Gå til innhold

larseko

Medlem
 • Innholdsteller

  260
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om larseko

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Februar 25

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vågå

Nylige profilbesøk

1 509 profilvisninger
 1. Jeg forstår det slik at alt fortsetter som før når vi snakker om palisander som _råvare_, men etter at varen (musikkinstrumentet) er produsert, så må ikke palisanderen godkjennes på nytt. Produsenten skal vel allerede ha fått godkjent handel med den.
 2. Skal prøve å huske det Nå først må jeg bare stelle i stand en bypasspedal, slik at det blir litt greiere å koble ut og inn fort.
 3. Ja, jeg har et par selvmekkkede overdrive-pedaler. En ZW-44(?)-klone og en eh diy-OD-eteller annet. De støyer en del, mener jeg å huske. Har ikke prøvd dem på Orangen ennå, tenkte jeg skulle bli litt kjent med grunnlyden først.
 4. Ser ut som om CITES snart ikke er noe problem for oss gitaroholikere lenger: https://www.npr.org/2019/08/27/754509680/musical-instruments-to-be-exempt-from-restrictions-on-heavily-trafficked-rosewoo?t=1566905302898&t=1566940450909&t=1567677639039
 5. Litt googling viser at de sannsynligvis leverte en del eksemplarer med G12H 70th anniversary i starten, er flere som har det. Dette er en tidlig modell, produsert i 2010. Har ellers en gammel MXR 10-bånds eq som jeg har puttet i sløyfa. Må bare få ordnet en bypass-bryter til denne, siden den ikke har noen bryter innebygget. Det gir noe mer kontroll på tonen på dirtkanalen (som mange klager over er vanskelig å kontrollere med shape-knotten).
 6. Da var ampen her, og den låter knall! Sjekket høyttaleren, og det er en Celestion G12H 30, det er vel ikke de som sitter i disse fra fabrikken eller? Tipper forsterkeren er 8-9 år. Tror ikke jeg skal klage!
 7. Blir gøy å prøve noe nytt, da. Er litt road worn denne her, men det er vel et godt tegn.
 8. Ja, jeg tror jeg ender opp med TH30 hvis jeg bare klarer å ordne frakt.
 9. Misforstå meg rett, jeg bor i hus langt ute på landet, så naboer blir ingen bekymring. Men greit å ha en litt kompakt pakke, i det minste. Jeg har også en 2w Madamp som også kan kobles på TH30-høyttaleren. For litt bluesy greier. Og Microcuben/30xen kan nå også brukes til nød. Men men. Får se. Nå har det ingen direkte hast heller.
 10. Blir det like god lyd på 7w som på 30w med TH30en da? Da har en i alle fall dempet det _noe_, selv om det på langt nær er leilighetsnivå.
 11. Sikkert sant. Jeg tenkte spesifikt på å oppgradere til de Waza-elementene som sitter i Artist-serien. Men sannsynligvis holder det sikkert med en 100w 2x12.
 12. Takk, da var jeg like forvirra igjen Dere som har Katana, den bør vel funke rimelig greit i bandsammenheng også, 100w-versjonen? Hvis jeg velger Katana, så er det også med tanke på pris. Kan få en brukt til 2k5, mens jeg må opp i 5k for TH30. Mye for pengene med begge tenker jeg, men de 2k5 spart kan jeg bruke til noe annet snacks. Vedr Artist-versjonen, så går det kanskje an å oppgradere høyttalerne i 100w hvis jeg finner dem rimelig en gang? Er vel primært andre høyttalere som gir godlyden har jeg skjønt. Hm.... Hvis en skulle velge rør, finnes noen Boss-pedalbrett som gir samme muligheter for å legge inn egne presets etc. som i Katana senere? Er vel også fine muligheter for opptak/spilling backingtrack gjennom PCen på Katana@n?
 13. Takk for svar, EirikDL. Det er jo nettopp det der jeg er litt redd for. Fint med allsidigihet, men så er det også slik at jeg vil ha noe som bare låter levende og bra uten alt for mye jukking. Er nok heller ikke en som vil bruke titolv pedaler foran, i sløyfe og gudvethva.
 14. Heisann. Da driver man og omorganiserer litt utstyr. Har hatt en Engl Fireball 60 med 2x12 noen år. Denne ble veldig lite brukt. Følte at den var litt one trick pony for meg, og ikke så spennende til blues/rockegreier. Har solgt den, men er vel ikke lenge før jeg angrer på det. Ser nå etter en mer kompakt pakke som dekker det meste, som halvgammel hardrock og thrash, og ev. andre småtterier ved leilighet. Jeg bor på bygda, så jeg kan bråke så mye jeg vil, men jeg vil også spille slik at ikke resten av familien må forlate gården hver gang. Begge amper har fine muligheter for nedskalering/attenuasjon slik at en slipper å kjøre på full effekt. Har sett litt på Boss Katana 100w 212, som veldig mange har skrytt opp i skyene. Skulle vel egentlig til å slå til en slik før jeg plutselig ble var en Orange TH30 combo til salgs til en overkommelig pris, og da ble jeg plutselig i tvil igjen. Har også Roland cube 30x og Microcube. De er ok de, men ikke fantastiske. Det er en eller annen ting som mangler, på en måte. Og jeg vil tro Katana er en videreutvikling av modelleringen her, men samtidig har den også et hav av muligheter gjennom presets som blir delt rundt om osv. Ja, jeg vet ikke helt hva jeg skal spørre om, bare HJÆLP? Spare 2-3000 og gå for en Katana, eller fortsette på rør-kjøret? Setter umåtelig pris på om det er noen som har prøvd de to. Vet at det er litt hummer og kanari, men Katana kan jo også emulere TH30... så hvor bra kan den det? Et annet aspekt ved å kjøpe rørforsterker, er at en kan regne med å få tilbake tilnærmet det en ga selv (brukt). Med modelleringsampene regner jeg med at prisen bare går én vei, rett i dass. Jeg skulle selvfølgelig prøvd begge to, men finner ingen i nærheten. Tar selvfølgelig andre forslag også, maks 5 lapper for amp og høyttaler.
 15. Da fikk jeg tak i en ny Gotoh-stemmeskrue som jeg puttet på B-streng, og satte gammel bussing fra B-stemmeskruen på G-stemmeskruen for at det skulle passe der. Vasket gripebrett og satte det inn med kokt linolje, justerte action og trussrod, og polerte kropp. Ble riktig så pen. Action viste seg å bli alt for lav, så den måtte opp igjen. I går trudlet 13-åringen lykkelig avgårde på Enter Sandman etter første timen med lærer. Var tydeligvis innertier dette. Læreren bruker også 5-strenger, så det ble klaff der også. Legger ved et par bilder av ferdig produkt. Takk for innspill.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.