Gå til innhold

larseko

Medlem
 • Innholdsteller

  246
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om larseko

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Februar 25

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vågå

Nylige profilbesøk

1 491 profilvisninger
 1. Da fikk jeg tak i en ny Gotoh-stemmeskrue som jeg puttet på B-streng, og satte gammel bussing fra B-stemmeskruen på G-stemmeskruen for at det skulle passe der. Vasket gripebrett og satte det inn med kokt linolje, justerte action og trussrod, og polerte kropp. Ble riktig så pen. Action viste seg å bli alt for lav, så den måtte opp igjen. I går trudlet 13-åringen lykkelig avgårde på Enter Sandman etter første timen med lærer. Var tydeligvis innertier dette. Læreren bruker også 5-strenger, så det ble klaff der også. Legger ved et par bilder av ferdig produkt. Takk for innspill.
 2. Ja, bestilte Rotosound normal lengde 32-34... er 34" skalalengde, så håper det ble rett *gulp*. Kjøpte 040-125.
 3. De hadde i alle fall stemmeskruer til basside på gitarist.no (og veldig god service), så bestilte en sånn. Bøssing er nok den samme på alle skruene.
 4. Hei, da ble det (sannsynligvis) til at jeg kjøpte en brukt Fenix-bass. Den mangler foringa til stemmeskruen på den lyseste strengen. Vet dere om det er mulig å skaffe noe sted i Norge? Det er Gotoh fra midten av 90-tallet, regner jeg med. Se bilde. Det haster litt med å få den, siden det er bursdagsgave til 11. september.
 5. Da kommer jeg til å gå for den Fenixen. Får en grei deal på forsterker/bass, så hvis den skulle vise seg å ikke være noe for ham, håper jeg at det ikke blir stort tap. Men da blir det først et strengebytte, tenker jeg. Noen anbefalinger av strenger med tanke på alder og nivå?
 6. Takk for innspill, tror nok det meste skal gå greit. Etter hvert som jeg har forsket meg opp litt på fenix tror jeg det er rasende godt kjøp. Men må også ta med i beregningen at squier jag eller hb har noe kulhetsfaktor også. Hadde ikke vært i tvil om bassen var til meg. Har veldig god erfaring med enkelte Japan og Korea-gitarer fra 80- og 90-tall. Tror den fenix er laget i 95. Young chang måtte slutte produksjonen av egne gitarer fordi de også produserte for fender etc (squier).
 7. Hei . Nå har jeg også fått tilbud om en 5strengs bass av typen Fenix by young and Chang også fra ca 2004. Hvor mye kan det være verdt? Er det noe ala squier eller noe, made in Korea tror jeg? Nå var jeg egentlig der at jeg vil tilbake til 4-strengs men er dealen god så... nesten ubrukt, men også ikke spilt på mange år.
 8. Kan se ut til at han har spilt mer enn jeg egentlig trodde... spilte i band på skolen i hele 7. klasse (altså fram til sommeren) med ovenfornevnte Ibanez fullsizebass. Så da er han vel ikke *helt* nybegynner.
 9. Jeg tror ikke halslengden skal være alt for hemmende for ham. Han skyter fart og har ganske store hender selv om han ikke er veldig stor. Men det er kanskje et større problem på basser enn på gitar? Nå har visst han med Laneyen også en (5-strengs) bass fra samme tida, men jeg er i utgangspunktet skeptisk til en bass som ikke er spilt på 13 år - der må den i alle fall til justering/oppsett først. Jeg tenkte vel kanskje også at 5-strengs var uaktuelt, men så er det mange som mener det går greit, at det bare er fort gjort å bomme på e/b. Problemet med Finn er at en fort må kompromisse litt på egenskaper en vil ha, selv om en kanskje får gått opp noen hakk i kvalitet. PS: Ser at de har Ibanez GSR180 på skolen hvor han har prøvd litt. Er vel 34" det tror jeg, har ikke hørt annet enn at det har gått greit. Men kan jo forstå at det er behagelig med kortere hals også.
 10. Fant også en Warwick rockbass på Finn til 3000. 5-strengs, men kan vel gå? Sannsynligvis noe det går an å ha i lang tid og som en får igjen pengene for hvis interessen skulle fordampe.
