Web Analytics
Jump to content

Hjelp til verdivurdering Fender Jaguar gitar


tuppern

Recommended Posts

Hei alle sammen.

Håper det er noen her inne som har god peiling på Fender gitarer. Jeg ønsker å vite hva denne gitaren ca. er verdt i dag brukt. Kjøpte den på finn.no for ca 6 år siden, men brydde meg selvsagt ikke noe om dokumentasjon osv den gang da. En bekjent av meg tipset meg om at denne gitaren kunne være mye mer verdt enn de skarve 5000 kr jeg betalte for gitaren den gang. Beklager at jeg måtte svare mitt eget innlegg med flere bilder - dette forumet akksepterer maks 2Mb filstørrelse pr. innlegg.....

Har ikke noe originalt tilleggsutstyr, kun det bildene viser.

Setter stor pris på tips! Bare å etterspørre flere bilder dersom det er noe som er uklart eller mangler.

IMG_4750-min.jpg

IMG_4751-min.jpg

Edited by tuppern
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tuppern said:

@NaigewronJa typisk at det var akkurat dett bildet som ikke ble lastet opp :) Her kommer bilde. Serienummer = MZ8284967

IMG_4754-min.jpg

Er vel etter alt å dømme en Fender Jaguar Standard da, vil jeg tro. Serienummeret sier 2008 eller 2009.

Jeg kjenner ikke til priser på Jaguar spesifikt, men Telecastere og Stratocastere fra den serien pleier vel å gå for mellom 3000 og 4500 på Finn nå til dags.

 

Edit: Kan også være en Classic Player Special. Aner ikke om de er verdt mer enn Standard, men det er ikke umulig.

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, tuppern said:

@Naigewron Takk for svar! Jeg fant også et "fender forum" nå som backer din antagelse: https://support.fender.com/hc/en-us/articles/214343763-How-can-I-find-out-when-my-Mexican-made-instrument-was-manufactured-

Da kan jeg nok trygt si at dette instrumentet ikke gjør meg til noen millionær...

Millionær blir du nok ikke, men vet ikke om du så edit'en min over:

Det kan også være en Classic Player Special. Aner ikke om de er verdt mer enn Standard, men det er ikke umulig. 

Du får eventuelt researche litt om det er mulig å identifisere eksakt modell mellom de to, og om det er noen markant forskjell i utstyrsnivå.

Link to comment
Share on other sites

Classic Player. Gjenkjennelig på tune-o-nativ bridge og ikke den standard offset-bridgen. Videre er tremoloen flyttet nærmere bridgen enn hva som er vanlig på «vanlige» Jaguarer/Jazzmastere. Halsen er også forskjellig da CP fikk 9,5» radius og medium jumbo bånd og ikke 7,25» og små vintage type bånd. Pickupene er også hottere enn vanlige jaguar-pickups mener jeg. For mannen i gata en mer spillbar Jaguar, men helligbrøde for de som skal ha ting vintage-korrekt.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Classic Player. Gjenkjennelig på tune-o-nativ bridge og ikke den standard offset-bridgen. For mannen i gata en mer spillbar Jaguar, men helligbrøde for de som skal ha ting vintage-korrekt.

Det er vel delte meninger om Tune-O-Matic fungerer spesielt godt med offset-vibrato, det blir mer friksjon og følgelig mer trøbbel med stemming, dessuten er radius feil (12" mot Fender CP-halsens 9,5"). Men ellers er det helt riktig at Jaguar (og Jazzmaster) Classic Player er offset-gitarer for folk som egentlig ikke vil ha offset-gitarenes særheter, det vil si nesten alle som har offset-gitarer.

Edited by Arkadian
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.