Web Analytics
Gå til innhold

larseko

Medlem
 • Innholdsteller

  302
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

larseko vant dagen sist April 12

larseko hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

41 Excellent

Om larseko

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag Februar 25

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vågå

Nylige profilbesøk

1 594 profilvisninger
 1. Stemmer det, ja. Selger sa han ville sende etter, men tror det når jeg ser det. Venter uansett et par uker, siden løsningen jeg mekket funker greit. Og det er litt av en forsterker, i grunn. Funker overraskende bra på soverommet også.
 2. Synes gitaren så mer shoppa ut enn shoppen selv, for å si det sånn. Men det så litt kult ut likevel.
 3. Alltid gøy å kombinere to hobbyer. Selger kjørte til Starmoen på Elverum med ampen, og vi fikk plukket den opp med sportsfly 😄 Den så helt ny ut, fotbrettet var mer brukt. Ingen kabel til pedalbrettet, men jeg fikk tak i en 7-pins kabel som lignet. Det viste seg at den bare manglet midtre pin, som ut fra skjemaet var jord. Pinnene på fotbrett og forsterker gikk begge rett til chassis, så da var løsningen grei: Kabel fra pedalchassis til ampchassis. Til det kommer en ordentlig kabel, vel å merke. Må si at denne ampen låter overraskende bra på ganske lavt volum, til tross for sine 120w (wtf skal jeg med det?!?). Jeg skjønner at folk sier at disse Vyper-forsterkerne er rimelig hemma uten fotbrett, for det er prikken over i'en. Sweep-pedalene trengte også noe justering og oppmyking av gummi for tåknappen, men det var fort gjort.
 4. Denne her dukket plutselig opp i autosøket på Finn: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=170174298 Jeg visste ikke at de hadde en rørutgave av denne en gang. Dessverre ingen VIP, men det blir gøy å høre. Eneste catch er at den mangler kabel mellom fotbrett og amp. Er det noen steder som kan ha disse for rimelig kjapp levering? Er 8-pins skjønner jeg.
 5. Noe sånt. Tøft med lønnebrett også. Og usikker på dots/no dots. Ev. kanskje trapezoid hvis det var mulig. Blokker ble litt mye.
 6. Ja, er bare å blokke først som sist spør du meg 🤣
 7. Grattis med ny gitar, håper issues lar seg løse uten alt for mye pes. Du kan jo prøve å ta bilde av hals fra hodet og nedover, så ser sannsynligvis om halsen er vridd. Ser det kanskje best om strengelåsene på oversadel/nut er fjernet. Ellers bør det være mulig å finne kurrante FR-system relativt billig nå? Hvordan er trussrod?
 8. Takk for nyttige tips. Jeg tenkte egentlig noe helt enkelt. Mulig det du beskriver er enklere enn det høres ut. Virket som om VIP3 f. eks. er basert på Peaveys ganske vellykka transistorteknologi, og at den er designet for å kunne ta både bass og gitar, med egne simuleringer av både bass- og gitarforsterkere. Antar da at de er ganske alene om dette på forsterkerfronten. Grunnen til at jeg nevner VYPYR VIP3, er at jeg nylig ble tipset om den av en som har rimelig bred erfaring med forskjellige forsterkere (rør og ikkerør). Nå har vi fått et eget spille/-jammerom i et gjestehus hvor stesønnen har plassert bass- og gitarforsterkere han pleier å bruke, så tenkte det kunne være kjekt med en komboløsning som funka bra på soverom, og er egentlig fortsatt usikker på om han ender opp som gitarist eller bassist... Men skal forske litt på FRFR-greiene du nevner, må ærlig innrømme at det er noe jeg ikke har særlig kjennskap til. Generelt liker jeg løsninger der hvor du bare plugger inn instrumentet og skrur på noen knotter. Virker som Peavey er bra på det, og kan fås veldig rimelig på Finn innimellom 🙂
 9. Hei! Har en tenåring i hus som først begynte med bass, men som nå spiller like mye gitar. Han synger også. (Spiller allerede fletta av meg, men det var ikke noe sjokk). Jeg ser etter en forsterker som både kan brukes på soverom og litt øving, og kan brukes med både gitar og bass. Trodde egentlig ikke den ampen fantes, men så ser jeg at Peavey VYPYR VIP-serien reklamerer med å dekke akkurat dette behovet. Spørsmålet er om Peavey er de eneste som leverer noe slikt? Har jo tidligere tenkt at Katana hadde passet bra til hjemmebruk på gitar, men den har sannsynligvis ikke samme mulighet?
 10. Hei, vurderer å kjøpe en sånn en hvis prisen er rett. Bor Innlandet. Litt av poenget er å kunne bruke den både med bass og gitar, så VIP-biten er litt viktig.
 11. Volum-pot til bridge-pickup viste seg å kortslutte til skjermingsmalinga på gitaren. Roterte den litt, og pickupen funker som bare det. Kjempelyd fra begge pickuper, noe av det bedre jeg har hørt.
 12. Må være halv-legit bruk av en Chibson om en skulle være så uheldig å dumpe borti en!
 13. Nå har jeg posta denne i DIY-tråden tidligere, men etter som jeg har ferdigstilt prosjektet lager jeg en liten frekk tråd her. Ble ganske så fornøyd med resultatet av restaurering av det jeg trodde var et feilkjøp fra Japan i fjor. Gitaren dukket opp med løsna innlegg, suspekte sprekker i lakk på hals, skrall bridge-pickup og tvilsom kabling. Osv. Men det viste seg å ikke være så ille jobb. Relativt lite slitasje generelt, pickuper viste seg å være grisegode, og litt skifting av plastikk er bare gøy. Selv om det må plugges og drilles litt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.