 11. Vet ikke om Jazz/P har så veldig mye å si på dette stadiet, kan til og med også vurdere Jaguar. Så bare det var veldig mye skryt på den vintage modified-serien på JB. Jaguar-bassene ligger en tusing under i pris av en eller annen grunn, selv vintage modified, hva nå det betyr. Har en lokal instrumentbutikk, men de hadde to basser og var ikke særlig interessert i å selge meg noe. Var litt sånn "ja, vi har nå et par basser, men de er crap, og vi tror ikke vi får inn noe bra". Tror innehaver bare venter på å kaste inn håndkleet og gå av med pensjon. Er ellers ganske bra på å sette opp gitarer selv, og har mekket en del, så tror jeg skal få satt den opp greit for gutten. Ser også litt på Finn, men mye må en dra langt for å teste. Har ellers et par finn-alternativer ikke så langt unna: Laney 65w (sikkert hauggammel): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=126728721&fks=126728721 Ashdown 30w: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110450167&fks=110450167 Når det gjelder forsterker, så er det vel nesten viktigere at den spiller bra lavt enn høyt... som sagt har de greit utstyr i kulturskolen når han skal spile der.
 12. Ja, jeg tror bassen er det som inspirerer mest her. Tror ikke han absolutt må spille høyt for å ha glede av øvinga. Men for alt jeg vet er det Ibanezen som er inspirerende...
 13. Hei. Har en nesten-13-åring i hus som skal få seg elbass og forsterker til bursdag. Han har spilt forskjellig opp gjennom, spesielt djembe likte han godt, og har lært seg noen trudelutter på gitar, men vil nå begynne på bass i regi av kulturskolen. Jeg spiller bare litt gitar selv, og har lite peil på bass. Gutten blir nok mest å spille rock, noe pop, og forskjellig. Ikke metall, kjenner jeg ham rett (:\). Men kulturskolelæreren vil nok lure inn litt jazz og forskjellig. Synes ikke budsjett bør gå over 4000, men vil ikke kjøpe dårlig utstyr. Har til nå sett spesielt på Squier Modified Vintage Jazz Bass 2013 og Ibanez SR300E på gear4music. Begge disse får mye skryt. Sistnevnte er en del rimeligere, men jeg synes personlig førstnevnte ser noe kulere ut Tror også han vil synes det... Noen formeninger? Er Squieren verdt den snaue tusenlappen ekstra? Så var det forsterker. Tenker å kjøpe denne fra samme sted siden vi først bestiller derfra. Noen anbefalinger? Dette blir kun hjemmeøvingsamp, men jeg vil jo gjerne kunne jamme litt med ham på gitar også (med mitt utstyr, som helst blir en 50w kombo type Boss Katana e.l.). Når han øver med band får han låne kutlurskolens utstyr. Så litt på Ashdown tourbus 10 som var skambillig. Erfaringer? Andre forslag? Går vi for Squier, må vi ta en rimeligere amp, med Ibanez kan vi gå opp litt der. Tar gjerne imot forslag på andre butikker også. Det er kanskje noen forutsetninger jeg har glemt, men er litt vanskelig på dette stadiet. Derfor er det kanskje også lurt å kjøpe noe ganske allsidig, men jeg tror begge alternativene her bør gå greit... Dessverre bor vi ikke særlig sentralt til, og det er vanskelig/langt å dra for å prøve utstyr.
 14. Det diskuteres mye om vreng fra preamp og sluttrinn her. Jeg mener at god metallvreng først og fremst formes i preamp. Den vrengen du får i sluttrinnet mener jeg er mer ettertraktet i klassisk (hard)rock. Eller er det noe jeg har misforstått? Moderne higain-forsterkere, som gjerne brukes innenfor metall, former vrengen på en kontrollert måte i preamp. Lydbildet vil selvfølgelig endre seg, og åpne seg noe opp, på høyere volum, men grunnlyden kan oppnås også på lavt volum.
 15. Har nå fått dingsen, og må si den svarer til forventningene. Hvis du har lyst til å kjøre gitaren din gjennom ampsimuleringer på PC eller POD, er dette være et fullgodt alternativ. Jeg kan bekrefte at det ikke er noe (merkbar) forsinkelse når du spiller gjennom Amplitube, og lyden er bra i forhold til andre modellerings-/simuleringsløsninger. Det er helt klart verdt de 500 kronene for dings og app, og en billigere løsning enn f. eks. et PC-lydinterface med tilsvarende lite forsinkelse og PC-programvare. Jeg er imponert over at de har fått til dette på en såpass begrenset plattform som iPhone er. Jeg har forresten iPhone 3GS, og vet ikke hvordan det funker med 3G, som har noe tregere prosessor. Det er i alle fall min foreløpige konklusjon. Kjekk dings å ha hvis du må øve stille, på hytta, reise osv., eller rett og slett bare vil spille med backingtrack og metronom.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.