Web Analytics
Jump to content

Hjelp til valg av ny gitar


ajl84
 Share

Recommended Posts

Hei, som ny på forumet starter jeg en tråd som sikkert de aller fleste har startet en gang.

Jeg er på utkikk etter ny gitar men har litt paranoia for covid så vil helst unngå å dra på en fysisk butikk for å ta på samtlige, selv om dette helt klart er den beste fremgangsmåten...

Uansett så vil jeg oppgradere fra den gitaren jeg har i dag som er en Ibanez V50NJP. En gitar jeg har lært meg mye på men nå synes jeg tiden er inne for å legge i mer.

Det jeg vil ha er en westerngitar med cutaway i heltre, gjerne med mic.

Gitaren bør ha god topp og bunn så jeg kan synge med.

Når det kommer til budsjett er jeg litt fleksibel men vil unngå å bruke noe særlig mer enn 15K men kan godt koste langt mindre. Trenger ikke være ny.

 

Noen spesifikke anbefalinger hvilke jeg bør se etter?

Link to comment
Share on other sites

Har likt alt av Furch jeg har prøvd, det ligger jo i riktig prissegment. Ellers kan du få tak i Gibson J-45 brukt til rundt 15k om du leter litt. 

Det fine med å kjøpe brukt er jo at hvis det ikke faller i smak så er det forholdsvis greit å selge videre igjen uten tap. 

Også må jeg spørre, hvorfor cutaway? Er det noen som noen gang har spilt over 10. bånd på en akustisk? 

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, MartheyG said:

Har likt alt av Furch jeg har prøvd, det ligger jo i riktig prissegment. Ellers kan du få tak i Gibson J-45 brukt til rundt 15k om du leter litt. 

Det fine med å kjøpe brukt er jo at hvis det ikke faller i smak så er det forholdsvis greit å selge videre igjen uten tap. 

Også må jeg spørre, hvorfor cutaway? Er det noen som noen gang har spilt over 10. bånd på en akustisk? 

Jeg har nok aldri vært over 10.bånd, men har spilt noen låter med bandet tidligere der jeg hadde capo på 7.bånd, og da ble det trangt for henda på gitarene uten cutaway (og særlig hvis det dukker opp en Hm/F#m (og da er jeg vel forsåvidt også over 10.bånd innser jeg))

Takamine er også verdt å sjekke ut! Legger du 10-15 lapper på en brukt Takamine så får du et solid stykke instrument

Link to comment
Share on other sites

Mye interessant å se her, etter hva jeg har sjekket ut er Taylor 314ce en gitar jeg tror jeg ville trives med. Ikke innenfor 15K ny men kanskje det dukker opp en brukt på finn e.l.

Estetisk sett foretrekker jeg sunburst, men tror ikke den perfekte gitar kommer i nærheten av 15K.

Noen som har erfaring med denne? Hadde også vært interessant om Furch eller Eastman og evt. andre som har en "direkte" erstatter

Link to comment
Share on other sites

denne er koa front, sider og bak. ser kul ut, og høres sikkert fett ut også.

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=208378214

du kan nok sikkert ikke gå feil med takamine, taylor eller furch. eller yamaha, for den sags skyld. mye fete yamaha-gitarer der ute.

finnes sikkert også en gang iblant kanskje en larrivee brukt til 15k eller under. men ser ingen på finn akkurat nå. alle er godt over budsjett.

Link to comment
Share on other sites

eastman er jo et temmelig nytt merke her i norge, men når man ser på kritikker på flere forskjellige internasjonale forum (inkludert mandolincafe), får man et inntrykk av at eastman er veldig fine ting. men her i norge har folk sett seg blinde på at ting må være produsert i usa eller japan for å være brukbart. det er klart, at når det gjelder en del merker, som har produksjon i forskjellige land (gibson og undermerker, fender og undermerker, yamaha) så blir det gjort et poeng av at mexico-fender skal være dårligere enn usa-fender. men om man setter de folkene på mexico-fabrikken til å lage noe med samme kvalitet som de i usa-fabrikken, tipper jeg de er fullt i stand til det. det samme med kina. det at mye billig-gitarer blir laget i kina, betyr ikke at kinesiske instrumentmakere ikke vil være i stand til å lage flotte gode ting. slik jeg har forstått det, er dette tilfelle med eastman. der er det ikke lagt føringer om dårlig kvalitet, for å selge dyrere produkter produsert i land som har høyere status med hensyn til gjennomsnittlig kvalitet.

furch er trygge ting. god kvalitet, og selv om de også ser ut til å begynne å ta seg mer betalt for merket, er de fremdeles relativt billige i forhold til kvalitet.

jeg har aldri vært noe fan av halsene til taylor, men kvalitetsmessig er de vel svært gode, som jeg har forstått det.

Link to comment
Share on other sites

Både Taylor og Furch er gode gitarer. Du kommer langt med en 314ce. 
Min erfaring med akustiske gitarer er at mange låter meget bra - men kommer med høy action og er litt tungspilt fra fabrikk. 

Ville vurdert å påkoste et profesjonelt oppsett, kjøpt 7-8 sett av samme strengetypen og bare vedlikeholdt over tid med samme strenger (merke og tykkelse). Mulig "høyere" serier som 314ce ikke har samme utfordring, men ha det i tankene. Hadde Taylor 114 og Furch 20cm tidligere - begge meget gode gitarer, men ekstremt høy strengehøyde. 

