Web Analytics
Gå til innhold

larseko

Medlem
 • Innholdsteller

  304
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

larseko vant dagen sist April 12

larseko hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

41 Excellent

Om larseko

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Februar 25

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vågå

Nylige profilbesøk

1 616 profilvisninger
 1. Heisann. Tenkte bare jeg skulle legge ut ei lita liste over gitarer jeg kunne vurdert å selge eller bytte. Jeg er spesielt interessert i å bytte meg til enten Les Paul Standard eller Custom, alternativt en fin japansk kopi av en Custom (f.x. Burny RLC-noe). Om vi bytter flere mot en eller hva som kunne vært aktuelt. 1. Bacchus SG 61-spec, topp håndlaget japansk SG-kopi fra 2010. Har serienr som begynner på H. Svart. Nitro, tynne men høye (jascar?) bånd. Ganske beefy neck. Stock pickups. La vel et bilde eller to i den store SG-tråden, tror jeg (Vis oss din SG). Disse gitarene er det ikke så mange av på det norske markedet. 2. Gibson Les Paul Studio 2005 Wine Red/Gold hardware. Bra fjøl i god stand, ganske beefy hals på denne også. Er en player, men jeg har ikke hatt den så lenge selv. 3. Shamray PRS-replika som jeg fikk laget i 2006/7. Den var påbegynt for en annen kunde. 24-bånd, bird inlays, vinrød/burgunder, nitrolakk, ikke helt bookmatcha topp, men ganske livlig. Flammelønn på headstock, siberian wooley mammoth nut(?), 3-delt hals (superstabil). Det skal være noe bra som jeg bytter bort denne mot. Eneste personlige preg jeg satte på gitaren, var initialene LEK i kyrillisk på trussrod cover. Hipshot tremolo. Veldig allsidig pickup-oppsett med 5-veis velger. Coil tap/split? Husker ikke helt oppsettet i detalj. 4. Burny 1975 "Les Paul". Dette var en av de første dokumenterte skikkelige Les Paul-kopiene laget av Burny i Japan. Fikk den med litt løftede inlays her og der. Disse har jeg skiftet ut. Har også satt på ene pu-cover som manglet, installert nye pickupringer, pick guard og knotter. Det jeg har av originale ting følger med. Det er noe finish cracking i overgang hals og headstock. Men stemming holder seg stabilt. Det er ganske lave bånd, men det var det nok også originalt. Kan ses i en annen tråd jeg lagde i DIY-seksjonen. Har også en Orange TH30C Combo og en Peavey Vypyr 120 Tube modelleringsrørkombo(!) som muligens kunne vært byttet mot noe gøy (ev. en av delene som delbytte). Jeg holder til i Vågå, midt mellom Oslo og Trondheim, men det hender jeg tar meg en tur nord eller sør 30-40 mil. Og har flyging som hobby. Så hvis det skulle være noe veldig interessant kunne vi jo fått til et møte i Sør-Norge et sted... Skal legge ut litt bilder her underveis, ellers er det bare å hyle ut om noe er interessant. Jeg spiller for det meste hard rock/stoner osv. Kunne også vurdert noe semiakustisk, 335-aktig etc.
 2. Er den noe bra? En får vel ikke en nedlastingskode til de konsertopptakene eller noe, DVD-spiller er det ei stund siden jeg parkerte i kjellern.
 3. Stemmer det, ja. Selger sa han ville sende etter, men tror det når jeg ser det. Venter uansett et par uker, siden løsningen jeg mekket funker greit. Og det er litt av en forsterker, i grunn. Funker overraskende bra på soverommet også.
 4. Synes gitaren så mer shoppa ut enn shoppen selv, for å si det sånn. Men det så litt kult ut likevel.
