Web Analytics
Jump to content

fiskehode

Medlem
 • Posts

  341
 • Joined

 • Last visited

About fiskehode

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

2,361 profile views

fiskehode's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

0

Reputation

 1. Ok, bør alle "søkere" sette opp en CV med hva slags utbedringer/reparasjoner man har utført på gitarer tidligere slik at man kan godkjennes før loddtrekningen, da? Jeg skjønner ikke helt problemet, egentlig. Jeg er enig i at det er dumt hvis gitaren ender opp hos noen som knapt klarer å bytte strenger selv, men man kan jo håpe på at hvis "vinneren" innser at han/hun har tatt seg vann over hodet så vil gitaren gå videre til noen andre.
 2. Jeg er med på loddtrekning. Oppussing er gøy.
 3. Tøft. Jeg har bare sett octobass på noen tegninger fra Wagners tid, har aldri sett en i bruk før. Egentlig tror jeg den var ment å spilles av to personer; en som holdt bua, og en som hadde kontroll på notene. Skulle gjerne hatt en sånn, men jeg vet ikke om naboene over meg ville satt pris på å få en octobasshals gjennom gulvet. Over til elektrisk bassgitar: har pickupdekslene man ser på en del p- og j-basser (og andre så klart) noen praktiske fordeler eller ulemper, eller er det bare en kosmetisk greie? Jeg synes det ser litt stilig ut og lurer på å skaffe et sånt til jazzbassen, men vet ikke helt hva det skal være godt for. Jeg synes også det virker som om den kan være litt i veien når man plukker, men det merker man kanskje ikke så mye til?
 4. Som andre har sagt, så dreier det seg bare om øving. Sikkert noen som vil slite mer med det enn andre, men sånn er det med alt. Det handler om at hjernen må koordinere flere ting samtidig, og det er ikke lett når du er vant til det. Som gitarist har jeg god styring på hender/armer, men når jeg setter meg bak et trommesett sliter jeg med å få beina til å gjøre det de skal. Det virker helt uoverkommelig for meg når jeg ser trommiser som lar armer og bein gå tilsynelatende uavhengig av hverandre, men de har jo øvd en god del mer på det enn meg. Nå er jo ikke stemmen en kroppsdel på samme måte som føttene, men greia er fortsatt den samme. Hjernen din kan lære seg å styre flere prosesser samtidig, men den trenger litt tid for å venne seg til å koordinere det. Som folk har sagt bør du begynne med enkle sanger hvor bassrytmen er enkel og vokalen ikke driver med for mye rart. Motorhead er mitt forslag hvis du vil ha et band hvor det faktisk er bassisten som synger. Det kan forresten også være greit å øve deg på bare å synge sangen, uten å spille bass ved siden av, hvis du ikke har gjort det allerede. Det er lettere å lære seg å gjøre to ting samtidig hvis man kan begge tingene godt hver for seg.
 5. Ja, synes det virker som om Jazzbassen er en grei basis-bass. Får se om jeg blir så hekta på bass at jeg trenger "en av hver," sånn jeg har det med gitarer... Det eneste problemet er at jeg har en temmelig liten leilighet, og det begynner å bli trangt i det området jeg har fått tildelt til instrumentene mine. Og internett har gjort ting lettere, ja. De siste fem årene har jeg vel brukt mer på instrumenter hvert år enn jeg gjorde tilsammen på 15 år før det (det henger selvfølgelig også sammen med at jeg ikke hadde så mye penger da jeg var 10 år, men dog). Heldigvis har internett gjort det lettere å selge ting man ikke trenger også, selv om det ikke skjer like ofte. Takk. Fargen er "ocean turquoise metallic", har ikke intrykk av at den er så vanlig. Blir spennende å se den i virkeligheten. Selve bassen er en Fender Japan JB75 med USA-pickuper, og kropp av asketre (ikke at jeg har noe peiling på forskjellen mellom ask og or, men ask er sikkert tøft, det). Fikk nettopp sporingsnummeret, så nå er det bare å sjekke posten.no 20 ganger om dagen i en ukes tid.
 6. Det finnes mange fine basser, gitt. Under to uker etter at jeg kjøpte min første bass for å sjekke om det kunne være noe for meg har jeg bestilt meg denne her: Lurer på vor lang tid det tar før jeg får lyst på enda en bass.
 7. Takk for svar. Tror jeg kommer til å fortsette å "lede" med langfingeren, det føles mest naturlig for meg. Det er virkelig et morsomt instrument dere bassister har å leke dere med, skjønner ikke at jeg har latt dere ha det i fred så lenge.
 8. Jeg har et kjapt (dumt) spørsmål som jeg poster her istedet for å lage en ny tråd. Jeg har nettopp kjøpt meg en bass, med det mål for øyet å bli middels ok til å spille. For å unngå å dra med meg for mye gitargrums, og for å lære meg bass som et helt nytt instrument, har jeg bestemt meg for å kun spille med fingrene til jeg føler jeg mestrer det sånn passe greit. Det er ikke lett, men det er morsomt å øve på. Mitt spørsmål: Når dere spiller f.eks en serie med sekstendelsnoter med pekefinger og langfinger alternerende, har dere en fast finger dere begynner på? Med plekter pleier man jo å begynne med downstroke når bruker "alternate picking," og det virker som om jeg har en tendens til å alltid begynne med langfingeren når jeg plukker med fingrene. Finnes det noe som er "vanlig", eller har det ingenting å si?
 9. Hehe, det refrenget var ikke ulikt hovedtemaet i Liberty, nei. Imidlertid er det jo en såpass enkel melodi at jeg tør påstå at det nok er en tilfeldighet. Leter man lenge nok finner man sikkert flere låter med lignende vendinger.
 10. Jeg kjøpte en G&L ASAT Special av dem ifjor. Kjempebra service, og veldig hyggelige folk.
 11. Det er jo slikt som er greit å informere seg om før man bestiller fra utlandet. Det er en ganske kjent sak at alle varer med en verdi over 200 kr er momspliktige.
 12. Har ikke bestilt fra den siden, så det kan jeg ikke si noe om. Når det gjelder moms, stemmer det at det er 25% av verdi på gitaren pluss porto. I tillegg pleier det å være et gebyr på ca 200 kroner. Med mindre selgeren putter noe ulovlig oppi sammen med gitaren er det ingen grunn til at den skal bli "tatt" i tollen.
 13. Dæven, dette var flotte greier. Ser ut som om arbeidsdagen (-kvelden) min blir litt mindre kjedelig enn forventet.
 14. Kanskje jeg skal høre om jeg kan kjøpe gitaren for penger jeg har kopiert på kopimaskinen på jobben. Mange jeg har snakket med er enige i at disse er like bra som ekte sedler (eller bedre!).
 15. Her er forresten en til: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18748678
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.