Web Analytics
Jump to content

Les Paul


Recommended Posts

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pickupene og treet, Studioen har vel litt dårligere treverk enn de to andre, og andre mikker.

Mens forskjellen på Standarden og Classicen er pickupene, classicen har en keramisk(?) i stol. Og mange foretrekker vel pickuper med alnico magneter.

Edited by hans k
Link to comment
Share on other sites

Kort fortalt så er LP Studio en slags budsjettutgave av LP Standard, men kvaliteten er ikke stort lavere. Pickupene som står i Studio er de samme som stod i Standard på 90-tallet, og det bør være ganske bra.

Link to comment
Share on other sites

Kort fortalt så er LP Studio en slags budsjettutgave av LP Standard, men kvaliteten er ikke stort lavere. Pickupene som står i Studio er de samme som stod i Standard på 90-tallet, og det bør være ganske bra.

Kvaliten på lyden er vel litt lavere, men det blir jo smak og behag.

Finishen spiller jo også en rolle... da finishen på Studioen er veldig kjedelig... og Standarden har litt mere treverk å vise til ;) Halsen er vel forskjellig montert på..

Det er nok sikkert en del andre forskjeller også, som jeg ikke har satt meg inn i.

Link to comment
Share on other sites

jeg var litt keen på faded for litt siden.. men har snakket med noen som har kjøpt den og lest litt erfaringer, og den er visst ikke veldig faded i det hele tatt.. så forbered deg på å gjøre litt sliping sjæl. For min del skal jeg spare veldig lenge før jeg kjøper meg en ny gitar.

Link to comment
Share on other sites

leste en lang, lang artikkel på nettet, hvor 2 stykker(en av dem var en pro-studio gitarist med rundt 30 års erfaring og gitar-sjappe eier) testa rundt 30 Gibson Les Pauler...alt fra billigste special serien til dyreste Historic serien.

den som låt og spilte best var vist nok en Brukt Les Paul Studio fra begynnelsen av 90-tallet :)

denne studio'en er jo rimelig fin btw

226323.jpg

Link to comment
Share on other sites

Studioen har ikke binding rundt kroppen. Binding er en tidkrevende og dyr prosess, så du sparer mange høvdinger på å overleve uten. Planken som brukes skal være av samme sort (unntatt smartwood) og halsen monteres på nøyaktig samme måte på alle 3 nevnte modeller (studio, classic og standard). Jeg har prøvd studioer som var bedre enn standarder, og classicer som var bedre enn de igjen - om omvendt selvsagt. Litt avhengig av årsmodell og hvor heldige Gibson var med akkurat din gitar har mye å si.

Classicen har 496r og 500t pickups. 500t-en sparker balle og jeg elsker den, samme som står i min explorer. Hissigste pickupen gibson lager

Studioen har 490R/498T som er litt snillere pickups - jeg liker dem dårlig. Skift dem til samme som står i classicen/andre pickuper du liker så har du en gitar som sparker minst like mye balle

Standarden har nå til dags burstbucker pickups, som sikkert funker greit hvis du liker dem :P

Spøk til side, den er verdt å kjøpe hvis du KAN gitar

Hvis du KAN gitar så vet du at prisen på en standard i Norge ikke står helt i stil med kvaliteten på instrumentet. Det er mulig å få gitarer som er bedre å spille til en billigere penge, som i tillegg kan gi deg akkurat den lyden du er ute etter. Den høye prisen er nok mer et resultat av bra markedsføring fra gibson sin side (betale store rockeikoner for å spille på gitarene sine), enn uhorvelig mange timer gått med til produktutvikling og perfeksjonistisk håndverk.

Link to comment
Share on other sites

hmm... forøvrig, så kan du også sjekke ut Gary Moore sig. modellen (om du greier å finne en da), den ligna på Studioen jeg posta over... bare at den vell har litt mer flamme, burst bucker pickups tror jeg...

fin gitar! lå i prisklassen mellom Studio og Classic

GaryMooreMZ89combo.jpg

Link to comment
Share on other sites

Til Deformed!

Du kan ikke si at man får bedre gitarer til en billigere penge enn Gibson Les Paul, du kan si at du SYNS!

For selv om at du liker epler bedre enn pærer så trenger vell ikke naboen om å synes det samme?

Men ja, Gibson er dyre gitarer, men man får kvalitet...

Og hva "føles" best, en Gibson Les Paul eller en Epiphone Les Paul...

Aldri undervurder "følelsens" kraft!

Jeg har selv prøvd en del gitarer og den trøkken som er i Les Paul'ene er det ikke mange som slår!

Og det er vell ikke uten grunn at Fender og Gibson har vært de to store merkene, det er ikke fordi de var billigst eller noe, mange bare syns rett og slett at de er best...

Og mange synes at andre merker er best!

Link to comment
Share on other sites

Tror nok ikke artister som Slash, Mark Knopfler, Kirk Hammet, osv bruker LP fordi Gibson betaler de, men rett og slett fordi de synes de er best!

Selv har jeg både en 2005 studio og en 2002 Standard, må vel si at jeg foretrekker standaren men begge er veldig gode

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.