Web Analytics
Jump to content

Jøss, på tide med ny gitar!


Captain Koala

Recommended Posts

:mrgreen: Topic sier vel det meste - har endelig tenkt meg en ny gitar!

Etter å ha spilt i cirka ett år på en Yamaha Pacifica (tror den kosta to høvdinger) har jeg tenkt å skaffe en ny gitar. Våger å påstå at jeg er "viderekommet", og ikke helt nybegynner lengre, men siden jeg fremdeles ikke er så sykt god som dere andre her inne, har jeg satt budsjettet på 5-6000 kr.

Følgende gitarer har jeg sett litt på:

Epiphone Les Paul:

epiphone%20lp%20std.jpg

Fender Mexican Standard Fat Strat (Lønn eller rosentre??):

mex_st_3_strat.jpg

IBANEZ SZ-520QM:

758SZ-520QM-BBLstor.jpg

IBANEZ SZ-320:

704SZ-320-BKstor.jpg

LTD H-100FM:

382LTDH100FMstor.jpg (Elsker finishen på denne)

Jackson DX10DFS:

jackson_dx_10_dfs.jpg

Har også sett på BC Rich; men det ble litt for ekstremt for meg :)

Trenger litt veiledning - Noen forslag? Håper dere kan hjelpe meg, er fremdeles litt blind når det gjelder valg av gitar, aner ikke hva som er bra og hva som ikke er bra :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg er ikke sikker på hva du spiller. Men om du har planer om å leke Vai, Petrucci, Satriani og spille litt kjapt og gæli vill jeg styrt unna Les Paulen.

Spiller du tung rytmegitar og vil ha en hals som er god til det og en lyd som er bra til det, kjøper du Les Paulen. Men for min del blir den altfor lite allsidig da den ikke har vib-arm og det er drit vanskelig å spille noe teknisk vanskelig på den.

Link to comment
Share on other sites

Njaa... Godt poeng, men (med fare for å bli halshugd) jeg er litt lei av den tradisjonelle strat-formen :mrgreen:

Kunne f.eks godt tenkt meg den Ltd-en, men er usikker på om den er av god kvalitet :|

Får komme meg til Sagevik og prøve den LTD-gitaren hvis de har den inne. Sagevik er jo i Kick Music kjeden :mrgreen:

Har prøvd nesten alle de andre gitarene untatt Ibanezene.

Link to comment
Share on other sites

var jeg deg da vill jeg gått for en ibanez rg.... deilig tynn hals... er ikke akkurat så bluesete... men passer fint til rock osv....+ den har floydrose... det er min mening :wink: tviler på du vil angre dersom du bestemmer deg for å spille litt heavy rock osv... men du må nesten gå i butikken og finne den du liker å spille på best, er ikkeno fasitsvar jeg kan gi deg på hvilke gitar som passer best for deg, men her har du et alternativ :wink:

Link to comment
Share on other sites

Tja utifra hva jeg har hørt så skal Jackson være ganske gode shredder gitarer. Har aldri prøvd en selv da. :mrgreen: Fenderen er vel det man kan kalle en litt mer allsidig gitar( passer som regel til alt), mens Les Paulen er en gitar med mer trøkk. Lykke til med valg av gitar. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

en venn av meg har en slik ibanez.(sz520qm)

etter min meninger dem temmelig god å spillepå,men har prøvd bedre i samme prisklasse, halsen er ikke så fryktelig tynn syntes jeg, som er et lite minus, men den ergodå spille på fordeom.:P

og den veier et helvette :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Det er vanskelig å si hva du skal velge. Det beste er å dra på en butikk, sette seg ned, og bare spille på de forskjellige....

Om du er interessert har jeg en Epiphone Elite Les Paul Cusomt til salgs. Se under "Kjøp & Salg".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.