Web Analytics
Jump to content

Jøss, på tide med ny gitar!


Captain Koala
 Share

Recommended Posts

:mrgreen: Topic sier vel det meste - har endelig tenkt meg en ny gitar!

Etter å ha spilt i cirka ett år på en Yamaha Pacifica (tror den kosta to høvdinger) har jeg tenkt å skaffe en ny gitar. Våger å påstå at jeg er "viderekommet", og ikke helt nybegynner lengre, men siden jeg fremdeles ikke er så sykt god som dere andre her inne, har jeg satt budsjettet på 5-6000 kr.

Følgende gitarer har jeg sett litt på:

Epiphone Les Paul:

epiphone%20lp%20std.jpg

Fender Mexican Standard Fat Strat (Lønn eller rosentre??):

mex_st_3_strat.jpg

IBANEZ SZ-520QM:

758SZ-520QM-BBLstor.jpg

IBANEZ SZ-320:

704SZ-320-BKstor.jpg

LTD H-100FM:

382LTDH100FMstor.jpg (Elsker finishen på denne)

Jackson DX10DFS:

jackson_dx_10_dfs.jpg

Har også sett på BC Rich; men det ble litt for ekstremt for meg :)

Trenger litt veiledning - Noen forslag? Håper dere kan hjelpe meg, er fremdeles litt blind når det gjelder valg av gitar, aner ikke hva som er bra og hva som ikke er bra :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeg er ikke sikker på hva du spiller. Men om du har planer om å leke Vai, Petrucci, Satriani og spille litt kjapt og gæli vill jeg styrt unna Les Paulen.

Spiller du tung rytmegitar og vil ha en hals som er god til det og en lyd som er bra til det, kjøper du Les Paulen. Men for min del blir den altfor lite allsidig da den ikke har vib-arm og det er drit vanskelig å spille noe teknisk vanskelig på den.

Link to comment
Share on other sites

Njaa... Godt poeng, men (med fare for å bli halshugd) jeg er litt lei av den tradisjonelle strat-formen :mrgreen:

Kunne f.eks godt tenkt meg den Ltd-en, men er usikker på om den er av god kvalitet :|

Får komme meg til Sagevik og prøve den LTD-gitaren hvis de har den inne. Sagevik er jo i Kick Music kjeden :mrgreen:

Har prøvd nesten alle de andre gitarene untatt Ibanezene.

Link to comment
Share on other sites

var jeg deg da vill jeg gått for en ibanez rg.... deilig tynn hals... er ikke akkurat så bluesete... men passer fint til rock osv....+ den har floydrose... det er min mening :wink: tviler på du vil angre dersom du bestemmer deg for å spille litt heavy rock osv... men du må nesten gå i butikken og finne den du liker å spille på best, er ikkeno fasitsvar jeg kan gi deg på hvilke gitar som passer best for deg, men her har du et alternativ :wink:

Link to comment
Share on other sites

Tja utifra hva jeg har hørt så skal Jackson være ganske gode shredder gitarer. Har aldri prøvd en selv da. :mrgreen: Fenderen er vel det man kan kalle en litt mer allsidig gitar( passer som regel til alt), mens Les Paulen er en gitar med mer trøkk. Lykke til med valg av gitar. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

en venn av meg har en slik ibanez.(sz520qm)

etter min meninger dem temmelig god å spillepå,men har prøvd bedre i samme prisklasse, halsen er ikke så fryktelig tynn syntes jeg, som er et lite minus, men den ergodå spille på fordeom.:P

og den veier et helvette :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Det er vanskelig å si hva du skal velge. Det beste er å dra på en butikk, sette seg ned, og bare spille på de forskjellige....

Om du er interessert har jeg en Epiphone Elite Les Paul Cusomt til salgs. Se under "Kjøp & Salg".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.