Web Analytics
Jump to content

«Trønderrock - lungesykdommen fra Namsos»


blaamann
 Share

Recommended Posts

«Trønderrock - lungesykdommen fra Namsos»

Man skulle tro at når man ble født med en stemme selv ikke en mor kan elske, så fant en det for godt å velge et annet instrument når man startet band. Sånn er det ikke i Namsos. Her har snarere dette musikalske skadedyret blitt institusjonalisert. Grøtrøsten har blitt fast inventar i alt som handler om musikk.

https://www.nidaros.no/tronderrock-lungesykdommen-fra-namsos/o/5-113-261111

 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hensikt og mål med det debattinnlegget der. Det er da vitterlig ikke bare Namsosinger som ikke innehar englerøst , men som likevel har gjort det rimelig bra som artister. Til og med her i Norge. Vi kan jo nevne Ole Paus og Lars Lillo bare for å poengtere.

Dum Dum Boys blir nevnt som et eksempel på at selv om de er trøndere, har de valgt å synge på bokmål for å unngå assosiasjon med "trønderrock". Godt mulig det er noe i det, men Prepple er da sannelig ikke noen skjønn-sanger han heller.

Greit nok å ikke like trønderrock, men faktum er at Åge Aleksandersen kanskje er den største "innenlandsartisten" vi har hatt her på berget. Platesalg (den gang det var en målbar og aktuell verdi) og publikumsbesøk på de utallige turneene hans snakker for seg.

Man kan mene hva man vil om Åge, DDE, Tysland og alle de andre som på en eller annen måte har kommet i kjølvannet av disse, men spesielt de tre nevnte har tross alt hatt grei suksess, og det betyr at de har truffet noe i en ganske stor del av befolkningen. Så kan man selvfølgelig like det, eller ikke...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Peaceandloveandrocknroll skrev:

 

Jeg synes det var et artig kåseri,  men for all del. Faren min synger finere enn faren din osv...

Jepp. Tær vil bli tråkket på, og man får vondt i håret etc.

Minner meg om da Joddski harselerte over 80s hardrock. Folk blir fort alvorlig selvhøytidelige når de opplever seg krenket.

Life is too short, good people!

Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, jantore skrev:

Mulig artikkelforfatteren skrev nettopp for å skape debatt.Eller så har jeg mere sansen for Tysland og Rotmo enn Åge A. og DDE.:ninja:

jepp. jeg også. de har begge egentlig ganske gode tekster (til tider). men det beste fra trøndelag, synes jeg, er sangen "takk te dåkk" med prudence. tett fulgt av et par dumdum-låter.

sambandet er imidlertid et godt over gjennomsnittlig kompetent standarard-rockeband. en del flinke folk der. som for eksempel han pjokken (yngstemann) på gitar.

man kan også trekke litt paralleller til internasjonale artister i forhold til åge og dde, synes jeg. smokie og dde, springsteen og åge er sammenligninger som gir litt mening for meg. i litt annen målestokk, må presiseres.

Edited by mislykketmusikant
Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, mislykketmusikant skrev:

jepp. jeg også. de har begge egentlig ganske gode tekster (til tider). men det beste fra trøndelag, synes jeg, er sangen "takk te dåkk" med prudence. tett fulgt av et par dumdum-låter.

sambandet er imidlertid et godt over gjennomsnittlig kompetent standarard-rockeband. en del flinke folk der. som for eksempel han pjokken (yngstemann) på gitar.

Jepp, Skjalg er veldig dyktig, men til og med han må finne seg i å bli vurdert opp mot Gunnar Pedersen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.