Web Analytics
Jump to content

Budda Røroverdrive....


LesPaul68
 Share

Recommended Posts

Noen her som har noen erfaringer med Budda Phatman og/eller Zenman røroverdrive pedaler her?

If so.........speak up!!!!

hei ja!!har testa dem:)... for å gjøre det enkelt: phatman`en passer best til rytme gitarister(mye trøkk og crunch).

Zenman`en er en veldig bra hi gain pedal som kan brukes til det samme, men passer også veeeldig bra på soloer! Zenman`en er jo hi gain distortion, mens phatman`en er mer som en overdrive. men skal u ha mest budda lyd(tilsvarende original budda lyd) så er phatmanen bra:) skal du ha hylende sololyd og tonnevis av gain, så er zeman`en den riktige. Det er forresten 4 forskjellige gain trinn på den så vidt jeg kan huske! begge pedalene er utstyrt med 2* 12ax7 rør(preamp rør) som er brukt til hi gain amper.

men pedalvaget avhenger mye av musikkstil og utstyr da:)åssen musikk spiller du og åssen utstr har du?

håper dette hjalp litt:)

Link to comment
Share on other sites

Noen her som har noen erfaringer med Budda Phatman og/eller Zenman røroverdrive pedaler her?

Jeg hadde en kort stund en Zenman. Valgte å selge den fordi den ble for spiss i toppen i kombinasjon med M/B Studio Preampen min, da jeg kjørte mye diskant i preampen. Lyden i pedalen var bra, omtrent den feteste overdrive'n jeg har hørt, og jeg har vel egentlig litt lyst på en Budda-amp i heimen bare for den lyden. Det som er verdt å huske på med pedalen er at tonekontrollene justerer et mye mindre frekvensområde enn det som er vanlig. Du får ikke noe nedre mellomtone med basspot'en, ikke noe (eller veldig lite) øvre med diskantpot'en. Liker du lyden til Kjartan Kristiansen er det vel en god idé å kjøpe en slik pedal.

Pedalen går for øvrig på 12V AC, hvis jeg husker riktig, så jeg kjøpte min på eBay.

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens og takk for svar!!

En her skriver at Zenman er en dist pedal........ Er den transparent?

Jeg er veldig fornøyd med tonen jeg har så det jeg er ute etter er en pedal som helst ikke farger lyden min i det hele tatt, men bare gir den et lite skyv!

I ampen min så sitter det 12ax7 rør........ Er det da waste of money å kjøpe en pedal med tilsvarende rør? Vil jeg oppnå noe som jeg ikke like gjerne gjør med en EQ?

Spiller forøvrig stort sett bluesting! Med strat. På en Fender Hotrod DeVille. En 60w 212 combo.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg eier en lekker rosa boks ved navn Budda Phatman. Jeg bruker den ikke som ren overdrive, da jeg ikke synes den vanlige lyden er feit nok, men det er en smakssak. Jeg fant ut at den er perfekt til å gi andre bokser rørlyd ved å plassere den etter en annen overdrive eller distortion. Hvis du har en overdrive med litt spiss lyd, og ønsker mer klassisk vreng, da anbefaler jeg Phatman. Jeg bytta ut det ene 12AX7 røret med et 12AT7 rør, som gir mindre vreng men litt glattere lyd. For tiden kombinerer jeg Phatman-en med en Boss BD-2 Blues Driver, en pedal som i seg selv har mye vreng men litt spiss lyd når du skrur opp vrengen. Det fine er at jeg kan bruke Budda-en som lett vreng, og trø inn Blues Driveren når jeg vil ha ekstra distortion til solospill. Anbefales.

Link to comment
Share on other sites

Det er egentlig noe sånt jeg er ute etter, så kanskje jeg bør løpe å kjøpe:)

Mye koster "pøsen"?

Mye. Jeg kjøpte min brukt fra en kar som ikke visste helt hva den var verdt, og den kosta meg kr. 500. Tror den er på rundt 3500,- ny i Norge, du får den kanskje for en 1500,- brukt, minimum. Ikke akkurat billig, men det er kvalitet hele veien. Hvis det blir litt dyrt så kan jeg foreslå en T-Rex Alberta overdrive. Det er ikke rør, men jeg var svært fornøyd da jeg prøvde den for noen måneder siden. Står litt om den her på Godlyd: http://www.godlyd.no/default.asp?page=33&p...ct=496&p496_v=1
Link to comment
Share on other sites

Spør du meg, så er den perfekte gitarlyden så enkelt fremstilt som mulig. En amp og en gitar (og kanskje en tremo-pedal :)), that's it. Akkurat nå ligger rør-overdriven fra gamle plexi-Marshaller meg mitt hjarte nærmest.

Edited by knut
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjører gitaren gjennom en chorus og flanger pedal og rett i ampen.

Og i effektsløyfa så står det en god gammel båndekko :D Bruker stort sett minimalt med klang, så jeg klarer meg med den reverben som er innebygd i ampen. Selv om den ikke er verdens feteste!

Så jeg følger dere på at det minimalistiske stort sett viser seg å være veien å gå.

Men nå vil jeg altså finne meg en god vreng! Og som den rørfantasten jeg er så skal det være en rørvreng.

Så jeg skal prøve denne Budda tingen!

Hvis ingen har noen andre forslag?

Edited by LesPaul68
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

kan du ikke skrive en review når du får buddapedalen (viss du kjøper den)

har en deville 212 selv, og er på jakten etter en vrengpedal som gir meg mulighet til å spille litt foo og audioslave, men spiller mest jazz og rolige greier, derfor jeg kjøpte den pga cleanlyden!

Link to comment
Share on other sites

hehe, hadde jo vært litt morsomt å kommet inn å krevd å få prøvd strengene før man kjøper dem;)

men åssen andre alternativer har du snevra deg inn til?

har du no powerbreak på ampen, har bare skrudd den opp til 4 ei gang, og da overdøvet jeg hele bandet!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.