Web Analytics
Jump to content

Gitarforedrag


bove

Recommended Posts

Skal holde foredrag om valgfritt tema i norsken neste onsdag, og har tenkt på emnet gitar.

Noen som har noen tanker om hvordan jeg kan gjøre dette mest mulig interessant for folk som har veldig lite forhold til gitarer?

Link to comment
Share on other sites

Mulighet for å ta med instrument ? Isåfall hadde det kanskje vært smart å la publikum selv prøve det, med diverse effekter osv.

jepp, denne ideen likte jeg! ta også med litt historie, for å vise at du kan noe om det også..=)

men ideen med effekter og la publikum prøve selv, var en artig idè.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å vise folk som ikke er gitarfolk bare sånn helt syke videoer som f.eks. Angelo sin Speed Kills. Jeg antar at de fleste ville sovnet om jeg skulle stått der og fôret de med de roligste jazzballadene til Pat Martino, så det gjelder å finne noe med litt futt i.

Ellers så kan du prøve å forklare bedre enn jeg gjør nå hvor allsidig instrumentet er. Gitar brukes til f.eks. Decapicated-riff, leirbålet, countrylicks fra Nashville, å lage stemningsfulle lyder med i et indie/alternative band. Sant? Masse, masse rart.

Snakk med engasjement og gestikuler grasat mye.

Edited by AlexanderT
Link to comment
Share on other sites

Et foredrag i Norsk vil jeg anta er ment som en muntlig øvelse der du er den aktive part. Å la andre gjøre noe som helst kan være langt på utsiden av formålet med øvelsen.

Jeg ville kanskje snakket om bruksområdene, på en ekstrem måte. F.eks. noe som dette:

Frelsesarméen forguder den.

Satanister tilber den.

Førskolebarn prøver å synge til den.

Voksne prøver å synge med den.

Millioner av mennesker over hele Verden har gitt den navn.

Blackie, 5150, Number One, Evo...

Hva er det jeg snakker om?

Instrumentet som siden 1800-tallet har trollbundet jomfruer fra alle samfunnslag, reddet utallige unge menn fra enslige nachspiel (det kan vi komme tilbake til om noen år, hirr hirr)...

Instrumentet som har blitt gitt en kvinnes former... Bla bla bla... Gitaren.

- Engasjement uten at det blir latterlig er nøkkelen. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for fine forslag. Som Euphor antar, så er dette mest en øvelse i foredrag. Skal heller ikke være så langt, så jeg tror det ville blitt mye suppe å ha med instrumenter. Takk for idéen anyway ;)

Du gav meg iallefall noen gode idéer til hvordan jeg kan starte euphor :)

Link to comment
Share on other sites

jaja, det er jo fortsatt "ikveld". Vil anbefale deg og ta for deg en begrenset problemstilling. Og ha et foredrag om gitar generelt er et stort emne med få faste rammer.

eksempler:

gitar i senromantikken

overgangen til el-gitar

gitaren og likestilling i samfunnet

bygging av en gitar

osv osv

Link to comment
Share on other sites

Flere forslag i JSbachs baner:

Gitarister som subkulturelt fenomen

Instrumentmaterialer og regnskogsproblematikk i det østlige Amazonasdelta

Gitarens betydning under den franske revolusjon

En sosiopolitisk analyse av gitarmusikkens betydning i sanitærtjenesten under Koreakrigen og andre 1900-tallskonflikter som sådan

:blink:

Edited by HalTan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.