Ellers er Martin D16 innenfor ditt budsjett. Meget gode gitarer, men litt annen stil enn Taylor og Furch. er dempet i klanget og kanskje litt "varmere" i lyden. 

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Taylor 314ce er laget i USA men det var ikke den biten som la den inn i vurderinga, men den er i heltre. Den er riktignok den billigste USA gitaren fra dem da... Men fortsatt over mitt budsjett, men kanskje innafor som brukt.

114 som nevnes her er fra Mexico men har kun front i heltre, mulig det ikke har noe å si med mine kvalifikasjoner men jeg har lyst på en i heltre.

Hvor dem er laget spiller egentlig ingen trille sålenge det er kunnskapsrike og dyktige folk med yrkesstolthet som lager dem.

Men Taylor's hals skal det være vissnok en smal sak å forandre strengehøyde siden den er boltet på. (alamo music på youtube)

Furch har ett tilsvarende system men grunnen til at jeg spør er at min Ibanez har fått skjev hals nå i vinter, antar det er luftfuktigheten som har noe å si i dette tilfellet. Justerte på Trustrod og fikk E-h strengene bra men e-strengen tar fortsatt i rundt 14. bånd, har siktet fra langsiden og ser den er nesten helt rett i øverkant men fortsatt skjev i nerkant så den er i tillegg vridd. 

Mulig dette er en smal sak for en instrument reparatør men jeg koster ikke på denne 1500 kroners gitaren en slik service, går fint å spille på om man ikke er over 7. bånd

Dette skal være sjeldent blant Taylor og Furch grunnet halskonstruksjonen med aluminium forsterkning.

Jeg skriver ikke dette av egen kunnskap men har fått dette inntrykket fra div videoer på youtube, fullt mulig jeg har misforstått dette eller blitt "lurt"

 

Så derfor spør jeg om Eastman har en versjon av denne type hals, noen som vet?

Eastman AC522CE er jo en fantastisk flott gitar å se på, helt etter min smak men har mye Mahogni som gir varm lyd og er også over budsjett. Deep-curve eller dynamisk er vel det jeg er ute etter.

Martin D16 er en Dreadnought og er ikke like allsidig som Auditorium, men fortsatt fullt mulig jeg har blitt lurt her også :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den hadde ikke lignet i det hele tatt. I 1954 var Stratocasteren noe totalt nytt, med inspirasjon fra romfart, konseptbiler og 50-tallets fremtidsvisjoner. Hadde den blitt lansert i dag så hadde den ikke lignet på noe vi har sett til nå. Kanskje noe i nærheten av Abasi eller Strandberg sine gitarer, men antakelig enda lengre vekk fra "standarden".
  • Det John Mayer sier er at hvis Stratocasteren hadde blitt lansert i dag,så hadde den vært litt annerledes enn 1954-utgaven.Han hadde noen ideer som var utenfor rammen til Fender sine signatur/artist-modeller (som strengt tatt er satt sammen av standard stratocasterdeler,som halsprofiler,lakk,kobling av elektronikk,det eneste som er unikt er pickupene.)Men å starte et prosjekt ut over disse rammene,som innebar bl.a. å forandre  profilen til kroppen var ikke noe Fender ville gå med på.De vil ikke ha noe nytt. De hadde et nytenkende prosjekt med Roland (VG Stratocaster).Det ble ingen suksess. Samarbeidet PRS/John Mayer har fått enorm oppmerksomhet,bedre markedsføring av både gitar og artist kan ingen håpe på å oppnå.  Og økonomisk er dette helt sikkert en vinn/vinn-situasjon for begge parter    
  • Har faktisk 2 stk 1x12 rivera cabs med metallgrill som jeg brukte til en mindre amp. Fantastisk bra cabs som jeg ikke kvitter meg med....ALDRI!!   Dessverre så er det i praksis håpløst å bruke på 100w ampen min. De er for små fysisk og elementene tåler ikke 100w. Skal bruke disse kabinettene hjemme etter hvert på en amp med mindre watt.     ...men er det noen som har erfaring med begge nevnte kabinett og kan dele sin erfaring? Merk at jeg har skrevet feil i innlegget, Orange closed back skal det være, får ikke endret.  Som noen nevner så ser det betydelig bedre ut med Marshall cab sammen med en Marshall topp, men noe sier meg at byggekvalitet på Orange er MEGET bra, og ut fra noen youtube tester så har jeg intrykk av at Orange er litt mer "balansert". På den andre siden så er det vel 7 kg tyngre enn Marshall sitt og er et beist av et kabinett selv om det er 2x12. Når det kommer til pris så er jeg der at jeg vil "buy nice, not twice"     Går mest i 70 og 80 talls heavy + Stoner rock og litt blues heheh, har prestert å skrive open ser jeg, det skal være closed back. Får ikke korrigert innlegget     Er en forsterkertopp, og jeg har allerede gått runden om 4x12, og kjenner at det er så alt for upraktisk når jeg skal frakte det til spillejobber     Akkurat det jeg opplever også. Låner et 4x12 cab (med 12T-75....funker ikke bra på JCM 900 etter min smak), og det er rett og slett for stort å ta med seg. Blir litt teit å må kjøpe meg en gammel Toyote Hi-Ace for å få med utstyret når en 2x12 fint går i ei stasjonsvogn  
  • SS er jo hypermoderne! Har du ikke sett den ekstra lille cutouten på det nedre hornet?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.