Web Analytics
Jump to content

Må bygge. Tar opp hobbyen. 50's strat - prosjekt.


Recommended Posts

Jeg tar et års pause med LEGO nå. Jeg må bygge en gitar til. Det er så gøy og jeg fikk byggeabstinens etter en tid nå som jeg "smakte på det" igjen. Jeg har bestillt en ny sunburst body som skal bli 50-60 tallsgitar med Fender CS 54pickups. Litt leveringstid men den er bestillt. Så lurte jeg litt. Hvordan er kvaliteten på aged deler? Hvis de er bra så tenkte skal jeg kjøpe det og jeg må matte ned lakken i bodien litt også for å elde den - en aged body. (Men den skal så ekte 50's Fenderlogo fra oldfret. (Men det er min sak.) Jeg suderer bilder av 50's gitarer og skal få håndlaget hals med preCBS og 8mm hull i vintagegul. Jeg valgte sunburst for det er en typisk gammel farge.

Så når jeg får bodien så tenkte jeg å matte ned bodien litt uten å ødelegge finishen. Kan jeg bruke stålull da?

Edited by Rottenikken
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Hvs jeg kjøper blanke deler da får jeg bedre kvalitet og mer å velge i??? I alle fall mer å velge i. Jeg tenkte Kluson tremolo, 10.8mm. Jeg får denne bodien snart og resten av pengene går til å gjøre ferdig og sette opp min hvite strat med sort plekterbrett. men å matte ned god blank hardware som er chrome med stålull går fint. Noen forslag til hvordan matte ned bodien og få den til å se gammel ut uten å ødelegge lakken? Det ser veldig dumt ut med speilblank body og aged hardware...

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, arneK skrev:

der er masse tutorials om hvordan man får ting til å se gammelt og brukt ut på youtuben. Lykke til med prosjektet , det ante meg at du kom "tilbake" etter hvert.1f60a.png

Hva skal jeg skrive i søkefeltet på youtube?

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg så en som hadde cola på gitarkroppen. Jeg har hatt et tynt lag med ketchup på bodien siden den ikke renner og skal se i morgen. Ketchup er sterke saker det også, men i motsetning til cola så renner det ikke ned sidekantene.

Link to comment
Share on other sites

Forsøk barbecuesaus, så får du "the look of a guitar that has played thousands of gigs in smoky clubs" ?

Tror du vil ha mer hell med å få nikkelbelagte deler til å se gamle og slitt ut enn hva du får til med krom. 

Men Fenderlogo altså? 

Link to comment
Share on other sites

Da sletter jeg ordren. Jeg tørr ikke matte ned. Da er dette prosjektet dødfødt og moderator er fri til å låse tråden. Jeg tenkte det skulle bli finere men... Nå så jeg selv og likte det ikke.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det ser ikke ekte ut nei... Jeg likte det overhodet ikke. Jeg holder meg til blank. Da blir dette 50's prosjektet over og ut når det blir resultatet. Jeg får finne på noe annet.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.