Web Analytics
Jump to content

Toffa

Medlem
 • Posts

  242
 • Joined

 • Last visited

About Toffa

 • Birthday 07/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.myspace.com/furryfunbox

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Stavanger

Toffa's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

0

Reputation

 1. Har du skjekket om forsterkeren står på Class A/B e Class A. Står den på Class A så får du lite metal ut av den.
 2. Hvis du tenker metal så er valget litt smalt, men du kan skjekke ut Randall sine nye. Hadde en på det gamle øvingslokalet og den var det nok vreng i. Ellers så ville jeg ikke tenkt på transistor så lenge du ikke er ute etter en ren clean-forsterker, og da vil jeg anbefale deg Roland JC-120 som er en gammel klassiker og verdsatt for sin krystallklare cleanlyd. I manges øyne slår denne også Fender Twin Reverb i cleanlyd. Når det gjelder Laney så hører jeg mange skryte av denne forsterkeren og det er en forsterker som duger meget godt til metal, men da ikke så mye 30 Watts Class A forsterkere på grunn av vrengen en Class A lager.
 3. Noen spesielle på den siden du tenkte på? Er noen av de combo? Jeg er litt skeptisk til å bygge selv siden jeg knapt nok kan lodde. Men det kan jo være at jeg kan lære meg det. Edit: Stygge kommentarer om behringer kan nok være på sin plass. For den 120W Behringer ampen min suger hesteballe. Jeg gikk inn n00b som jeg var i en butikk og spurte etter den beste ampen til 3000. Og da fikk jeg høre at det var den beste og jeg kjøpte den. De jublet nesten da jeg gikk ut av butikken. Nå står den i boden. Og jeg bruker min 10W Laney forsterker. Og til Toffa og Danny: Jeg er mest ute etter metall vreng. Men ikke BM eller DM men litt vreng og en fin clean lyd. Jeg skal få prøvd de Peaveyen så fort jeg får penger. Den er grei nok til vanlig heavy metal, og cleanlyden er fin og rund. Men den gir ikke noe Marshall-lyd. Så hvis det er litt i den gata du tenker så bør du nok se litt på andre forsterkere med EL-34 rør. Men skulle du falle for ValveKing så kan du kjøre en pedal foran den på cleankanalen. En BOSS MT-2 Metal Zone skulle nok gjøre susen der. Da kan du gå i fra vanlig metal via black metal og til death metal om du vil. Men ValveKing er nok og opp til jobben med metalvreng så lenge du setter powerinnstillingen på Class A/B.
 4. Som Danny Distortion nevner så er det en stor forskjell mellom utgangseffekten på en transistor og en rør forsterker. Selv bruker jeg Peavey ValveKing og kan si det at jeg hadde ikke noe problem med å holde tritt med den andre gitaristen og bassisten på øving uten å måtte sette volumet på mer enn 4-5 på vrengkanalen og 5-6 på cleankanalen. De andre to brukte transistorforsterker på øvingslokalet. Randall 100 watt på gitar med 4x12" kabinett. Så som du ser så er det ikke noe problem med å holde tritt. Selv om de fleste andre Peavey forsterkerene lener mer mot metal, så stikke ValveKing seg litt av den veien og blir mer en mellomting mellom standar peaveylyd og Classic-serien. Den gir seg like godt til blues og rock som metal. Faktisk lener den seg mer mot blues-siden enn metalsiden. Er som Danny og nevner, ikke vanskelig med pedaler og er utstyrt med en seriell effektsløyfe. Ellers har den og en fin fjærromklang.
