Web Analytics
Jump to content

Uviten gitarist på jakt etter gitar


zxcvbnm
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har spilt gitar 2-3år, men jeg er fortsatt ganske uviten på feltet stålstrenger. Jeg vet ikke hva som går for å være kvalitetsmerke, hva jeg må tenke på når jeg skal kjøpe eller rett og slett hvilke modeller innenfor min prisklasse som gir mest for pengene.

Jeg tenker ikke å bruke noe særlig mer enn 3000,-

Jeg spiller mye forskjellig, så det er vanskelig å kategorisere spillingen min til èn sjanger. Ser rett og slett etter en gitar som er god å spille på og god lyd til en overkommelig pris.

Har veldig god erfaring fra tidligere på dette forumet så prøver igjen.

Takk til alle som vil prøve å hjelpe:)

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, zxcvbnm skrev:

Hei!

Har spilt gitar 2-3år, men jeg er fortsatt ganske uviten på feltet stålstrenger. Jeg vet ikke hva som går for å være kvalitetsmerke, hva jeg må tenke på når jeg skal kjøpe eller rett og slett hvilke modeller innenfor min prisklasse som gir mest for pengene.

Jeg tenker ikke å bruke noe særlig mer enn 3000,-

Jeg spiller mye forskjellig, så det er vanskelig å kategorisere spillingen min til èn sjanger. Ser rett og slett etter en gitar som er god å spille på og god lyd til en overkommelig pris.

Har veldig god erfaring fra tidligere på dette forumet så prøver igjen.

Takk til alle som vil prøve å hjelpe:)

Kjøpte engang en Ibanez som jeg brukte i ungdommen. Har den enda. Er kjempe bra. Ser det ligg en del på Finn. Ville nok gått før en Ibanez til den prisen. Du kan sikkert finne en under 3000kr, Helt kurant saker. Og har du mulighet senere engang vist du vill ha noe bedre. Så vill jeg anbefale Taylor. Er knall gitarer. Å da har man en før resten av livet. Disse er litt dyrere en 3000kr. Min Anbefaling er nok en Ibanez. Hær er en jeg ville ha kjøpt om jeg var ny begynner på gitar. Den kan man koble til forsterker til og med https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=103022385 Da har du enda penger til å kjøpe en akustisk forsterker 

Edited by Jackmons
Link to comment
Share on other sites

Har du muligheten, så gå til butikk og prøv. De kan hjelpe deg med å få gitaren satt opp skikkelig. Har en kamerat som nylig kjøpte en Yamaha (mener det er denne https://www.4sound.no/gitar/western/yamaha-fg800m-matt-natur) som hadde overraskende bra lyd til å være under 3000 kr. 

Jeg mener at; spiller man kun hjemme, så ikke tenk på å bruke penger på elektronikk. Ibanez-gitaren det linkes til over her har jeg ikke noen kjennskap til, men har spilt mye på en Ibanez med omtrent tilsvarende spesifikasjoner. Den er nesten helt død i tonen akustisk. For all del, Ibanez lager mye bra, men noen av disse smal body akustiske har en heller kjip tone. 

Sååå... moralen, prøv før du kjøper. 

