller, gjerne?) så er denne FR'en et ganske bra alternativ til originalen, i alle fall om du ikke har et godt tilbud på en original ;-)

Det er min mening etter å ha testet Ping-floyder på et par Dean-gitarer.

Edited by larseko
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.