 5. Avhenger litt på hvilken forsterker du bruker, men en har jo alltids BOSS MT-2 Metal Zone. Denne skulle ikke være noe problem å finne på bruktmarkedet til en rimmelig peng. Har brukt den pedalen i mange år selv tidligere og den gir mange muligheter innen metallyd. Krever litt jobbing og tweaking med EQ-en, men får du EQ-en til så er det en knall metalpedal.Når det kommer til BOSS DS-1 så ville jeg først prøvd den. Selv om det er en knall vrengpedal (og fast innventar på mitt effektbrett) så kan den enten bli litt for vepsete eller for grumsete. DS-1 har heller ikke så god EQ innebygget som MT-2, så det kan fort lage en litt grøtete lyd. Den egner seg heller ikke så meget bra til nyere metallyd hvis du ikke har en god rørforsterker foran etter den. DS-1 egner seg best til hard rock og mer eldre type metal, Deep Purple og den slags, men ikke så god på Maiden, da bør du heller se på MXR Distortion + som er noe dyrere vrengpedal. ProCo RAT tror jeg ikke er en vrengpedal du skal satse på. En annen vrengpedal jeg og kom på er Carl Martin Crush Zone. Denne har fått mye skryt og jeg kan si at de andre pedalene i retroserien (Surf Trem og Red Repeat (har begge disse selv)) er knall pedaler med god lyd og kvalitet. Men hvis du er usikker på hvilken vrengpedal du trenger, så ville jeg heller sett om jeg fant en BOSS OD-20 Drive Zone brukt. Denne har modellert mange av de kjente vrengpedalene som BOSS DS-1, MT-2 (denne versjonen har ikke de samme EQ mulighetene som orginalpedalen), HM-2 Hyper Metal, MXR Distortion +, Ibanez Tube Sreamer (som er en favoritt hos mange gitarister inkludert Kirk Hammett), Marshall Guv'nor, ProCo Rat og fuzzpedaler som Electro Harmonix Big Muff π, Fuzz Face og OctaFuzz. Vet at det er en her inne på forumet som har en brukt OD-20 tilsalgs.
 6. Mitt råd er heller å kjøpe deg en ny Les Paul, da den modellen du har er konstruert for kun 1 pickup. Og mye sannsynlig vil du angre på inngrepet senere.
 7. Som en del andre her vil jeg og anbefale deg heller VOX AD30VT da denne gir deg et bedre alternativ. Har brukt VOX selv som øvingsforsterker hjemme lenge og den har en helt herlig lyd for den type bruk. I måtsetning til de andre modleringsforsterkerene så har VOX et ekte rør i forsterkerkretsen sin slik at den har mer varme og fylde enn det som du finner på de andre. Effektene er og mye varmere og har mer innstillingsmulighet. Tremoloen er nydelige og det samme kan en si om chorusen. En annen kjekk mulighet er at VOX-en og har en innebygget enhet som minner om det som en HotPlate kan gjøre, dvs at du kan spille på full på, skru på denne enheten og alikevel ikke blåse veggene ut på soverommet når du øver, selv om du setter alt på 11.
 8. Hvis du lurer litt på hvordan de effektene høres ut så kan du skjekke ut HIM - For You, der brukes det tremelo på gitarriffet nesten gjennom hele låten. Når det gjelder flanger så kan du skjekke ut Lenny Krawitz - Are You Gone Go My Way, det er den jetmotorslyden på gitarriffet. Når det kommer til Phaser så kommer jeg ikke på en låt som klart gir deg et bilde av denne effekten, men skjekker du ut reggea så minner den mye om den staccato rytmelyden i gitarlyden der.
 9. Litt feil info her. Har selv en VOX AD30VT som jeg har nå parkert til øvingsforsterker hjemme og det er ikke i preampen at rørkretsen sitter, men i kraftforsterkerdelen. VOX har koblet et 12AX7 rør i den delen for å gi varmen av rørlyden til modelleringene sine. Men å bruke pedaler på den er ikke det store. Spesielt vrengpedaler hater den. Går til dels greit med Chorus, Delay ol. effekter. 12AX7 er et preamp rør. Det er ingen rør i poweramp delen av en Vox AD30VT. Vel, i VOX ADVT-kretsene sitter det i kraftforsterkerdelen og ikke i forforsterkeren. Om det egentlig er et forforsterkerrør så blir det ikke brukt som det her. Men eneste grunnen for at de har rør i kretsene er at det skal gi varmen av rørlyden.
