Web Analytics
Jump to content

Overdrive/Blues pedaler


Sindre Torp
 Share

Recommended Posts

Skal gå til innkjøp av en overdrive pedal. Har sett litt på Boss SD-1 (evt. OD-3), Boss Blues Driver og Marshall Bluesbreaker II. Er det noen som har noen erfaringer å dele angående noen av disse pedalen når det gjelder lyd? Noen som kunne kommet med en liten sammenligning hvis noen har prøvd flere av dem? Takker for alle svar

Link to comment
Share on other sites

Mine erfaringer sier meg at folk på forum er svært kjappe til å anse sine egne erfaringer som universale sannheter ;) Også meg til tider.

Men når det gjelder lyd på gitar, er min erfaring stort sett: YMMV.

Lyd er mye mer komplekst enn teknologien bak. Man har et utall ulike produkter, og den verste faktoren er egentlig mennesket. Som har en unøyaktig hørsel, og en enda mer unøyaktig psyke bak som skal vurdere de fysiske inntrykkene. Så merkelig nok bruker vi det svakeste leddet til å si vår mening.

Men det er da tross alt vår egen mening, og den eneste som bør gjelde. Så deg om dine ting, diskvalifiserer ikke det. Men vær forsiktig med å tro at andre er enige om noe så subjektivt ;)

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

nå kjenner ikke jeg denne forsterkeren.men hvis det er en 2 kanals forsterker

clean/vreng pleier det å funke dårlig med ekstra fuzzboks...for min del..

da ville jeg heller kansje prøvd å finne en booster ala carl martin/seymour duncan

he he trodde aldri jeg skulle si dette men kansje en eq.(har aldri hatt sansen for eq pedaler selv)

har aldri prøvd noe av delene men lurer på den carl martin boosteren til jcm 800 toppen min...

kansje jeg da hadde fått litt mer vreng hvis jeg kjørte den foran ampen....

uansett d beste er å sjekke på den lokale sjappa,pleier å ha en del stomp bokser inne de...

Link to comment
Share on other sites

nå kjenner ikke jeg denne forsterkeren.men hvis det er en 2 kanals forsterker

clean/vreng pleier det å funke dårlig med ekstra fuzzboks...for min del..

da ville jeg heller kansje prøvd å finne en booster ala carl martin/seymour duncan

he he trodde aldri jeg skulle si dette men kansje en eq.(har aldri hatt sansen for eq pedaler selv)

har aldri prøvd noe av delene men lurer på den carl martin boosteren til jcm 800 toppen min...

kansje jeg da hadde fått litt mer vreng hvis jeg kjørte den foran ampen....

uansett d beste er å sjekke på den lokale sjappa,pleier å ha en del stomp bokser inne de...

Tror ikke en booster ville være tingen her, men mer en rør drevet vrengpedal. Vox har kommet ut med en ny serie pedaler som kanskje kan være noe å se på. Da tilfører en litt av den varmen som en ekte rørforsterker gir lyden. Et eksempel på dette er VOX sine ADVT-forsterkere, der det sitter et 12AX7 rør i kretsen noe som igjen tilfører varme til vrengen. Men så spørs det da om det vil lønne seg å kjøpe vrengpedal med rør, kontra det å heller spare og kjøpe en ekte rørforsterker. Det er et valg en selv må ta. Ellers så vil en vrengpedal kjørt på Clean-kanalen på den nevnte Fender forstrekeren være et bedre alternativ en å kjøre vrengkanalen. Det kan kanskje være en bedre tanke å heller se på en BOSS DS-1 eller en annen mellomklasse distortion (BOSS MT-2 Metal Zone er for kompleks og for vanskelig å stille for å få skikkelig lyd på en transistor hvis en ikke skal spille full pupp metal). Da får en litt mer futt enn hva en finner i en overdrivepedal. Eneste av de nevnte overdrivepedalene som jeg tror vil være noe å se på er BOSS BD-2 Blues Driver.

Link to comment
Share on other sites

det viktigste først.

HVa slaks forsterker har du?

vis du har solid state så er de fleste overdrive, distortion eller fuzz pedaler

penger rett ut av vinduet.

Hvis man da ikke liker at gitaren låter som et vepsebol.

Jeg har hatt en Fender FM på 65 watt, og jeg synes ikke den hørtes bra ut med overdrive- eller distortion-pedaler. Den eneste gitaristen jeg har hørt som faktisk får bra lyd av transistoramp + vrengboks er Frank Marino, og han bruker ikke Fender FM.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nevnte forsterker, og en billig sak som Behringer Tube Overdrive TO-100 gir meg en veldig fin blues-vreng. Veldig fin i mine ører hvertfall ^^

Behringers Vintage Tube Overdrive TO-800 skal visst være enda bedre =) Ellers får også Blues Overdrive BO-100 gode omtaler.

Og ellers synes jeg FM212'n låter knall med alt jeg har prøvd av vrengpedaler på den =)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Boss SD-1 er jo alltid et godt valg. Funker fra cleanboost og til vreng(selv om du ikke vil komme i high gain eraet ved mindre du har litt vreng å gå på fra før). Billig, utprøvd og god.

Nå er jo Behringer pedalene enda billigere, men har ikke noen erfaring med de.

Stargazer: Voldsomt til skrivefeil. Jeg mener da du skriver godt ellers. Jaja, angående transistor og rør, så vil jo pedalene oppfattes forskjellig (i foskjellige innstillinger, men også nokså likt i enkelte innstillinger).

Prøv og feil, eller vær på fru fortunas side. Du finner nok noe for deg. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.