 5. Alltid gøy å kombinere to hobbyer. Selger kjørte til Starmoen på Elverum med ampen, og vi fikk plukket den opp med sportsfly 😄 Den så helt ny ut, fotbrettet var mer brukt. Ingen kabel til pedalbrettet, men jeg fikk tak i en 7-pins kabel som lignet. Det viste seg at den bare manglet midtre pin, som ut fra skjemaet var jord. Pinnene på fotbrett og forsterker gikk begge rett til chassis, så da var løsningen grei: Kabel fra pedalchassis til ampchassis. Til det kommer en ordentlig kabel, vel å merke. Må si at denne ampen låter overraskende bra på ganske lavt volum, til tross for sine 120w (wtf skal jeg med det?!?). Jeg skjønner at folk sier at disse Vyper-forsterkerne er rimelig hemma uten fotbrett, for det er prikken over i'en. Sweep-pedalene trengte også noe justering og oppmyking av gummi for tåknappen, men det var fort gjort.
 6. Denne her dukket plutselig opp i autosøket på Finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=170174298 Jeg visste ikke at de hadde en rørutgave av denne en gang. Dessverre ingen VIP, men det blir gøy å høre. Eneste catch er at den mangler kabel mellom fotbrett og amp. Er det noen steder som kan ha disse for rimelig kjapp levering? Er 8-pins skjønner jeg.
 7. Noe sånt. Tøft med lønnebrett også. Og usikker på dots/no dots. Ev. kanskje trapezoid hvis det var mulig. Blokker ble litt mye.
 8. Ja, er bare å blokke først som sist spør du meg 🤣
 9. Grattis med ny gitar, håper issues lar seg løse uten alt for mye pes. Du kan jo prøve å ta bilde av hals fra hodet og nedover, så ser sannsynligvis om halsen er vridd. Ser det kanskje best om strengelåsene på oversadel/nut er fjernet. Ellers bør det være mulig å finne kurrante FR-system relativt billig nå? Hvordan er trussrod?
 10. Takk for nyttige tips. Jeg tenkte egentlig noe helt enkelt. Mulig det du beskriver er enklere enn det høres ut. Virket som om VIP3 f. eks. er basert på Peaveys ganske vellykka transistorteknologi, og at den er designet for å kunne ta både bass og gitar, med egne simuleringer av både bass- og gitarforsterkere. Antar da at de er ganske alene om dette på forsterkerfronten. Grunnen til at jeg nevner VYPYR VIP3, er at jeg nylig ble tipset om den av en som har rimelig bred erfaring med forskjellige forsterkere (rør og ikkerør). Nå har vi fått et eget spille/-jammerom i et gjestehus hvor stesønnen har plassert bass- og gitarforsterkere han pleier å bruke, så tenkte det kunne være kjekt med en komboløsning som funka bra på soverom, og er egentlig fortsatt usikker på om han ender opp som gitarist eller bassist... Men skal forske litt på FRFR-greiene du nevner, må ærlig innrømme at det er noe jeg ikke har særlig kjennskap til. Generelt liker jeg løsninger der hvor du bare plugger inn instrumentet og skrur på noen knotter. Virker som Peavey er bra på det, og kan fås veldig rimelig på Finn innimellom 🙂
 11. Hei! Har en tenåring i hus som først begynte med bass, men som nå spiller like mye gitar. Han synger også. (Spiller allerede fletta av meg, men det var ikke noe sjokk). Jeg ser etter en forsterker som både kan brukes på soverom og litt øving, og kan brukes med både gitar og bass. Trodde egentlig ikke den ampen fantes, men så ser jeg at Peavey VYPYR VIP-serien reklamerer med å dekke akkurat dette behovet. Spørsmålet er om Peavey er de eneste som leverer noe slikt? Har jo tidligere tenkt at Katana hadde passet bra til hjemmebruk på gitar, men den har sannsynligvis ikke samme mulighet?
 12. Hei, vurderer å kjøpe en sånn en hvis prisen er rett. Bor Innlandet. Litt av poenget er å kunne bruke den både med bass og gitar, så VIP-biten er litt viktig.
 13. Volum-pot til bridge-pickup viste seg å kortslutte til skjermingsmalinga på gitaren. Roterte den litt, og pickupen funker som bare det. Kjempelyd fra begge pickuper, noe av det bedre jeg har hørt.
 14. Må være halv-legit bruk av en Chibson om en skulle være så uheldig å dumpe borti en!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.