Web Analytics
Jump to content

Må bygge. Tar opp hobbyen. 50's strat - prosjekt.


Recommended Posts

Jeg tar et års pause med LEGO nå. Jeg må bygge en gitar til. Det er så gøy og jeg fikk byggeabstinens etter en tid nå som jeg "smakte på det" igjen. Jeg har bestillt en ny sunburst body som skal bli 50-60 tallsgitar med Fender CS 54pickups. Litt leveringstid men den er bestillt. Så lurte jeg litt. Hvordan er kvaliteten på aged deler? Hvis de er bra så tenkte skal jeg kjøpe det og jeg må matte ned lakken i bodien litt også for å elde den - en aged body. (Men den skal så ekte 50's Fenderlogo fra oldfret. (Men det er min sak.) Jeg suderer bilder av 50's gitarer og skal få håndlaget hals med preCBS og 8mm hull i vintagegul. Jeg valgte sunburst for det er en typisk gammel farge.

Så når jeg får bodien så tenkte jeg å matte ned bodien litt uten å ødelegge finishen. Kan jeg bruke stålull da?

Edited by Rottenikken
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Hvs jeg kjøper blanke deler da får jeg bedre kvalitet og mer å velge i??? I alle fall mer å velge i. Jeg tenkte Kluson tremolo, 10.8mm. Jeg får denne bodien snart og resten av pengene går til å gjøre ferdig og sette opp min hvite strat med sort plekterbrett. men å matte ned god blank hardware som er chrome med stålull går fint. Noen forslag til hvordan matte ned bodien og få den til å se gammel ut uten å ødelegge lakken? Det ser veldig dumt ut med speilblank body og aged hardware...

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, arneK skrev:

der er masse tutorials om hvordan man får ting til å se gammelt og brukt ut på youtuben. Lykke til med prosjektet , det ante meg at du kom "tilbake" etter hvert.1f60a.png

Hva skal jeg skrive i søkefeltet på youtube?

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg så en som hadde cola på gitarkroppen. Jeg har hatt et tynt lag med ketchup på bodien siden den ikke renner og skal se i morgen. Ketchup er sterke saker det også, men i motsetning til cola så renner det ikke ned sidekantene.

Link to comment
Share on other sites

Forsøk barbecuesaus, så får du "the look of a guitar that has played thousands of gigs in smoky clubs" ?

Tror du vil ha mer hell med å få nikkelbelagte deler til å se gamle og slitt ut enn hva du får til med krom. 

Men Fenderlogo altså? 

Link to comment
Share on other sites

Da sletter jeg ordren. Jeg tørr ikke matte ned. Da er dette prosjektet dødfødt og moderator er fri til å låse tråden. Jeg tenkte det skulle bli finere men... Nå så jeg selv og likte det ikke.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det ser ikke ekte ut nei... Jeg likte det overhodet ikke. Jeg holder meg til blank. Da blir dette 50's prosjektet over og ut når det blir resultatet. Jeg får finne på noe annet.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.