 10. Litt feil info her. Har selv en VOX AD30VT som jeg har nå parkert til øvingsforsterker hjemme og det er ikke i preampen at rørkretsen sitter, men i kraftforsterkerdelen. VOX har koblet et 12AX7 rør i den delen for å gi varmen av rørlyden til modelleringene sine. Men å bruke pedaler på den er ikke det store. Spesielt vrengpedaler hater den. Går til dels greit med Chorus, Delay ol. effekter.
 11. Kommer litt ann på hvor allsidig du skal ha den. Hvis du skal ha en gitar som passer til det meste fra jazz til metal så kan du ta en titt på en Gibson SG, Telecaster med humbuckere eller en Les Paul.
 12. Kjøp borrelåstape fra Biltema på 5cm bredde og sett på. Den holder som bare det. Det er det jeg bruker på mitt effektbrett og mine pedaler sitter på at det er nesten vanskelig å få dem av. Både BOSS DS-1 og BOSS OD-20.
 13. Som hovedtanke bak denne tråden tenkte jeg å lodde litt stemningen for og trekke frem synspunktene for hvorfor så mange skriker etter Marshall. Har selv ikke særlig sans for så mange av Marshall sine forsterkere og syns de legger en "Marshall-lyd" på lyden til mange av dem så bruker disse. Og når en selv prøver en Marshall så låter den dass i forhold til hva "heltene" som bruker disse gjør. Nå tenker jeg ikke teknikkmessige med selve sounden, lyden på vrengen. For når virkelighetens lys viser hvilke forsterkere som disse heltene egentlig spiller på så viser det seg ofte at der er modda Marshallforsterkere som ikke er de vanlige som vi "dødlige" lett kan få våre fingre over. Men på den andre siden føler jeg det litt slik med Mesa/Boggie og Engl også. Folk hauser dem opp i skyene, men er disse forsterkerene så virkelig der oppe. F.eks. er dual rectifieren virkelig den konge forsterkeren som så mange her inne skal ha det til? Er Powerball og Thunder til Engl så virkelig konge. Hører ikke mange her inne som skriker på Mesa sin Mark IV eller Engl Classic. Er dette med hvilken forsterker som er god mye styrt av hype eller er mange av folket her på forumet av kategorien "gitaronanister" med Vai og Van Halen som store guder? For når det kommer til blues og gammel god rock av eldre årgang så vil ikke si at Mesa sin higain vreng fra Dual Rectifier er virkelig tingen. Da ville jeg heller hypet opp Soldano SLO100 eller en god gammel Fender Bassman.
 14. Av de to overnevnte pedalene ville jeg ikke valgt noen, men Keeley sin modda TS-9 er det jeg ser på som den beste av de to. Men spør du meg så ville jeg heller ha gått for Keeley sin modda BOSS BD-2, da denne har mye mer å gi i form av tone og dynamikk enn Keeley TS-9. Tube Screamer blir Tube Screamer uansett. Blir nesten det samme som å sette opp en Les Paul med Singlecoiler. Selv om det kanskje høres kult ut så har folk så sterke bånd til hva en Les Paul skal lyde at det hadde ikke blitt noen suksess.
 15. Så for å prøve å oppsumere litt så er visa skil når det gjelder Marshall: gamle modeller som Bluebreaker, JMT45, Plexi, JCM 800 er knall forsterkere, mens alt det andre er dass. Vel, det vil jo si at Marshall har forlengst overgått sin storhetstid og lager i dag ikke noen gode produkter. Men da undrer jeg meg bare på hvorfor alle skriker om disse. Ser jo at mange i dag lager bedre forsterkere enn Marshall. Må selv innrømme at jeg selv ikke ville kjøpt en ny Marshall om jeg ble betalt for det. I mitt tilfelle så har det med at jeg liker ikke den klare lyden som produseres av EL34 og EL84 rørene som er med på å gi den karakteristiske Marshall lyden. Men hva med Fender da, de har jo mange klassikere under sitt belte, men det er ikke så mange som skriker om dem. Og når det kommer til HiGain lyd så ville jeg heller hatt en Soldano SLO100 enn en Marshall.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.