Web Analytics
Jump to content

Var det et godt kjøp? - Epiphone Les Paul


andreaz
 Share

Recommended Posts

Jeg er ganske ny på gitar. Spilte cirka 1 måne på en aukistisk gitar før jeg gikk til innkjøp av min første el-gitar.

Var da i en musikkforetning her i Bergen (husker aldri navnet :P ) i 4 timer eller noe og prøvespilte masse gitarer. Landet tilslutt på denne:

http://www.sound1.no/portal_2003_dynamic/a...Produkt_ID=2824

- Epiphone Les Paul Joe Perry Boneyard

Den har vistnok Gibson sine mikrofoner (Gibson USA Burstbuckers)

Den føles ganske solid, ikke funnet noe galt med den og ingen løse deler (som noen klager over på epiphone?)

Spørsmålet er bare, var det et godt kjøp? Jeg gidde 6,000 for den. Veil. pris 9,000.

x1pqP5noGPWAA4w8v5oZZff2iTRiEUpqpfE.jpg

Andreas.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 71
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Spørsmålet er bare' date=' var det et godt kjøp?[/quote']

Det er fullstendig umulig, og egentlig ganske poengløst, for andre å bedømme. Jeg har ingen mulighet til å prøvespille gitaren, for eksempel.

Dersom du føler at du har fått riktig gitar til rett pris er det et godt kjøp.

Link to comment
Share on other sites

Uff...

Spørsmålet ble egentlig stilt litt feil :oops:

Det jeg tenkte på var at veldig mange har klaget på Epiphone og sagt at det er boss. Er det virkelig sånn det er? For meg så virker gitaren fin...

Har hørt masse drit blitt slengt om epiphone sine les pauler... derfor jeg spør.

Beklager hvis jeg bare er til bry :(

Link to comment
Share on other sites

Beklager hvis jeg bare er til bry :(

Det er du, så stikk av!

...Neida :wink:

Epiphone trenger absolutt ikke være dårlige gitarer, og særlig ikke de litt dyrere modellene (5000 og oppover).

Tror du har gjort et godt kjøp, jeg.

Har prøvd Joe Perry-gitarene litt selv, og selv om jeg ikke liker finishen er de gode å spille på og har rimelig god lyd.

Link to comment
Share on other sites

Utifra utseendet så må jeg bare si: Steike for en finish! :D nydelige flammer. Men jeg har selv 2 Epiphone LP'er den ene er en Special til under 2000kr. og den er noe hærk. Den andre jeg har er en Custom og er nydelig å spille på faktisk :)

Link to comment
Share on other sites

jeg polerer den :D (... nei da)

Så det er disse som er "boss?" :

epiphone_lpaul_100.jpg

Epiphone Les Paul 100

- Koster 2,500

Bare et lite spørsmål - ettersom jeg er rimlig ny.

- Er det en fasit på hvordan du skal holde plekteret? Jeg fikser ikke å holde det sånn de fleste guider viser. Tror jeg holder det nesten som Jimmy Page (fra Led Zeppelin), men ... det har lett for å gli ut av posisjon :?

Link to comment
Share on other sites

Nei det er ingen fasit når det gjelder teknikk egentlig. Man spiller sånn man føler er riktig ;) hold plekteret akkurat på den måten som du liker. jeg kjenner folk som holder plekteret med 3 fingre(har selv gjort det før) og noen som holder det med tummelen og langefingeren og de spiller ikke noe dårligere enn andre.

Så fasiten er egentlig: Finn din egen måte å spille på.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte også akkurat den samme gitaren for noen dager siden! :) Det er et veldig godt kjøp synes jeg, lyden er fantastisk (Gibson pickupene) og den er veldig god å spille på. For meg var gitaren helt fantastisk, men du må dømme selv hva du synes er bra og ikke! :)

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke helt hva du mener med boss, men så bor ikke jeg på vestlandet heller....

Jeg har en LP100, har hatt den i et år nå, uten et eneste problem...gitaren er utrolig lettspilt og god nybegynner gitar for meg som ikke har assle full av penger...kan jo ikke sammenligne en gitar til opp under 10000,(selv om du bare ga 6000) med en til 2500,- :?

Synes uansett du har fått deg en fin gitar! :) Du kommer garantert til å få deg mye morro med den det neste året!!

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke helt hva du mener med boss' date=' men så bor ikke jeg på vestlandet heller....[/quote']

:oops: my bad ... Tenkte på at det var disse som hadde løse deler og dårligere lydkvalitet en Gibson - Les Paul

Link to comment
Share on other sites

Det er helt okey, Gitaren min har sikkert dårligere lydkvalitet enn en Gibson LP, jeg håper nesten at den har det...

Jeg synes kvaliteten på min gitar er topp, pickup switchen er en smule kranglette i lystige lag, og dette er noe jeg har hørt om før på epi'er...men det tror jeg gjelder alle epi'er!

Gitaren din har fet finish!

:)

Jeg har lyst til å bytte volum og tone knottene på min...det hadde kanskje vært noe for deg også..noen som vet hvor man kan få tak i slike?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.