Web Analytics
Jump to content

Jeg må file nøtta mi


Recommended Posts

Hallois

Jeg har det problemet at A, D og G strengene mine "setter seg fast" i nøtta så de blir ustemte. Altså at stringtension er anderledes på venstre og høyre side av nøtta. Jeg har sjekket dette ved å bende strengen skikkelig, stemme, for så å presse ned strengen på venstresida av nøtta. Dette gjør at den aktuelle strengen blir ekstremt ustemt, men den blir mer eller mindre stemt igjen om jeg bender strengen igjen osv. Dette skjer ikke på E, B og e.

Noen som har noen tips? Jeg vil jo ikke gjøre sporene dypere, bare bredere. Er litt grafitt nok? Burde jeg få en profesjonell til å gjøre det?

Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve med litt nut-sauce eller grafitt, men du kan egentlig oppsøke en "doktor" for å bli kvitt problemet først som sist. Er nut'en i et forsvarlig materiale er det relativt fort gjort å justere sporene litt. Men nesten umulig uten et godt sett med nut filer hvis resultatet skal bli godt.

Link to comment
Share on other sites

om du absolutt vil gjøre det selv, er riktig verktøy viktig. Jeg har bygget og reparert mange gitarer. Verktøyene finner du her, og de leveres overraskende fort! husk å være forsiktig om du ikke vet hvor mye du må file, og re-streng gitaren og stem opp ofte for å sjekke om problemet er borte. DU MÅ IKKE FILE FOR MYE!

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Filene fra stewmac er helt ok. Det eneste er vel at man noen ganger også kan ha behov for en fil som filer litt sideveis også. Men da trenger man egentlig to filsett.

Nut saw er et annet verktøy og egner seg ikke til små-modifisering. Derimot egner de seg til å sage spor i en helt ny og ikke sporet nut som senere fin-tilpasses med fil.

Prisene hos stewmac er omtrent det slikt koster hvis det skal være av ok kvalitet. Dette er presisjons verktøy som fremstilles i små kvantiteter.

For de som spekulerer.. det koster sikkert rundt 50-100 kroner (eller gratis) å få en nut justert litt hos en fagmann.. Dessuten må man ha kunnskap også, det hjelper ikke bare med verktøy for et godt resultat. Det er nok ikke så likefremt som man kanskje skulle tro å justere en nut, selv om det ikke er spesielt tidkrevende.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.