Edited by MartheyG
Link to comment
Share on other sites

Kjøp brukt. Nevnte Yamaha og Ibanez er relativt trygt i prissegmentet du antyder. Som nevnt, er det slik at hvis du først og fremst tenker akustisk lyd, er kassen på gitaren viktigere enn elektronikken, men det er fullt mulig å få en høyst brukbar gitar både med tanke på akustisk lyd og elektronikk rundt 3 lapper hvis du kjøper brukt. Som også nevnt, er det lurt å prøve gitaren først.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Jackmons
   Hei. Da jeg har sett på Gibson både nytt å brukt. Det finnes en alternativ På finn https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=82528087 med vedlagt bilde.
   Ellers så ser jeg på en ny hos https://evenstadmusikk.no/produkter/gitar-/-bass/el-gitar-(solid)/gibson-electrics-les-paul-tribute-t-satin-gold-2017-1096962-p0000116330 
   Liker fargen Goldtop. Men finnes det bedre alternativ nå la oss si på 4Sound eller på finn. Finner ikke mange Goldtop. Til under 10k.  Er den på Evenstad bra? eller skal jeg gå før den på finn. Eller er det noe bedre der ute? Bør jeg sikte høyere når det gjelder pris. Uansett om Pris har litt hindring. Kan bruke 12k akuratt nå. Har spilt gitar i 20år ca. Har kun vært en hobby. Har ikke spilt i noe særlig band. Har begynt i det siste å spile mer. Å kjøpe bedre ting. Spiller hjemme med backing track. Blues.Rock.Pop.Western. Musikk som Thin lizzy. Gary Moore. Nirvana. Dire Straits. Pink Floyd. Rolling Stones. Black Sabbath. Deep Purple. Metalica. Led Zeppelin. Sting. Phil Collins. Green Day. U2. J.Cash. Osv. Musikk fra 50 til 90 tallet. Akuratt nå har jeg kun en Fender American Strat. Og en Gibson Fadet T 2017 og en akustisk Taylor 110e. Liker Gibson å spille på. Bedre en Fender sånnsett. Men er det noe annet jeg bør gå før av andre merker utenom. Har en Cube 40GX Forsterker. Har vurdert å bytte den ut. Noen forslag til forsterker? På forsterker fronten har jeg ikke eid mange. Kun Peavy. Behringer og nå Cube 40GX som jeg ikke er fornøyd med. Noen gode råd? så blir jeg glad 

  • By jimitheman87
   Hei,
   Jeg skal kjøpe min første elektriske gitar, og er i utgangspunktet veldig glad i Fender.
   Det jeg dessverre ikke har, er erfaringer med å kjøpe brukt el-gitar.

   Jeg har sett litt på en 2012 Stratocaster (american), men er veldig usikker på om det er et godt kjøp:
   https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=100450751

   Kunne noen av dere hjulpet en fortapt gitarist?
  • By Vallersingen
   Hei!!
   Kjøpte meg en Fender Frontmann 212 R for 2 år siden og hadde en liten El-gitar og spille på, men etter litt småspilling innimellom slutta jeg helt. Har når glemt alt sammen, men har tenkt og starte på nytt og litt mer seriøst. Har lyst på akustisk gitar som man kan koble til forsterkeren. Sett litt på forskjellige nettsider, men er litt vanskelig og finne ut hva som er best for meg som totalt nybegynner. Ser etter gitarer med prisklasse. 2000-3500,-
   Så er det noen som har noen tips til hva slags gitar jeg burde kjøpe, kanskje følger det med en link også?
  • By Rakken
   Hei, jeg spiller i band og trenger en "hardere" gitar til den sjangeren vi spiller. Vi spiller for det meste vanlig GN'R stil, men vi skal begi oss ut i Metal-sjangeren, og da oppnår jeg ikke lyden jeg vil ha med singelcoil-straten min. Jeg vet jeg vil ha en Les Paul, og står mellom de to gitarene nevnt under. Greia er at jeg for øyeblikket bare har ca. 5500,- å rutte med, men i Mars har jeg bursdag og i Mai skal jeg konfirmere meg, så da har jeg sannsynligvis mye mer penger til å bruke på gitar.
   Til poenget:
   Burde jeg vente til etter bursdag og/eller konfirmasjon og kjøpe meg en "Gibson Les Paul Traditional 1960" til 12000,- eller kjøpe meg en helt strøken "Epiphone Zakk Wylde Bullseye Les Paul" (brukt) til 4000,- nå og spare konfpengene til firhjuling ?
   Noen som har noe erfaring med noen av gitarene også?
   Edit:
   Eller så kan jeg jo bare sette inn en Hot Rail i bridgen på Strat-en. Må jo ikke ha ny gitar heller, selv om det alltid er kjekt.
   Setter pris på svar og takk på forhånd!
  • By Stiankarlsen
   Heihei!
   Her kan de som har handlet med meg gjerne poste litt feedback.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.