Web Analytics
Jump to content

«Trønderrock - lungesykdommen fra Namsos»


blaamann

Recommended Posts

«Trønderrock - lungesykdommen fra Namsos»

Man skulle tro at når man ble født med en stemme selv ikke en mor kan elske, så fant en det for godt å velge et annet instrument når man startet band. Sånn er det ikke i Namsos. Her har snarere dette musikalske skadedyret blitt institusjonalisert. Grøtrøsten har blitt fast inventar i alt som handler om musikk.

https://www.nidaros.no/tronderrock-lungesykdommen-fra-namsos/o/5-113-261111

 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hensikt og mål med det debattinnlegget der. Det er da vitterlig ikke bare Namsosinger som ikke innehar englerøst , men som likevel har gjort det rimelig bra som artister. Til og med her i Norge. Vi kan jo nevne Ole Paus og Lars Lillo bare for å poengtere.

Dum Dum Boys blir nevnt som et eksempel på at selv om de er trøndere, har de valgt å synge på bokmål for å unngå assosiasjon med "trønderrock". Godt mulig det er noe i det, men Prepple er da sannelig ikke noen skjønn-sanger han heller.

Greit nok å ikke like trønderrock, men faktum er at Åge Aleksandersen kanskje er den største "innenlandsartisten" vi har hatt her på berget. Platesalg (den gang det var en målbar og aktuell verdi) og publikumsbesøk på de utallige turneene hans snakker for seg.

Man kan mene hva man vil om Åge, DDE, Tysland og alle de andre som på en eller annen måte har kommet i kjølvannet av disse, men spesielt de tre nevnte har tross alt hatt grei suksess, og det betyr at de har truffet noe i en ganske stor del av befolkningen. Så kan man selvfølgelig like det, eller ikke...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Peaceandloveandrocknroll skrev:

 

Jeg synes det var et artig kåseri,  men for all del. Faren min synger finere enn faren din osv...

Jepp. Tær vil bli tråkket på, og man får vondt i håret etc.

Minner meg om da Joddski harselerte over 80s hardrock. Folk blir fort alvorlig selvhøytidelige når de opplever seg krenket.

Life is too short, good people!

Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, jantore skrev:

Mulig artikkelforfatteren skrev nettopp for å skape debatt.Eller så har jeg mere sansen for Tysland og Rotmo enn Åge A. og DDE.:ninja:

jepp. jeg også. de har begge egentlig ganske gode tekster (til tider). men det beste fra trøndelag, synes jeg, er sangen "takk te dåkk" med prudence. tett fulgt av et par dumdum-låter.

sambandet er imidlertid et godt over gjennomsnittlig kompetent standarard-rockeband. en del flinke folk der. som for eksempel han pjokken (yngstemann) på gitar.

man kan også trekke litt paralleller til internasjonale artister i forhold til åge og dde, synes jeg. smokie og dde, springsteen og åge er sammenligninger som gir litt mening for meg. i litt annen målestokk, må presiseres.

Edited by mislykketmusikant
Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, mislykketmusikant skrev:

jepp. jeg også. de har begge egentlig ganske gode tekster (til tider). men det beste fra trøndelag, synes jeg, er sangen "takk te dåkk" med prudence. tett fulgt av et par dumdum-låter.

sambandet er imidlertid et godt over gjennomsnittlig kompetent standarard-rockeband. en del flinke folk der. som for eksempel han pjokken (yngstemann) på gitar.

Jepp, Skjalg er veldig dyktig, men til og med han må finne seg i å bli vurdert opp mot Gunnar Pedersen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.