Web Analytics
Jump to content

Gitarer fra QXL


Siss29

Recommended Posts

Kjøpte i forrige uke en akkustisk stålstrengsgitar på qxl til 350 kr (pluss frakt), som jeg mottok idag. Må i den forbindelse le litt av meg selv, fordi jeg ble litt skuffet over hvor billig den virket. Litt sånn plastikkfeeling og følelse av å ha en lekegitar mellom hendene. I annonsen sto det at det var en lettspilt gitar, noe jeg ikke er helt enig i. Greit til å spille vanlige akkorder og slikt, men da jeg skulle prøve å spille Stairways to heaven, med slike barre-akkord greier, ble det dårlig med lyd i den gitt. Er det vanlig at akkustiske gitarer har et gripebrett som buer nedover mot de midterste strengene. Synes det var sinnsykt vanskelig å holde ned fire strenger samtidig. Nå skyldes jo dette sikkert litt min manglende teknikk og da :D

Nå angrer jeg egentlig litt på at jeg ikke kjøpte en Harley Benton-gitar som ble anbefalt av en her på forumet istedet. Men den ville jo tross alt kommet opp i det dobbelte og jeg prøver jo å bruke litt mindre penger på gitare-greier for tiden. :rolleyes:

En positiv ting er det iallfal med dette kjøpet. Jeg setter enda bedre pris på den elektriske, for den virker jo skikkelig i bra i forhold til den akkustiske.(Selv om den var kjøpt på coop B) )

Og så hvis jeg lærer å spille greit på den akkustiske, så vil det sikkert virke enkelt å spille fint på den elektriske etterhvert B)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 52
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det var vel musikkbutikk som sto bak auksjonen da. Importert noen gitarer billig fra Korea (eller hva det var) da vet du sikkert. Får mye bedre feeling av å ha en skikkelig gitar med coop-gitaren ja. Men nå har jo ikke jeg vært borti andre enn denne fra qxl, en litt bedre nylongitar (dessverre lånt bort til søstera mi) og el-gitaren min.

Edited by Siss29
Link to comment
Share on other sites

Det er utrolig hva som selges på nettauksjoner ja.

Denne så jeg gikk for 650 kroner på netthandelen.no igår. Ville ikke gitt mer enn et par hundre for den.

Ligna jo på den jeg kjøpte den jo. Sikkert omtrent samme kvaliteten.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, genialt!

Skikkelig jallagitar, altså? QXL-selgere er noen snåle dyr. :rolleyes:

Folk som kjøper et musikkinstrument de ikke har prøvd er enda snålere:)

Litt impulsiv bare kanskje? Den kosta jo bare 350 da ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.