Web Analytics
Jump to content

Hjelp til verdivurdering Fender Jaguar gitar


tuppern
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen.

Håper det er noen her inne som har god peiling på Fender gitarer. Jeg ønsker å vite hva denne gitaren ca. er verdt i dag brukt. Kjøpte den på finn.no for ca 6 år siden, men brydde meg selvsagt ikke noe om dokumentasjon osv den gang da. En bekjent av meg tipset meg om at denne gitaren kunne være mye mer verdt enn de skarve 5000 kr jeg betalte for gitaren den gang. Beklager at jeg måtte svare mitt eget innlegg med flere bilder - dette forumet akksepterer maks 2Mb filstørrelse pr. innlegg.....

Har ikke noe originalt tilleggsutstyr, kun det bildene viser.

Setter stor pris på tips! Bare å etterspørre flere bilder dersom det er noe som er uklart eller mangler.

IMG_4750-min.jpg

IMG_4751-min.jpg

Edited by tuppern
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tuppern said:

@NaigewronJa typisk at det var akkurat dett bildet som ikke ble lastet opp :) Her kommer bilde. Serienummer = MZ8284967

IMG_4754-min.jpg

Er vel etter alt å dømme en Fender Jaguar Standard da, vil jeg tro. Serienummeret sier 2008 eller 2009.

Jeg kjenner ikke til priser på Jaguar spesifikt, men Telecastere og Stratocastere fra den serien pleier vel å gå for mellom 3000 og 4500 på Finn nå til dags.

 

Edit: Kan også være en Classic Player Special. Aner ikke om de er verdt mer enn Standard, men det er ikke umulig.

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, tuppern said:

@Naigewron Takk for svar! Jeg fant også et "fender forum" nå som backer din antagelse: https://support.fender.com/hc/en-us/articles/214343763-How-can-I-find-out-when-my-Mexican-made-instrument-was-manufactured-

Da kan jeg nok trygt si at dette instrumentet ikke gjør meg til noen millionær...

Millionær blir du nok ikke, men vet ikke om du så edit'en min over:

Det kan også være en Classic Player Special. Aner ikke om de er verdt mer enn Standard, men det er ikke umulig. 

Du får eventuelt researche litt om det er mulig å identifisere eksakt modell mellom de to, og om det er noen markant forskjell i utstyrsnivå.

Link to comment
Share on other sites

Classic Player. Gjenkjennelig på tune-o-nativ bridge og ikke den standard offset-bridgen. Videre er tremoloen flyttet nærmere bridgen enn hva som er vanlig på «vanlige» Jaguarer/Jazzmastere. Halsen er også forskjellig da CP fikk 9,5» radius og medium jumbo bånd og ikke 7,25» og små vintage type bånd. Pickupene er også hottere enn vanlige jaguar-pickups mener jeg. For mannen i gata en mer spillbar Jaguar, men helligbrøde for de som skal ha ting vintage-korrekt.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Classic Player. Gjenkjennelig på tune-o-nativ bridge og ikke den standard offset-bridgen. For mannen i gata en mer spillbar Jaguar, men helligbrøde for de som skal ha ting vintage-korrekt.

Det er vel delte meninger om Tune-O-Matic fungerer spesielt godt med offset-vibrato, det blir mer friksjon og følgelig mer trøbbel med stemming, dessuten er radius feil (12" mot Fender CP-halsens 9,5"). Men ellers er det helt riktig at Jaguar (og Jazzmaster) Classic Player er offset-gitarer for folk som egentlig ikke vil ha offset-gitarenes særheter, det vil si nesten alle som har offset-gitarer.

Edited by Arkadian
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.