Gå til innhold

larseko

Medlem
 • Innholdsteller

  275
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om larseko

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Februar 25

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vågå

Nylige profilbesøk

1 548 profilvisninger
 1. Ja, stemmer det. Dårlig faktasjekk av meg. Men de sluttet med pancake-kropper og sånt rundt 80, eller? Har tråkka skikkelig i salaten her skjønner jeg 😂
 2. Nei 40 å er kanskje ikke vintage med tanke på den opprinnelige gullalderen til Gibson. Samtidig ser det ut som 80-82 er en fin periode etter Norlin, før weght relief og sånt. Uten å ta diskusjonen om det har praktisk betydning, ville jeg kanskje tro det gjør denne perioden attraktiv for mange og aspirerende samlere og utøvende.
 3. Nei, ingenting. Annet enn at det er en vintage custom som ser ut til å være av ganske bra årgang. Ikke _så_ høy inngangsbillett til vintage-markedet, liksom. Det norske markedet ser ut til å generelt ligge mye lavere enn reverb osv.
 4. Ok, da fikk jeg inn en pakke med inlays fra USA og har prøvd å forme til. De var litt oversize både ene og andre veien, men slipte ned langsida en snau mm og skrapte inn sidekonturene med en liten skalpell. Det var ganske lett å få til. Deretter pusset jeg yttersiden av innlegget mot 80-papir mot innsiden av en elastisk søplebøtte for å få en tilnærmet 12" radius så innlegget passer rett inn. Så blir spørsmålet hvordan en best gjør det med å fylle opp tomrom og slipe til innleggene når en har fått dem på plass. Siste finpussen. Tar gjerne tips der. Tenkte å bruke superlim (klart). Mener det har sånn aksellerator(?) som følger med også (sånn stor og liten flaske en får kjøpt på Biltema).
 5. Det fårn si. Merkelig at disse ikke ligger høyere. Gratulerer!
 6. Siklet litt på denne hvis det er en av de på finn? Så ut til å være ganske bra deal!
 7. Takk. Ja, at det antenner lett kan jeg skrive under på, da jeg i går varmet opp et innlegg jeg hadde tatt opp for å kunne forme det litt med fingrene. Det kom en liten gnist ut av varmepistolen, og *poff* innlegget var i full fyr. Kan tyde på at det er nitrat-celluloid, da nyere plast/akryliske innlegg bare smelter (har jeg hørt)?
 8. Har noen erfaring med hele plater/ark med celluloid materiale vs ferdige sett? Innleggene her er nok ikke helt identiske med originale LP innlegg, men kanskje 1 mm lavere enn de jeg finner på nettet, og 2 mm smalere. Er det greit å trimme ned med kniv, eller bedre å bare forme fra ark ut fra de gamle innleggene?
 9. Morn! Kjøpte meg nettopp en gammel Burny med behov for litt TLC. Det er en 1975-modell, FLG-100, så en av de første. Dessverre viser det seg at innleggene stikker opp en hel del enkelte steder, og jeg hadde håpet på å bare varme dem opp, løsne, renske opp og lime på plass igjen. Etter å ha løsnet første innlegg, som fikk svak bananform feil vei, ser jeg at innlegget ble helt hvitt av varmebehandling (loddebolt og liten våt fille som jeg passet på å holde unna binding og bånd). Jeg lurer på om ikke det enkleste rett og slett blir å kjøpe et nytt sett med innlegg. Opprinnelig er jeg ganske sikker på at både disse gitarene, og originalen (LP Standard) på tiden hadde "mother of toilet seat"/celluloid, så det mest riktige blir kanskje å bruke det. Det beste hadde selvfølgelig vært å finne noen som matchet de andre innleggene, slik at jeg muligens hadde sluppet unna med å skifte bare noen av dem. Nå har jeg sett noen videoer hvor de installerer nye innlegg. Det virker som de fleste bruker ekte perlemor, som er ganske greit å slipe til. Er celluloid ev. like greit å jobbe med? Er det noen som har anbefalinger til svakt "aged" innlegg? Ev. andre tips? Det er mulig jeg kan slipe til de gamle innleggene slik at de passer igjen også. Regner kanskje med at det hvite belegget som ble etter at jeg varmet dem opp lar seg slipe ned, men er også redd for at de skal sprette ut til sin konkave form (sett ovenfra) igjen hvis jeg klemmer dem ned og limer med superlim.
 10. Blokkerte like godt trem'en framover med en liten kloss slik at jeg kan downtune og samtidig ta dive bombs (som jeg uansett ikke gjør).
 11. Yndlingsgitaren min har dessverre trem. Jeg liker å stemme litt opp og ned uten å skifte gitar hele tida, så da er det på tide å skaffe en tremol-no. Siden blokka på tremoloen (hipshot contour) skrår i bakkant, må jeg ha en av tremol-noene med pinne.
 12. Jeg forstår det slik at alt fortsetter som før når vi snakker om palisander som _råvare_, men etter at varen (musikkinstrumentet) er produsert, så må ikke palisanderen godkjennes på nytt. Produsenten skal vel allerede ha fått godkjent handel med den.
 13. Skal prøve å huske det Nå først må jeg bare stelle i stand en bypasspedal, slik at det blir litt greiere å koble ut og inn fort.
 14. Ja, jeg har et par selvmekkkede overdrive-pedaler. En ZW-44(?)-klone og en eh diy-OD-eteller annet. De støyer en del, mener jeg å huske. Har ikke prøvd dem på Orangen ennå, tenkte jeg skulle bli litt kjent med grunnlyden først.
 15. Ser ut som om CITES snart ikke er noe problem for oss gitaroholikere lenger: https://www.npr.org/2019/08/27/754509680/musical-instruments-to-be-exempt-from-restrictions-on-heavily-trafficked-rosewoo?t=1566905302898&t=1566940450909&t=1567677639039
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.