Web Analytics
Jump to content

Hjelp til verdivurdering Fender Jaguar gitar


tuppern
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen.

Håper det er noen her inne som har god peiling på Fender gitarer. Jeg ønsker å vite hva denne gitaren ca. er verdt i dag brukt. Kjøpte den på finn.no for ca 6 år siden, men brydde meg selvsagt ikke noe om dokumentasjon osv den gang da. En bekjent av meg tipset meg om at denne gitaren kunne være mye mer verdt enn de skarve 5000 kr jeg betalte for gitaren den gang. Beklager at jeg måtte svare mitt eget innlegg med flere bilder - dette forumet akksepterer maks 2Mb filstørrelse pr. innlegg.....

Har ikke noe originalt tilleggsutstyr, kun det bildene viser.

Setter stor pris på tips! Bare å etterspørre flere bilder dersom det er noe som er uklart eller mangler.

IMG_4750-min.jpg

IMG_4751-min.jpg

Edited by tuppern
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tuppern said:

@NaigewronJa typisk at det var akkurat dett bildet som ikke ble lastet opp :) Her kommer bilde. Serienummer = MZ8284967

IMG_4754-min.jpg

Er vel etter alt å dømme en Fender Jaguar Standard da, vil jeg tro. Serienummeret sier 2008 eller 2009.

Jeg kjenner ikke til priser på Jaguar spesifikt, men Telecastere og Stratocastere fra den serien pleier vel å gå for mellom 3000 og 4500 på Finn nå til dags.

 

Edit: Kan også være en Classic Player Special. Aner ikke om de er verdt mer enn Standard, men det er ikke umulig.

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, tuppern said:

@Naigewron Takk for svar! Jeg fant også et "fender forum" nå som backer din antagelse: https://support.fender.com/hc/en-us/articles/214343763-How-can-I-find-out-when-my-Mexican-made-instrument-was-manufactured-

Da kan jeg nok trygt si at dette instrumentet ikke gjør meg til noen millionær...

Millionær blir du nok ikke, men vet ikke om du så edit'en min over:

Det kan også være en Classic Player Special. Aner ikke om de er verdt mer enn Standard, men det er ikke umulig. 

Du får eventuelt researche litt om det er mulig å identifisere eksakt modell mellom de to, og om det er noen markant forskjell i utstyrsnivå.

Link to comment
Share on other sites

Classic Player. Gjenkjennelig på tune-o-nativ bridge og ikke den standard offset-bridgen. Videre er tremoloen flyttet nærmere bridgen enn hva som er vanlig på «vanlige» Jaguarer/Jazzmastere. Halsen er også forskjellig da CP fikk 9,5» radius og medium jumbo bånd og ikke 7,25» og små vintage type bånd. Pickupene er også hottere enn vanlige jaguar-pickups mener jeg. For mannen i gata en mer spillbar Jaguar, men helligbrøde for de som skal ha ting vintage-korrekt.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Classic Player. Gjenkjennelig på tune-o-nativ bridge og ikke den standard offset-bridgen. For mannen i gata en mer spillbar Jaguar, men helligbrøde for de som skal ha ting vintage-korrekt.

Det er vel delte meninger om Tune-O-Matic fungerer spesielt godt med offset-vibrato, det blir mer friksjon og følgelig mer trøbbel med stemming, dessuten er radius feil (12" mot Fender CP-halsens 9,5"). Men ellers er det helt riktig at Jaguar (og Jazzmaster) Classic Player er offset-gitarer for folk som egentlig ikke vil ha offset-gitarenes særheter, det vil si nesten alle som har offset-gitarer.

Edited by Arkadian
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.