Web Analytics
Jump to content

Kjøpe brukt Fender Stratocaster


jimitheman87
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg skal kjøpe min første elektriske gitar, og er i utgangspunktet veldig glad i Fender.
Det jeg dessverre ikke har, er erfaringer med å kjøpe brukt el-gitar.

Jeg har sett litt på en 2012 Stratocaster (american), men er veldig usikker på om det er et godt kjøp:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=100450751


Kunne noen av dere hjulpet en fortapt gitarist?

Link to comment
Share on other sites

Er du nybegynner på gitar eller nybegynner på elektrisk gitar? I tilfelle det siste kan det være bedre anvendte penger å kjøpe en billigere gitar og en god forsterker... Gitaren i annonsen er ikke egentlig overpriset, men man kan sikkert finne noe tilsvarende litt billigere, om det er aktuelt for deg å vente litt. Bor du i nærheten av selger vil jeg anbefale å dra og prøve den.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har spilt akustisk gitar i mange år, så vil vel egentlig kalle meg selv viderekommen. Derav er jeg ute etter en gitar som jeg ikke vil bytte ut med en gang.

Men ettersom jeg aldri har spilt el-gitar, er jeg svært usikker på hva jeg skal kjøpe.
Totalt vil jeg egentlig ikke bruke mer enn 10.000, helst under dette. Blir kun til spill på "gutterommet", så trenger heller ikke allverden til forsterker.

Link to comment
Share on other sites

5 minutter siden, jimitheman87 skrev:

Har spilt akustisk gitar i mange år, så vil vel egentlig kalle meg selv viderekommen. Derav er jeg ute etter en gitar som jeg ikke vil bytte ut med en gang.

Men ettersom jeg aldri har spilt el-gitar, er jeg svært usikker på hva jeg skal kjøpe.
Totalt vil jeg egentlig ikke bruke mer enn 10.000, helst under dette. Blir kun til spill på "gutterommet", så trenger heller ikke allverden til forsterker.

Fender har lang skalalengde, 25 1/2" tommer, som du sikkert er vant til, men Gibsons kortere 24 3/4" ofte finnes mer lettspilt for folk som spiller mest mellom oversadel og 12. bånd. Det fins utrolig mye å velge mellom der ute, så det beste rådet noen kan gi til en som vil kjøpe en gitar for å beholde er å prøve så mye forskjellig du kan, før du kjøper.

Link to comment
Share on other sites

Vil du ha strat, så kjøper du strat, så enkelt er det. 

Am Std. pleier å ligge på 7-8k på bruktmarkedet så prisen her ok. Prøv å prut en tusenlapp så har du et supert førstegangs elgitar og noen tusenlapper på en ok amp i tillegg. 

Link to comment
Share on other sites

Noen gitarforretninger selger American Standard for 12000,-   Der vil du ha en bedre garanti, kanskje du får med deg noen småting i handelen også. Du kan lettere levere den tilbake også ved feil, og kanskje få fikset feil gratis osv. Dette er etter min mening mer verdt en 4000 i avslag på en brukt Stratocaster som du kjøper uprøvd.

Link to comment
Share on other sites

Dersom 10000 er maks totalpris så ville jeg brukt rundt 6-7000 for en brukt USA strat, resten på amp. Kjøper du en post 2008 strat så skal det være jevnere kvalitet enn en del tidligere årganger. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Orange er bra til sitt bruk, så kommer ann på hva du skal spille.

Om du er på jakt etter en forsterker for hjemmebruk, sjekk ut Fender Bassbreaker 15, etter min mening overlegen i sin klasse. Marshall type vreng og fender clean

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal kjøpe "din første gitarforsterker", kan det være like greit å kikke på en moderne forsterker, og ikke en rørforsterker. Boss Katana får mye skryt om dagen. Sammenlignet med rørforsterkere, er det ikke noe å si på prisen, heller. Så kan du bytte den ut når du har litt mer erfaring, og du vet mer om akkurat hva du er ute etter. En Katana er mye mer allsidig enn en rørforsterker når det gjelder spekteret av lyder du kan få ut av den. Dessuten trenger du ikke å handle mange effektbokser, heller, med alt det fører med seg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Den hadde ikke lignet i det hele tatt. I 1954 var Stratocasteren noe totalt nytt, med inspirasjon fra romfart, konseptbiler og 50-tallets fremtidsvisjoner. Hadde den blitt lansert i dag så hadde den ikke lignet på noe vi har sett til nå. Kanskje noe i nærheten av Abasi eller Strandberg sine gitarer, men antakelig enda lengre vekk fra "standarden".
  • Det John Mayer sier er at hvis Stratocasteren hadde blitt lansert i dag,så hadde den vært litt annerledes enn 1954-utgaven.Han hadde noen ideer som var utenfor rammen til Fender sine signatur/artist-modeller (som strengt tatt er satt sammen av standard stratocasterdeler,som halsprofiler,lakk,kobling av elektronikk,det eneste som er unikt er pickupene.)Men å starte et prosjekt ut over disse rammene,som innebar bl.a. å forandre  profilen til kroppen var ikke noe Fender ville gå med på.De vil ikke ha noe nytt. De hadde et nytenkende prosjekt med Roland (VG Stratocaster).Det ble ingen suksess. Samarbeidet PRS/John Mayer har fått enorm oppmerksomhet,bedre markedsføring av både gitar og artist kan ingen håpe på å oppnå.  Og økonomisk er dette helt sikkert en vinn/vinn-situasjon for begge parter    
  • Har faktisk 2 stk 1x12 rivera cabs med metallgrill som jeg brukte til en mindre amp. Fantastisk bra cabs som jeg ikke kvitter meg med....ALDRI!!   Dessverre så er det i praksis håpløst å bruke på 100w ampen min. De er for små fysisk og elementene tåler ikke 100w. Skal bruke disse kabinettene hjemme etter hvert på en amp med mindre watt.     ...men er det noen som har erfaring med begge nevnte kabinett og kan dele sin erfaring? Merk at jeg har skrevet feil i innlegget, Orange closed back skal det være, får ikke endret.  Som noen nevner så ser det betydelig bedre ut med Marshall cab sammen med en Marshall topp, men noe sier meg at byggekvalitet på Orange er MEGET bra, og ut fra noen youtube tester så har jeg intrykk av at Orange er litt mer "balansert". På den andre siden så er det vel 7 kg tyngre enn Marshall sitt og er et beist av et kabinett selv om det er 2x12. Når det kommer til pris så er jeg der at jeg vil "buy nice, not twice"     Går mest i 70 og 80 talls heavy + Stoner rock og litt blues heheh, har prestert å skrive open ser jeg, det skal være closed back. Får ikke korrigert innlegget     Er en forsterkertopp, og jeg har allerede gått runden om 4x12, og kjenner at det er så alt for upraktisk når jeg skal frakte det til spillejobber     Akkurat det jeg opplever også. Låner et 4x12 cab (med 12T-75....funker ikke bra på JCM 900 etter min smak), og det er rett og slett for stort å ta med seg. Blir litt teit å må kjøpe meg en gammel Toyote Hi-Ace for å få med utstyret når en 2x12 fint går i ei stasjonsvogn  
  • SS er jo hypermoderne! Har du ikke sett den ekstra lille cutouten på det nedre hornet?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.